Vols practicar català?

Aquí us deixem un seguit de recursos de diverses pàgines web que us serviran per practicar el català des de casa:

Galí: El Galí en línia ofereix materials basats en el programa JClic destinats a l’aprenentatge interactiu de les llengües catalana i occitana, especialment recomanat per als alumnes nouvinguts a Catalunya incorporats tardanament al sistema educatiu. (Instrumental i Català 1)

Català a l’atac: activitats en línia sobre comprensió lectora. (Català 1 i 2)

Parla.cat: és un espai virtual d’aprenentatge amb materials didàctics per aprendre la llengua catalana. Disposa de cursos de diferents nivells d’aprenentatge i que es poden fer seguint la modalitat lliure.

Llegir per parlar, llegir per aprendre: El material consta d’una guia didàctica i 76 lectures que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa. (Català 2 i 3)

4cats: 20 capítols per aprendre català  (Fundació Ramon Llull).

Dictats en línia: Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure! (Català 3)

Enxaneta: activitats sobre gramàtica i ortografia catalana en línia. (Català 3)

Visita guiada en anglès a la Seu Vella de Lleida

El dimecres 16 de juny vam anar d’excursió a les terres de Ponent amb els alumnes d’anglès 1, 2 i 3. L’Eli, la guia de la visita, ens explicà de manera molt didàctica els orígens, l’evolució i l’estat actual de tots els monuments situats al turó. Tot seguit, els més intrèpids, van pujar les dues-centes trenta-vuit escales que condueixen al cim del campanar. Des d’allí, les vistes de la plana lleidatana i de la ciutat als peus són realment magnífiques. I després, un bon plat de caragols a la llauna!!!!

Sortida Francès – Barri Gòtic (juny 2021)

Dijous 3 de juny vam fer una sortida amb els 3 grups de francès del CFA Catalònia: una visita guiada pel barri Gòtic de Barcelona. De la mà de la Sílvia, la nostra guia (de Cultruta – www.cultruta.com), vam descobrir secrets i llegendes que amaga el Gòtic de la ciutat… en francès! Totes les explicacions molt amenes i adaptades al nostre francès, ho vam comprendre tot i vam aprendre un munt de curiositats de Barcelona que molts de nosaltres ni sabíem!
Una experiència fantàstica!

Aquí us deixem un tast amb algunes de les imatges de la ruta. Enllaç a les imatges

SANT JORDI 2021

Ens complau compartir amb tots vosaltres la conmemoració de la diada de Sant Jordi que hem fet al nostre centre.

Per una banda, hem celebrat un Certamen Literari, en el qual ha participat tot l’alumat del centre. Amb els textos elaborats pels alumnes hem fet un mural al passadis de l’escola. Podeu accedir a les fotos i textos del mural a través del següent enllaç: CERTAMEN LITERARI

Per altra banda, aquest any hem celebrat per primera vegada al centre, un Certamen Fotogràfic. El tema del concurs era: ‘Indrets de Santa Eulàlia’. L’alumnat hi  ha participat molt activament en aquest  i el resultat ha estat satisfactori per tots. Amb les fotografies presentades a concurs hem elaborat un mural al vestíbul del centre. Podeu accedir a les fotos del mural a través del següent enllaç: CERTAMEN FOTOGRÀFIC

Els guanyadors d’aquest primer certamen fotogràfic són:

1r PREMI: ‘Càlids Gegants’ – Federico González Ramos

2n PREMI: ‘Societat i temps’ – Antonio Torres Ambrojo

3r PREMI: ‘Solitud’ – Angie Nicolle Jimenez Gonzalez

Adjuntem els enllaços per visualitzar els textos realitzats pels nostres alumnes. Gràcies

– Accés Grau Superior: enllaç als textos

– Accés Universitat: enllaç als textos

– Anglès 1 (matí): enllaç als textos

– Anglès 2 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (tarda): enllaç als textos

– Anglès 2 (tarda): enllaç als textos

– Francès 1: enllaç als textos

– Francès 2: enllaç als textos

– Francès 3: enllaç als textos

– Curs d’Accés a Grau Mitjà (CAM): enllaç als textos

– GES 2 Tarda: enllaç als textos

– Informàtica Inicial: enllaç als textos

CAM – Human Bodies – Març 2021

L’alumnat del Curs d’Accés a Grau Mitjà (CAM) va fer una sortida el dilluns 22 de març de 2021, relacionada amb el temari de ciències naturals, per visitar l’exposició “Human Bodies” al CC Arenas.
Aquesta exposició ens mostra l’anatomia dels éssers humans d’una forma diferent i impactant. Fou una experiència molt enriquidora.

Podeu accedir a les imatges de la sortida a través del següent enllaç: HUMAN BODIES

Moviments migratoris – GES 2 Tarda

Aquesta és una mostra d’ alguns dels treballs de l’alumnat de Moviments migratoris de GES2 Tarda.

