21 comentaris

      1. Jemima Sabartés Crosas

        Es tracta d’una Violeta Boscana (nom científic Viola alba). Surt a a finals d’hivern i principis de primavera.
        Es fa servir per curar malalties respiratòries com la grip, bronquitis, asma …i malalties de l’aparell digestiu com gastritis.

  1. Janna Provins Pujolriu.

    Em va encantar anar al Castell de Montesquiu, tot i que feia molta calor.
    Quan vam anar al riu vam trobar molts animals.
    Jo vaig agafar molts capgrossos.
    Vaig aprendre moltes coses com les papallones: les que tenen les ales més clares són femenines i les que tenen les ales més fosques són masculines, em sembla que era així.
    També vaig aprendre que hi havia (un cuc) una larva que durava un mes a l’aigua i quan es feia adult era un insecte que volava i només durava un dia de ser adult i després és moria.
    Vaig aprendre tantes coses que ja ni me’n recordo.
    Ens va explicar la noia, que jo ja ho sabia, que quan tocaves un pixallits a la nit et pixaves.
    La noia abans de començar a buscar insectes dins de l’aigua ens va dir que si trobàvem bastants insectes al riu com perles, capgrossos.. Tot això doncs volia dir que l’aigua era molt neta i diu que ens va sortir un 10.
    Va dir que en tots els anys que havia treballat d’això doncs mai havia trobat tantes perles dins de l’aigua.
    Crec que vam agafar molts insectes del riu.
    La Isona va trobar ales de papallones i ara les tenim a la classe amb un paper i són molt maques, són impressionants.
    Em va fer molta gràcia quan abans de dinar la noia ens va dir que diguéssim alguna cosa que havíem après.
    Quan vam deixar els insectes a les plates la noia ho va ordenar perquè podria ser que alguns insectes és mengin els altres.

  2. Iker González

    Per saber que l’aigua de la riera era molt neta vam capturar molts macroinvertebrats, i quan vam acabar la Núria monitora ens va ensenyar un llibret on hi havia molts animals i deia si vivien en aigues molt netes o molt brutes.
    Vàrem veure que hi havia molts animals d’aigua neta: com per exemple la Perla.
    Em va agradar molt la sortida i m’ho vaig passar molt bé fent l’activitat.

  3. JANA BRAGULAT

    Em va agradar molt anar al castell. Quan vàrem arribar, vàrem esmorzar, després ens varen presentar la mestra que es deia Núria.
    Vam caminar fins que vàrem arribar a la riera, allà ens van donar un salabret per recollir els animalons de l’aigua i els posàvem en una safata. Ens va dir que calcularíem com estava l’aigua del 0 al 10.
    Quan la Núria la mestra ens va dir prou de recollir animals, ens vàrem reunir tots en una rotllana i vàrem posar al mig de la rotllana tots els amimals. La Núria va treure un quadern on allà hi havia tots els animals que vàrem trobar per allà, una d’elles és la perla, són uns animalons molt petits i només viuen en aigües molt netes per tant, això vol dir que aquella aigua era molt neta. Per tant li vàrem donar un 10.
    Feia molta calor i la Núria i l’Àngel ens varen deixar mullar-nos el cap. Quan vam tornar de la riera vàrem dinar, i quan vam acabar vàrem anar al mirador i vàrem dibuixar tot el que vèiem perquè aquell dibuix el penjaríem a un URL.
    Tot això és el què vàrem fer aquell dia als voltants del castell de Montesquiu. M’ho vaig passar molt bé, i em va agradar molt fer aquell treball a la riera i conèixer animals nous.

  4. Damià Pujals Serratosa

    Em va agradar molt l’excursió. Perquè vam aprendre moltes coses que ens va explicar la Núria, la monitora. Quan hi ha perles al riu és que l’aigua és molt neta. Ens van deixar agafar animals invertebrats a la riera: em va encantar. La meva mare quan era petita anava a banyar-se a la riera i sempre m’explica que agafaven molts capgrossos. Després també vam anar al mirador i tothom va dibuixar el paisatge que es veia. M’agrada molt les excursions que es va a la riera i a la muntanya.

  5. Ainhoa Medina

    Em va encantar l’activitat de buscar animals a l’aigua.
    Vam saber que l’aigua era neta pels tipus d’animals que vam trobar, que eren d’aigua molt molt neta.

  6. Núria Bragulat Cabana

    A mi em va encantar anar al castell.
    Jo em pensava que seria avorrit perquè el castell el tenia molt vist.
    Però no vam anar al castell, i per això m’ho vaig passar molt bé.
    El que em va agradar més va ser anar a buscar insectes a l’aigua.
    Vaig aprendre que hi ha insectes que primer estan a l’aigua i després volen a la superfície.
    I també em va agradar molt fer un dibuix de la vista que teníem des d’un punt del mirador.

  7. Isona corral

    A mi em va agradar molt anar al castell de Montesquiu.
    Sobretot la part que em va agradar més va ser quan vàrem anar a la riera i vaig trobar unes ales de papallona, jo em vaig passar molt bé quan vaig sentir que teníem unes aigües tan netes per la perla ( invertebrat ) que només pot viure en aigües molt netes com la nostra i per un altre invertebrat. Els més trobats van ser l’escorpí i els capgrosos que n’hi havia moltíssims.

  8. Maite Vadillo Lopez

    A mi em va agradar molt la sortida sobretot quan vam arribar a la riera.
    Per saber que l’aigua de la riera era molt neta ho vam saber pels animals que vam agafar com la perla i molts animals més…

  9. Pau Viñas

    Em va encantar la sortida i les dues coses que em van agradar més van ser quan miràvem si l’aigua de riu era neta, i l’altra és quan agafàvem (insectes) invertebrats del riu.

  10. Guillem Verdaguer

    A mi m’ha agradat molt la sortida perquè hem pogut fer altres coses i visitar altres parts del parc de Montesquiu on no hi havíem anat mai amb l’escola . Vàrem entrar en una riera on ens vàrem mullar tots el cabell perquè feia molta calor. Abans d’això vàrem agafar alguns (insectes) invertebrats.
    També vaig aprendre que depèn quins invertebrats trobem vol dir que l’aigua és més neta o més bruta. I Per acabar vàrem anar al mirador del castell que es veia tot Montesquiu.

  11. Pol Leon

    Em va agradar molt anar al castell. Quan vàrem arribar, vàrem esmorzar, després ens varen presentar la mestra que es deia Núria.
    Vam caminar fins que vàrem arribar a la riera, allà ens van donar un salabret per recollir els animalons de l’aigua i els posàvem en una safata. Ens va dir que calcularíem com estava l’aigua del 0 al 10.
    Jo i l’Oriol vam agafar molts peixos.
    La perla em va agradar molt.

  12. Eloi Díaz

    Em va agradar molt anar al castell de Montesquiu.
    El que més em va agradar va ser agafar insectes de la riera i amfibis, jo vaig agafar moltes cuques de capsa.

  13. Bruna Mendo

    Hola sóc la Bruna.
    A mi també em va agradar molt anar al castell però la veritat és que jo no tenia gaires ganes d’anar-hi perquè com que hi anem cada any, em pensava que m’avorriria bastant però no!
    El contrari!
    El que més em va agradar va ser anar al riu i agafar els macroinvertebrats!
    També em va agradar molt fer el dibuix des del mirador.

    Espero que l’any que ve hi puguem tornar a anar perquè tenint la sort de tenir aquest parc natural tan a prop, va molt bé saber-ne coses!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>