Informa’t. Truca al telèfon del centre: 937754834

Informa’t. Truca al telèfon del centre: 937754834

 

 

 

 

NOU web al CFA Martorell

Benvolgudes i benvolguts,

Desitgem que vosaltres, així com les vostres famílies, us trobeu bé.

Volem informar-vos que hem creat un nou web del CFA Martorell on podreu trobar totes les informacions i documents relatius al centre. Podeu accedir-hi a través de l’adreça:

https://agora.xtec.cat/cfa-martorell/ 

El moodle continua existint tal com el coneixeu i hi podeu accedir a través de la icona “moodle” que trobareu en la part superior-dreta del web.

Recordeu que a partir del dimarts 14 d’abril les tasques que us proposi el professorat les haureu de lliurar i seran avaluables, és a dir, serviran per, juntament amb les qualificacions del 1r i 2n trimestre, obtenir la nota final del curs. Cada professor i professora es posarà en contacte amb vosaltres i us donarà les indicacions oportunes.

Entenem que això comporta unes dificultats afegides i per això us animem a què feu el que pugueu, tot recordant que el primer és la vostra situació personal. Podeu comptar que el professorat del CFA Martorell, dins del que determini el Departament, serem el màxim de  flexibles i comprensius valorant l’esforç que feu.

El professorat del centre us trobem molt a faltar i esperem poder tornar a la normalitat ben aviat. 

 

Equip directiu i claustre de professorat del CFA Martorell

 

Martorell, 14 d’abril de 2020

Mona de confinament

 

Benvolgudes i benvolguts,

Aquest proper dilluns 13 d’abril, com molts i moltes ja sabeu, és dilluns de Pasqua Florida. Una de les tradicions més arrelades a gairebé tots els territoris de parla catalana és la de menjar la mona.

La mona té forma arrodonida o forma de tortell coronat amb ous durs. La tradició diu que el padrí regala la mona al fillol o a la fillola. De vegades és l’avi qui la regala als nets o a les netes, però aquest pastís ha de contenir tants ous com anys té l’infant que la rep,amb un màxim de dotze. Aquí teniu la recepta de la mona tradicional.

Una altra variant de mona molt freqüent és el pastís amb capes de pa de pessic que pot portar crema cremada, xocolata, nata o mantega. Es decora amb pollets de feltre, plomes de colors vius i ous de xocolata.

No se sap del cert d’on prové aquesta tradició, tot i que està documentada des del segle XV. La xocolata s’hi va afegir al segle XVI, amb l’arribada del cacau provinent d’Amèrica.

Els ous de xocolata han anat evolucionen en tota mena de construccions fetes de xocolata: pilotes, casetes, animals, etc. Els pastissers més creatius arriben a fer veritables obres d’art amb la xocolata. És preciós passejar pels carrers i veure els aparadors de les pastisseries plenes d’aquestes construccions de xocolata. 

Aquest any, però, no ho podrem fer perquè cal que ens quedem a casa. Tanmateix, sí que podem fer un passeig virtual. Sabem que a molts i moltes de vosaltres us agradar cuinar i, especialment, fer pastissos. Al concurs de cuina que fem cada desembre ens meravelleu amb les vostres creacions!

Des del CFA Martorell, us volem a animar a enviar-nos els resultats de les vostres mones confinades i poder compartir-les a les nostres xarxes socials. Podeu enviar-nos la foto mitjançant whatsapp al mòbil 667380119.

Animeu-vos! Esperem les vostres creacions!

Equip de professorat del CFA Martorell