L’objectiu era que cada alumne investigués con havien estat els moviments migratoris a un municipi de Catalunya. Utilitzant la Wikipedia per a dades generales del municipi i l’IDESCAT -Institut d’Estadistica de Catalunya- per a les dades gràfiques i estadístiques han estat les fonts d’informació bàsiques. Però la seva interpretació ha estat personal amb el suport dels apunts treballats a classe durant el trimestre. L’alumnat ha crear unes presentacions visuals amb l’eina digital www.canva.es amb aquests resultats visualment eficaços.

Podeu accedir a alguns dels treballs a través d’aquest enllaç: MOVIMENTS MIGRATORIS

8 de març dia Internacional de les dones – Mural Col·lectiu

Els alumnes de les diferents classes han elaborat unes fitxes de dones importants en el món del saber, tant en el mon cientific, litelari, artístic,… Hem donat a coneixer la gran tasca d’aquestes dones i la gran aportació realitzada en tots els àmbits al llarg dels anys. En el següent enllaç podeu accedir a les fotos del Mural Col·lectiu realitzat al centre: ENLLAÇ MURAL

SORTIDA GES 2 – Dron 2.0 El Somni de volar

El passat dijous 15 d’octubre de 2020, els alumnes de GES 2 van realitzar una sortida a l’Auditori Barradas en el marc del Festival de Ciència a Escena! 2020, organitzat i produït per Pessics de Ciència, amb la col·laboració de CreaCiència.

Els nostres alumnes van gaudir de l’activitat: Dron 2.0 – El Somni de Volar. En aquesta activitat es va realitzar un repàs a la història de l’aviació a través de demostracions i experiments, des de Leonardo Da Vinci fins als nostres dies, on s’inicia una nova era, l’era dels Drons.

MOSTRA LITERÀRIA DE SANT JORDI 2020

Encara que ens trobem confinats a casa a causa de la situació actual provocada pel virus Covid-19, no volíem desaprofitar l’ocasió per celebrar amb tots vosaltres la festa més important de Catalunya, la diada de Sant Jordi.

Així doncs, els nostres estimats alumnes han realitzat uns poemes i textos narratius durant aquest període i volíem compartir-los amb tota la comunitat del CFA Catalònia.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació tot i trobant-nos en aquesta situació tan complexa. Sou uns campions!

Adjuntem els enllaços per visualitzar els textos realitzats pels nostres alumnes. Gràcies

– Accés Grau Superior: enllaç als textos

– Accés Universitat: enllaç als textos

– Anglès 1 (matí): enllaç als textos

– Anglès 2 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (tarda): enllaç als textos

– Anglès 2 (tarda): enllaç als textos

– Francès 1: enllaç als textos

– Francès 2: enllaç als textos

– Francès 3: enllaç als textos

– Curs d’Accés a Grau Mitjà (CAM): enllaç als textos

– GES 2 Tarda: enllaç als textos

Festa de Nadal – Desembre 2019

El 19 de desembre passarà a la història del nostre 2019 com el de la festa de Nadal. Molts alumnes han vingut a les sessions de matí i de vespre que hem organitzat per a ells. Sense la seva col.laboració res no hagués estat possible.

Al matí, els alumnes d’anglès i francès del centre han cantat una nadala en anglès i francès, respectivament, nadala que van preparar a classe amb les professores: Marisa (professora d’anglès) i Laia (professora de francès). A la tarda, els alumnes de català i castellà, gracies a la col·laboració de l’alumna Aurora Peso, han cantat també una nadala en cadascun dels idiomes.

Els alumnes han dut llurs menjars i nosaltres hem posat begudes i torrons. Els àpats han voltat per totes les taules i han acompanyat amb generositat els bons desitjos que tenim per a tothom al 2020.

Les fotos que hem fet les penjarem aquí.

David Baró – Mentalista

El passat dijous 28 de novembre a la tarda ens va visitar al centre l’afamat mentalista David Baró, gràcies al programa FlipArt creat per la Diputació de Barcelona amb la finalitat d’incentivar i apropar les arts a la societat.

David Baró és considerat un dels millors mentalistes del moment, 1r Premi Nacional de Mentalisme 2014 i 4a posició en el Premi Mundial Iberioamericà FISM de Mentalisme del 2017. Durant la seva visita al nostre centre, va fer una xerrada i ens va dur a un recorregut de la seva vida i trajectoria professional. A l’acabament de l’acte ens va oferir una petita actuació.

 

Podeu donar un cop d’ull a les fotos de l’acte a través del següent enllaç: FOTOS ACTUACIÓ DAVID BARÓ.

Caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge

Aquest curs 2019-2020 l’hem inaugurat amb la primera activitat de centre, la caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge. En aquesta visita, vam gaudir d’una visita guiada per Josep Maria Solias, Cap de Patrimoni de l’Ajuntament i Director del Museu d’Historia de l’Hospitalet de Llobregat. Durant la caminada ens va explicar la història tant de la Fàbrica Godó i Trias, d’estil modernista; com de l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge. Per concloure la visita, tots plegats vam prendre un refrigeri al Bar “La Flama”.

Podeu gaudir de les fotos de la sortida a través del següent enllaç: Caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge

Sortida a Narbonne – Maig 2019

Divendres 31 de maig la classe de Francès 1 i de Francès 2 del CFA Catalònia vam anar d’excursió a Narbonne.

Hi vam arribar al matí, a temps per anar a fer un tomb a Les Halles (el mercat municipal de Narbonne). Allí vam poder viure una mica Narbonne i veure les delícies que ens proposen les parades del seu mercat (i alguns ens vam fer una foto-vídeo especial!).

Per dinar vam anar a un restaurant al bell mig de la plaça del poble, hi vam dinar ben a gust! I a la tarda, vam fer una visita guiada amb la Marie, una guia local la mar de simpàtica que ens va explicar mil i una històries i secrets que ensenya (i amaga) la ciutat. Tot en francès, evidentment!

Un dia esplèndid i magnífic, rodat rodat… Tret del retard de 2 hores del tren de tornada, clar està! Tot i això, vam trobar la manera de poder riure al tren i de prendre’s amb filosofia això de viatjar asseguts a les escales del tren, al tocador, escampats per aquí per allà!

Toute une aventure, l’aventure de Narbonne!!!

Podeu veure les fotos accedint al següent enllaç: FOTOS SORTIDA

Sortida al Monestir de Poblet i Santes Creus.

El passat dia 15 de maig els alumnes d’anglès van visitar el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet i el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus. Vam gaudir molt amb la visita a aquests monestirs perquè, a més a més, vam tenir un guia en anglès en cadascun dels dos llocs. L’experiència fou molt gratificant en comprovar que els coneixements dels nostres alumnes els permetien entendre allò que el guia els anava explicant amb l’ajuda també de la professora d’anglès Marisa.

Podeu accedir a les fotos de la visita a través del següent enllaç: FOTOS

Taller de teatre – T de Teatre

Els alumnes de GES 2 matí han pogut gaudir d’un taller de teatre conduït per les actrius Carme Pla i Marta Pérez, membres de la companyia de teatre T de Teatre (https://www.tdeteatre.com/).

Hem après MOLT i ens ho hem passat la mar de bé!

La Carme i la Marta ens han proposat activitats que fan elles per fer escalfament quan assagen o abans de fer una funció, per ajudar en la creació d’alguna obra, per agafar confiança amb els actors i les actrius que han de treballar… D’alguna manera, han compartit amb nosaltres la seva manera de treballar, tot un luxe per a l’escola!

Entre aquestes activitats n’hi ha d’escalfament «pur i dur», d’improvisació o de relaxació. Us en deixem un tast amb algunes imatges i alguns vídeos de les 4 sessions que ha durat el taller.

Podeu veure les fotos i videos des d’aquest enllaç: FOTOS I VIDEOS

Moltes gràcies Carme i Marta!

Sant Jordi 18-19. Certamen Literari

Dimarts 23 d’abril, com cada any, vam celebrar al centre el Certamen Literari de Sant Jordi. Aquest any vam gaudir de Sant Jordi amb la xarrada a càrrec del coach Joan Carles Folia, el qual, ens convida a apropar-nos a la felicitat. Vam coneixer les estratègies de creixement i millora personal d’acord amb la idea que la felicitat no és un punt d’arribada sinó un camí a recórrer. Ens va orientar per recuperar la confiança i la seguretat necessàries per exercir el dret a viure amb felicitat. Finalment, hem d’agrair als nostres alumnes la seva dedicació i el gran nivell dels texts guanyadors del certamen literari d’aquest any. Com cada any, podeu trobar les fotos del Certamen Literari en el següent enllaç: FOTOS CERTAMEN

Sortida GES II al Born

SORTIDA GES II MATÍ A L’EXPOSICIÓ “UNA INFÀNCIA SOTA LES BOMBES”
AL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA

El passat 20 de març amb el grup GES II Matí vam visitar l’exposició “Una infància sota les bombes”, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Aquesta exposició ens apropa la realitat que van viure els infants a Barcelona durant la Guerra Civil.

A través de la visita guiada a través de tres àmbits diferents, vam poder reconstruir els bombardejos de l’any 1938 sobre Barcelona, vam comprovar de quina manera els nens i nenes que van patir-los en primera persona ho reflectien a través de dibuixos reals de l’època, i per últim vam poder veure de quina manera l’art pot esdevenir una eina per a expressar allò que es viu en haver escapat de les bombes a través d’una instal·lació artística contemporània.

