NOTA IMPORTANT!

INFORMACIÓ INICI DE CURS 2020-2021

1) ALUMNAT ANTIC I NOU: A partir del dia 2 de setembre tindreu la informació sobre quin dia es farà la primera CLASSE. En aquesta classe inicial se us lliurarà el full per fer efectiu el pagament de la matrícula, en concepte de material.

 

2) ALUMNAT DE GES (Graduat en Educació Secundaria) : Recordeu que els alumnes Preinscrits al GES (Graduat en Educació Secundaria) heu de venir a fer la PROVA DE NIVELL el dia 8 de setembre a les 10:00h del matí o bé a les 16:00h de la tarda.

NOVA MATRÍCULA PER A QUI NO ES VA PREINSCRIURE AL JUNY

Els dies 7, 8 i 9 de Setembre, obrirem la Matrícula per cobrir les places vacants. En el següent horari:

1) Dilluns 7 de Setembre:

  • 10-13h. Nova matrícula places lliures per: Anglès, Francès i Informàtica.
  • 16-19h. Nova matrícula places lliures per a: Català, Castellà i Accessos (Grau Superior, Universitat +25/45 i CAM).
  • Preinscripció proves nivell GES de 10h a 13h i de 16h a 19h.

2) Dimarts 8 de Setembre:

  • 10-13h. Nova matrícula places lliures per: Anglès, Francès, Informàtica i Proves de nivell GES
  • 16-19h. Nova matrícula places lliures per a: Català, Castellà i Accessos (Grau Superior, Universitat +25/45 i CAM).

3) Dimecres 9 de Setembre:

  • 10-13h. Nova matrícula places lliures per: Anglès, Francès i Informàtica.
  • 16-19h. Nova matrícula places lliures per a: Català, Castellà i Accessos (Grau Superior, Universitat +25/45 i CAM).

LLISTAT DE SOL·LICITUDS AMB EL BAREM DEFINITIU

Les persones que van realitzar la preinscripcció per a cursar els estudis a la nostra escola per al proper curs (Curs 2020-2021) poden accedir als llistats de sol·licituds amb la puntuació definitiva a través del següent enllaç: BAREM DEFINITIU

El número de desempat del sorteig per a la preinscripció d’adults és el 8403

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA CURS 2020-21

QUAN PUC FER LA PREINSCRIPCIÓ?
Telemàticament del 15 al 29 de juny.
Presencialment del 18 al 29 de juny demanant prèviament CITA PRÈVIA
COM S’HA DE FER LA PREINSCRIPCIÓ?
Telemàticament
-Es pot fer tot el tràmit des de qualsevol dispositiu connectat a la xarxa (ordinador, tauleta, mòbil…).
-Ompliu la… Llegeix més»

MOSTRA LITERÀRIA DE SANT JORDI 2020

Encara que ens trobem confinats a casa a causa de la situació actual provocada pel virus Covid-19, no volíem desaprofitar l’ocasió per celebrar amb tots vosaltres la festa més important de Catalunya, la diada de Sant Jordi.

Així doncs, els nostres estimats alumnes han realitzat uns poemes i textos narratius durant aquest període i volíem compartir-los amb tota la comunitat del CFA Catalònia.

Moltes gràcies a tots per la vostra participació tot i trobant-nos en aquesta situació tan complexa. Sou uns campions!

Adjuntem els enllaços per visualitzar els textos realitzats pels nostres alumnes. Gràcies

– Accés Grau Superior: enllaç als textos

– Accés Universitat: enllaç als textos

– Anglès 1 (matí): enllaç als textos

– Anglès 2 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (matí): enllaç als textos

– Anglès 3 (tarda): enllaç als textos

– Anglès 2 (tarda): enllaç als textos

– Francès 1: enllaç als textos

– Francès 2: enllaç als textos

– Francès 3: enllaç als textos

– Curs d’Accés a Grau Mitjà (CAM): enllaç als textos

– GES 2 Tarda: enllaç als textos

DEURES ANGLÈS

Bona tarda,
Podeu accedir als deures d’anglès a través d’aquest enllaç: DEURES ANGLÈS
Tant de bo que ens puguem veure aviat,
Un fort abraç de part de tot el professorat del CFA Catalònia i en especial del professorat de llengües estrangeres.

Festa de Nadal – Desembre 2019

El 19 de desembre passarà a la història del nostre 2019 com el de la festa de Nadal. Molts alumnes han vingut a les sessions de matí i de vespre que hem organitzat per a ells. Sense la seva col.laboració res no hagués estat possible.

