Aquesta setmana els alumnes de cicle mitjà fem la 1a auditoria al menjador de la nostra escola tots junts, 3r i 4t, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (SEPR).
L’auditoria consisteix en:
- Saber el pes d’un menú del dia: Baixem a la cuina i l’Encarna, la nostra cuinera, ens explica quin és el menú i ens en posa un perquè pesen el menjar de cada plat i calculem el pes total d’un menú. Després també calculem el pes total del menjar que s’ha cuinat aquest dia.
- Saber quants alumnes es queden a dinar el dia concret de l’auditoria (comensals): la Sílvia, la monitora responsable del menjador ens explica el funcionament del menjador de l’escola, com es passa llista cada dia i com s’ho fan per no malbaratar menjar.
- Saber quina quantitat de menjar s’ha malbaratat: quan ja ha dinat tothom es pesa la bossa de matèria orgànica on s’han llençat les restes de menjar.
- Finalment, elaborem l’informe amb totes les dades obtingudes, ho publiquem al NODES i ho passem per les aules per explicar-ho als companys.
Les auditories al menjador, les anirem fent al llarg de tot el curs i farem públics els resultats de cadascuna en un informe que fan sempre els alumnes de 4t curs amb l’objectiu de conscienciar tothom i evitar al màxim el malbaratament alimentari.
Hola,
Com esteu? Jo sóc una que he ajudat a passar i anunciar-ho. Cada menú pesava uns 515 grams. I hem pesat la bossa de matèria orgànica i pesava 1,5 kilos. De primer: fideuà, de segon: carn magra i de postres: natillas. Han llençat molt pa i força amanida.