La visita va servir-nos per a trobar un espai de reflexió sobre la nostra història recent però també, i sobretot, al voltant del nostre present en un món en conflicte constant. També vam poder visitar el jaciment de l’Antic Mercat del Born, i aproximar-nos així a la vida de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII. Podeu trobar les fotos en el seüent enllaç: FOTOS

Dia de la dona 2019

El set de març a la tarda vam anar al Gran Via 2, amb alumnes d’altres centres de formació d’adults de l’Hospitalet de Llobregat per festejar el dia de la dona. Primerament, es va llegir un manifest en conmemoració del dia de la dona, seguidament es va visulitzar la pel·licula: “Muchos hijos, un mono y un castillo”, i finalment, vam gaudir d’una molt bona xocolata amb xurros. En podeu veure algunes fotos aquí

Sortida al CaixaForum

El passat dijous 28 de febrer del 2019 els alumnes del Curs d’accés a Grau Mitjà van fer una sortida al CaixaForum per gaudir de l’exposició “Velazquez i el Segle d’Or”. Una exposició molt enriquidora formada per: una selecció de quadres relacionats amb Velázquez, les col·leccions reials espanyoles i la pintura del Segle d’Or.

Podeu veure la resta de fotos a través dels següent enllaç: FOTOS CAIXAFORUM

Sortida GES – Eines de llum

Sortida GES – Eines de llum

23 de gener de 2019,a les 19:00 h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
El darrer premi Nobel de física s’ha concedit a Arthur Ashkin que va inventar les pinces òptiques que agafen partícules, àtoms, virus i altres cèl·lules vives amb els dits del feix de làser. Aquesta nova eina permet realitzar un vell somni de la ciència ficció: utilitzar la pressió de la radiació de la llum per moure objectes físics. La xerrada ens explicarà com funcionen i les aplicacions que tenen.A càrrec de Francesco Ricci investigador pre-doctoral de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques)

Activitat organitzada amb la col·laboració de l’ICFO

Enllaç a les fotos de la sortida: FOTOS CONFERÈNCIA

Festa de Nadal_Desembre 2018

El 20 de desembre passarà a la història del nostre 2018 no només com el de la festa de Nadal, sinó més aviat per la Jubilació de la nostra benvolguda professora Pilar Gomis, que es jubila després d’haver-nos acompanyat des de l’any 2009. Molts alumnes van voler donar-li les gracies i felicitar-la amb un mural que va recòrrer tot el suro de l’escola. Va ser un dia inoblidable per a molts de nosaltres i volem donar-los les gràcies a tots els alumnes que ens van acompanyar en aquest dia tan especial per a tots, sense la seva col.laboració res no hagués estat possible.

Els alumnes han dut llurs menjars i nosaltres hem posat begudes i torrons. Els àpats han voltat per totes les taules i han acompanyat amb generositat els bons desitjos que tenim per a tothom al 2019. Finalment, hem brindat i cantat tots plegats la cançó de Nadal “Adestes Fideles”.

Les fotos i videos de la festa les podeu trobar aquí.

Sortida al centre cultural Tecla Sala

Aquest curs 2018-2019 l’hem inaugurat amb la primera activitat de centre, la sortida al centre cultural Tecla Sala. En aquesta visita, vam gaudir d’una visita guiada per la directora que ens va explicar la història de l’equipament Tecla Sala i ens va mostrar l’exposició de Jaume Pitarch, “Invoice”. Per concloure la visita, tots plegats vam prendre un refrigeri al Bar “La Piscina”.

Podeu gaudir de les fotos de la sortida a través del següent enllaç: Sortida Tecla Sala_Octubre 2018

 

 

 

 

 

PREINSCRIPCIÓ CURS 18-19

Calendari de Preinscripcció i Matrícula per al curs 2018-2019

 Preinscripció

 • Oferta d’ensenyaments: 22 de maig de 2018.
 • Oferta de places: 14 de juny de 2018.
 • Informació i orientació per als alumnes nous: durant el mes de juny de 2018.
 • Presentació de sol·licituds: del 18 al 26 de juny de 2018.
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de juliol de 2018.
 • Sorteig del número de desempat: 4 de juliol del 2018, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Presentació de reclamacions: del 3 al 5 de juliol de 2018.
 • Llista ordenada definitiva: 6 de juliol de 2018.
 • Llista d’admesos i exclosos (per activitats) i llista d’espera: 11 de juliol de 2018.

 Matrícula

 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada: del 3 al 12 de setembre de 2018.
 • Alumnes preinscrits de la llista d’espera: a partir del 13 de setembre de 2018.