Al matí, els alumnes d’anglès i francès del centre han cantat una nadala en anglès i francès, respectivament, nadala que van preparar a classe amb les professores: Marisa (professora d’anglès) i Laia (professora de francès). A la tarda, els alumnes de català i castellà, gracies a la col·laboració de l’alumna Aurora Peso, han cantat també una nadala en cadascun dels idiomes.

Els alumnes han dut llurs menjars i nosaltres hem posat begudes i torrons. Els àpats han voltat per totes les taules i han acompanyat amb generositat els bons desitjos que tenim per a tothom al 2020.

Les fotos que hem fet les penjarem aquí.

David Baró – Mentalista

El passat dijous 28 de novembre a la tarda ens va visitar al centre l’afamat mentalista David Baró, gràcies al programa FlipArt creat per la Diputació de Barcelona amb la finalitat d’incentivar i apropar les arts a la societat.

David Baró és considerat un dels millors mentalistes del moment, 1r Premi Nacional de Mentalisme 2014 i 4a posició en el Premi Mundial Iberioamericà FISM de Mentalisme del 2017. Durant la seva visita al nostre centre, va fer una xerrada i ens va dur a un recorregut de la seva vida i trajectoria professional. A l’acabament de l’acte ens va oferir una petita actuació.

 

Podeu donar un cop d’ull a les fotos de l’acte a través del següent enllaç: FOTOS ACTUACIÓ DAVID BARÓ.

Caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge

Aquest curs 2019-2020 l’hem inaugurat amb la primera activitat de centre, la caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge. En aquesta visita, vam gaudir d’una visita guiada per Josep Maria Solias, Cap de Patrimoni de l’Ajuntament i Director del Museu d’Historia de l’Hospitalet de Llobregat. Durant la caminada ens va explicar la història tant de la Fàbrica Godó i Trias, d’estil modernista; com de l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge. Per concloure la visita, tots plegats vam prendre un refrigeri al Bar “La Flama”.

Podeu gaudir de les fotos de la sortida a través del següent enllaç: Caminada a l’Ermita de Santa Maria de Bellvitge

Sortida a Narbonne – Maig 2019

Divendres 31 de maig la classe de Francès 1 i de Francès 2 del CFA Catalònia vam anar d’excursió a Narbonne.

Hi vam arribar al matí, a temps per anar a fer un tomb a Les Halles (el mercat municipal de Narbonne). Allí vam poder viure una mica Narbonne i veure les delícies que ens proposen les parades del seu mercat (i alguns ens vam fer una foto-vídeo especial!).

Per dinar vam anar a un restaurant al bell mig de la plaça del poble, hi vam dinar ben a gust! I a la tarda, vam fer una visita guiada amb la Marie, una guia local la mar de simpàtica que ens va explicar mil i una històries i secrets que ensenya (i amaga) la ciutat. Tot en francès, evidentment!

Un dia esplèndid i magnífic, rodat rodat… Tret del retard de 2 hores del tren de tornada, clar està! Tot i això, vam trobar la manera de poder riure al tren i de prendre’s amb filosofia això de viatjar asseguts a les escales del tren, al tocador, escampats per aquí per allà!

Toute une aventure, l’aventure de Narbonne!!!

Podeu veure les fotos accedint al següent enllaç: FOTOS SORTIDA

Sortida al Monestir de Poblet i Santes Creus.

El passat dia 15 de maig els alumnes d’anglès van visitar el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet i el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus. Vam gaudir molt amb la visita a aquests monestirs perquè, a més a més, vam tenir un guia en anglès en cadascun dels dos llocs. L’experiència fou molt gratificant en comprovar que els coneixements dels nostres alumnes els permetien entendre allò que el guia els anava explicant amb l’ajuda també de la professora d’anglès Marisa.

Podeu accedir a les fotos de la visita a través del següent enllaç: FOTOS

Taller de teatre – T de Teatre

Els alumnes de GES 2 matí han pogut gaudir d’un taller de teatre conduït per les actrius Carme Pla i Marta Pérez, membres de la companyia de teatre T de Teatre (https://www.tdeteatre.com/).

Hem après MOLT i ens ho hem passat la mar de bé!

La Carme i la Marta ens han proposat activitats que fan elles per fer escalfament quan assagen o abans de fer una funció, per ajudar en la creació d’alguna obra, per agafar confiança amb els actors i les actrius que han de treballar… D’alguna manera, han compartit amb nosaltres la seva manera de treballar, tot un luxe per a l’escola!

