Alejandro Espuña

Alejandro Espuña
Nachá

“Quan comences un projecte com el nostre amb molt esforç i molta il·lusió ningú t’assegura la viabilitat ni l’èxit, però fent les coses ben fetes hi ha molt de guanyat! Cal fer un bon treball.”

L’Alejandro Espuña va estar a l’Escola Agrària d’Alfarràs durant 4 anys. És Tècnic en Explotacions agrícoles intensives i Tècnic superior en Gestió i organització d’empreses agropecuàries. Durant el seu període de formació es va interessar pel cultiu de la tòfona i va encarar les seves pràctiques per formar-se i informar-se en diferents empreses i entitats.

Avui en dia aquest interès ja s’ha materialitzat. Gran part de la seva feina com a pagès la dedica a aquest cultiu. Ja ha collit les primeres tòfones implantades per ell i d’això n’està força orgullós. Ha creat fins i tot la seva pròpia marca, Blacko, amb una imatge estudiada i impecable.

Bon Nadal i Feliç 2021!

 

L’any 2020:    L’ESCOLA AGRÀRIA D’ALFARRÀS

 

Dins d’aquest any atípic, l’Escola Agrària d’Alfarràs, s’ha continuat reinventant, més que mai, per oferir la millor versió en la formació i docència per als nostres alumnes.

L’equip directiu i professorat ha fet un gran esforç per dur ha terme un model d’educació híbrid, de manera provisional, amb motiu de la situació sanitària, fent classes presencials i en línia, tant en la formació inicial com en contínua. Ho podeu veure al nostre vídeo Diari de confinament!.

Hem creat una Web nova de l’escola, per informar-vos del que fem i també hem treballat en base a la plataforma e-learning que ja teníem incorporada al nostre model educatiu. A més a més, s’ha creat una Landingpage per a nous alumnes dels cicles formatiu.

També hem innovat realitzant la primera Jornada Tècnica online en línia, que podeu visualitzar a youtube , dins de la setmana Bio amb el títol Comercialització de Productes Ecològics amb ponents com el Sr. David Torrelles, president del CCPAE.

Aquest any també hem iniciat, com a pioners a la província, els  Seminaris d’especialització en agricultura biodinàmica  que han estat tot un èxit de participació. Els assistents han pogut elaborar preparats biodinàmics, aquests són els que els habiliten per tramitar la certificació Demèter, molt prestigiada en biodinàmica.

S’han fet també múltiples visites, formacions i jornades amb la col·laboració de les empreses i entitats més destacades del sector ecològic i agroramaderes de la comunitat.

Hem comptat amb visites a les instal·lacions a Verdcamp fruits (Cambrils), empresa amb més de 300 ha de cultiu ecològic, altres col·laboracions formatives amb temàtica en maquinària i manteniment de gespes amb empreses com Mecanocamp. Altres visites tècniques van ser a les instal·lacions del centre d’investigació Fruitcentre, del IRTA, un dels centres d’investigació agroramadera de més prestigi a nivell europeu. Entre moltes altres, les quals agraïm la seva col·laboració.

Hem realitzat cursos destacats com el de Tècniques de Poda en noves plantacions amb el Doctor Davide Neri, professor i director de la granja experimental de la Universitat Politècnica de les Marques, Itàlia.

Cal destacar l’acollida al febrer als alumnes d’intercanvi del Lycée agrícola francès de Sully, intercanviant coneixements i fent germanor amb altres escoles europees.

Esperem que aquest any 2021 es presenti ple de novetats i formació que us donaran impuls per a seguir treballant amb força en el sector. Sempre trobareu l’ajut i el recolzament que necessiteu per millorar els vostres coneixements i les vostres empreses.

“Des de l’Escola Agrària d’Alfarràs us donem les gràcies a tots, per seguir-nos en aquest any”

    

 

 

Els nostres ex- alumnes: Quiònia Pujol i Òscar Mogilnick

Almacelles

“Amb nosaltres podreu conèixer i entendre tot el procés d’elaboració de la cervesa DES DE LA TERRA AL GOT!”

L’Oscar i la Quiònia van fer el procés d’incorporació com a Joves agricultora a l’EA d’alfarràs. Ells són els socis fundadors de la Cooperativa Lo Vilot Farm Brewery SCCL, una cooperativa d’agricultores i cerveseres on tots els ingredients que conreen són de producció pròpia, local i ecològica. Són una granja cervesera real, amb un cercle tancat de producció de cervesa artesana.

