El paper d’Europa, avui

El paper d’Europa, avui

Com a ciutadans europeus resulta fonamental conèixer què és Europa i quin paper ha jugat (i juga) en la nostra Història. Per aquest motiu, el passat dimecres 2 de març els alumnes de proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys van rebre la visita de la Sara Contreras, que ha treballat al Parlament Europeu i coneix en profunditat el funcionament d’una de les màximes institucions europees.

Ha estat una sessió participativa i orientada al debat, per treballar de forma diferent el temari oficial. L’objectiu era doble:

  • D’una banda conèixer les institucions que fan possible l’actuació diària de la Unió Europea i entendre els processos de presa de decisions a nivell supranacional.
  • D’altra banda, explorar què són els fons europeus i quins són els seus impactes, com ara en matèria cultural, social o econòmica. S’ha destacat per sobre de tot aquells fons i plans d’actuació destinats a pal·liar la crisi Covid, la desigualtat de gènere i els problemes ambientals.

A més, la Sara Contreras ens ha mostrat que no és una entitat llunyana, sinó tot el contrari: la Unió Europea és el motor de la nostra vida diària, present a tots els àmbits, des de la cultura i l’educació a la lluita pel medi ambient i la solidaritat amb els refugiats.