Entre aquestes activitats n’hi ha d’escalfament «pur i dur», d’improvisació o de relaxació. Us en deixem un tast amb algunes imatges i alguns vídeos de les 4 sessions que ha durat el taller.

Podeu veure les fotos i videos des d’aquest enllaç: FOTOS I VIDEOS

Moltes gràcies Carme i Marta!

Sant Jordi 18-19. Certamen Literari

Dimarts 23 d’abril, com cada any, vam celebrar al centre el Certamen Literari de Sant Jordi. Aquest any vam gaudir de Sant Jordi amb la xarrada a càrrec del coach Joan Carles Folia, el qual, ens convida a apropar-nos a la felicitat. Vam coneixer les estratègies de creixement i millora personal d’acord amb la idea que la felicitat no és un punt d’arribada sinó un camí a recórrer. Ens va orientar per recuperar la confiança i la seguretat necessàries per exercir el dret a viure amb felicitat. Finalment, hem d’agrair als nostres alumnes la seva dedicació i el gran nivell dels texts guanyadors del certamen literari d’aquest any. Com cada any, podeu trobar les fotos del Certamen Literari en el següent enllaç: FOTOS CERTAMEN

Sortida GES II al Born

SORTIDA GES II MATÍ A L’EXPOSICIÓ “UNA INFÀNCIA SOTA LES BOMBES”
AL BORN CENTRE DE CULTURA I MEMÒRIA

El passat 20 de març amb el grup GES II Matí vam visitar l’exposició “Una infància sota les bombes”, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. Aquesta exposició ens apropa la realitat que van viure els infants a Barcelona durant la Guerra Civil.

A través de la visita guiada a través de tres àmbits diferents, vam poder reconstruir els bombardejos de l’any 1938 sobre Barcelona, vam comprovar de quina manera els nens i nenes que van patir-los en primera persona ho reflectien a través de dibuixos reals de l’època, i per últim vam poder veure de quina manera l’art pot esdevenir una eina per a expressar allò que es viu en haver escapat de les bombes a través d’una instal·lació artística contemporània.

La visita va servir-nos per a trobar un espai de reflexió sobre la nostra història recent però també, i sobretot, al voltant del nostre present en un món en conflicte constant. També vam poder visitar el jaciment de l’Antic Mercat del Born, i aproximar-nos així a la vida de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII. Podeu trobar les fotos en el seüent enllaç: FOTOS

Dia de la dona 2019

El set de març a la tarda vam anar al Gran Via 2, amb alumnes d’altres centres de formació d’adults de l’Hospitalet de Llobregat per festejar el dia de la dona. Primerament, es va llegir un manifest en conmemoració del dia de la dona, seguidament es va visulitzar la pel·licula: “Muchos hijos, un mono y un castillo”, i finalment, vam gaudir d’una molt bona xocolata amb xurros. En podeu veure algunes fotos aquí

Sortida al CaixaForum

El passat dijous 28 de febrer del 2019 els alumnes del Curs d’accés a Grau Mitjà van fer una sortida al CaixaForum per gaudir de l’exposició “Velazquez i el Segle d’Or”. Una exposició molt enriquidora formada per: una selecció de quadres relacionats amb Velázquez, les col·leccions reials espanyoles i la pintura del Segle d’Or.

Podeu veure la resta de fotos a través dels següent enllaç: FOTOS CAIXAFORUM

Sortida GES – Eines de llum

Sortida GES – Eines de llum

23 de gener de 2019,a les 19:00 h
Centre Cultural Sant Josep
Conferència
El darrer premi Nobel de física s’ha concedit a Arthur Ashkin que va inventar les pinces òptiques que agafen partícules, àtoms, virus i altres cèl·lules vives amb els dits del feix de làser. Aquesta nova eina permet realitzar un vell somni de la ciència ficció: utilitzar la pressió de la radiació de la llum per moure objectes físics. La xerrada ens explicarà com funcionen i les aplicacions que tenen.A càrrec de Francesco Ricci investigador pre-doctoral de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques)

Activitat organitzada amb la col·laboració de l’ICFO

Enllaç a les fotos de la sortida: FOTOS CONFERÈNCIA

Festa de Nadal_Desembre 2018

El 20 de desembre passarà a la història del nostre 2018 no només com el de la festa de Nadal, sinó més aviat per la Jubilació de la nostra benvolguda professora Pilar Gomis, que es jubila després d’haver-nos acompanyat des de l’any 2009. Molts alumnes van voler donar-li les gracies i felicitar-la amb un mural que va recòrrer tot el suro de l’escola. Va ser un dia inoblidable per a molts de nosaltres i volem donar-los les gràcies a tots els alumnes que ens van acompanyar en aquest dia tan especial per a tots, sense la seva col.laboració res no hagués estat possible.