A més a més, treballen amb energies renovables, reciclen o reutilitzen tots els residus, treballen de manera artesanal i cooperativista, donen suport a les empreses locals i afavoreixen la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social o amb capacitats reduïdes. Tot, per produir unes cerveses artesanes sostenibles, ja sigui mediambientalment amb l’entorn que els envolta com socialment amb les persones que les produeixen.
Fan visites a la seva granja cervesera on ensenyen l’obrador on produeixen les cerveses, la malteria, els assecadors de llúpol, la zona de barriques i de segona fermentació, els camps de cereals i de llúpol.

Seminaris d’especialització en Agricultura Biodinàmica a l’EA Alfarràs

Descobreix l’agricultura Biodinàmica

L’Escola Agrària d’Alfarràs, continua innovant en la formació agrària, buscant noves tècniques cap a una agricultura més sostenible i respectuosa.
Us volem presentar la segona edició dels Seminaris d’especialització en agricultura biodinàmica, que sorgeixen de la inquietud d’una part important del sector en voler formar-se i saber els fonaments de l’agricultura biodinàmica.

Volem donar a conèixer les bases i la seva pràctica amb la finalitat d’obtenir aliments amb la màxima qualitat alimentària i la màxima energia. L’agricultura biodinàmica estudia els ritmes còsmics, com utilitzar correctament el calendari biodinàmic, realitzar i aplicar els preparats biodinàmics, etc.
Els mòduls són impartits per professors especialistes en el sector com:

    • Marisol Garrido, dra. enginyera agrònoma, especialista en sòls, formadora i assessora en agricultura biodinàmica.
    • Julio Arroyo, capatàs agrícola, formador en agricultura biodinàmica, amb una experiència de 30 anys que aporta sobre el terreny.
    • Joan Salicrú, enginyer agrícola, productor d’hortalisses i viver certificat Demèter, que comparteix les seves experiències en la certificació.

Tot aquest coneixement ens portarà a adquirir les competències per poder certificar la formació en biodinàmica més reconeguda, la certificació Demèter.Aquest curs consta de 4 mòduls necessaris per poder obtenir tots els coneixements sobre certificació.

Si vols més informació sobre les noves edicions que fem pots apuntar-te AQUÍ

 

Els nostres exalumnes: M.Carme Arjó i Jaume Puñal

“L’agricultura i la ramaderia són el meu estil de vida!”

 

El Jordi i la M. Carme el 2015 vam decidir canviar el seu rumb laboral i van apostar per un projecte de joves agricultors.
La M. Carme és filla de pagès i ramader, i tot hi haver ajudat a casa sempre, no s’havia plantejat mai seguir amb l’explotació, però la situació laboral d’aquell moment i l’empenta del Jordi va fer-la decidir a fer-se jove agricultora.
El Jordi sempre havia estat un apassionat de la terra i la maquinària agrícola i el 2015 va decidir que volia dedicar-se professionalment a l’agricultura i la ramaderia.
Comparteixen també una empresa de serveis agraris.

L’Escola Agrària d’Alfarràs, acull la 1a jornada Networking Odisseu Segrià 2020, amb presencia de la consellera d’Agricultura Teresa Jordà

L’Escola Agrària d’Alfarràs, acull la 1a jornada Networking Odisseu Segrià 2020 ‘Aposta per tu i per un món més rural’ amb presencia de la consellera d’Agricultura Teresa Jordà:
“Seguim treballant per fixar el talent jove al medi rural millorant les oportunitats laborals”

Més de 2.000 joves s’han… Llegeix més»

Obert el període de preinscripció pel curs 2020 -2021

Forma’t, viu l’agricultura, sent la natura!

Aviat s’obrirà el període de preinscripcions:
CFGM Producció agroecològica- 2 al 8 de juny
GFGS Paisatgisme i medi rural- 10 al 17 juny

Matrícula:
CFGM I CFGS: 1-7 de setembre

Posa’t en contacte amb nosaltres per concertar una trobada virtual a partir del juny.
aecaalf.daam@gencat.cat
973 76 01 00
https://agora.xtec.cat/ecaalfarras

Visita’ns a través del nostre tour virtual o visualitza el vídeo per conèixer les nostre instal·lacions.
Som Futur.