Els alumnes han dut llurs menjars i nosaltres hem posat begudes i torrons. Els àpats han voltat per totes les taules i han acompanyat amb generositat els bons desitjos que tenim per a tothom al 2019. Finalment, hem brindat i cantat tots plegats la cançó de Nadal “Adestes Fideles”.

Les fotos i videos de la festa les podeu trobar aquí.

Sortida al centre cultural Tecla Sala

Aquest curs 2018-2019 l’hem inaugurat amb la primera activitat de centre, la sortida al centre cultural Tecla Sala. En aquesta visita, vam gaudir d’una visita guiada per la directora que ens va explicar la història de l’equipament Tecla Sala i ens va mostrar l’exposició de Jaume Pitarch, “Invoice”. Per concloure la visita, tots plegats vam prendre un refrigeri al Bar “La Piscina”.

Podeu gaudir de les fotos de la sortida a través del següent enllaç: Sortida Tecla Sala_Octubre 2018

 

 

 

 

 

PREINSCRIPCIÓ CURS 18-19

Calendari de Preinscripcció i Matrícula per al curs 2018-2019

 Preinscripció

 • Oferta d’ensenyaments: 22 de maig de 2018.
 • Oferta de places: 14 de juny de 2018.
 • Informació i orientació per als alumnes nous: durant el mes de juny de 2018.
 • Presentació de sol·licituds: del 18 al 26 de juny de 2018.
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de juliol de 2018.
 • Sorteig del número de desempat: 4 de juliol del 2018, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202, Barcelona).
 • Presentació de reclamacions: del 3 al 5 de juliol de 2018.
 • Llista ordenada definitiva: 6 de juliol de 2018.
 • Llista d’admesos i exclosos (per activitats) i llista d’espera: 11 de juliol de 2018.

 Matrícula

 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada: del 3 al 12 de setembre de 2018.
 • Alumnes preinscrits de la llista d’espera: a partir del 13 de setembre de 2018.

Sant Jordi17-18. Certamen Literari

Dilluns 23 d’abril, com cada any, vam celebrar al centre el Certamen Literari de Sant Jordi. Aquest any vam gaudir d’un Sant Jordi viatger amb la xarrada a càrrec de l’hospitalenc Jordi Sànchez, la tercera persona que més ha viatjat del món. A més, vam rebre la visita dels professors del projecte Erasmus KA2 vinguts de Suècia, Estònia i Eslovàquia. Finalment, hem d’agrair als nostres alumnes la seva dedicació i el gran nivell dels texts guanyadors del certamen literari d’aquest any. Com cada any, podeu trobar les fotos del Certamen Literari en el següent enllaç: FOTOS CERTAMEN

Trobada Erasmus KA2

Trobada Erasmus KA2, realitzada al centre els dies 23 i 24 d’abril. Ens van visitar al centre 10 professors de Suècia, Eslovàquia i Estònia. El motiu del projecte realitzat va ser l’ús de la cultura i tradició de la llengua estrangera com a mètode d’ensenyament.

Dia de la dona

Què tenen en comú Madame Curie, Malala Yousafza i Olga Sacharoff? Doncs un cromosoma XX situat al parell 23 que les va fer néixer dones, com a la resta de persones que aquests dies viuen al nostre suro del passadís i que han destacat per les seves qualitats i per les fites aconseguides.

Durant aquests dies les recordem especialment perquè van lluitar molt més per aconseguir-ho que els homes tot i que feien una tasca igual o millor que la seva. No volem que la seva emprenta sigui oblidada i per això amb els alumnes i per a tothom hem fet aquesta petita mostra.

Les fases de la lluna

Els alumnes de GES1 estudien a Ciències Naturals les fases de la lluna.Ja saben diferenciar entre el quart minvant, lluna plena, quart creixent i lluna nova i coneixen els moviments de rotació i translació.

Els podeu veure aquí representant el que podeu veure resumit al següent vídeo:

Personal shopper

Hi ha gent que no té por de res, ni de les pel.lícules de por. I els alumnes d’anglès, aprofitant que al centre comercial projectaven Personal Shopper en VOS, cap allà que van anar… A la pel.lícula, la Maureen (Stewart) és una americana que viu a París treballant de “personal shopper” i que es paga així l’estança a París. Fa poc que ha mort el seu germà bessó i espera un senyal d’ell. Mentres, comença a rebre missatges estranys al mòbil… En voleu saber més? Doncs pregunteu als alumnes de les fotos.

.