Va venir la tieta del Feliu que és biòloga i també professora. Va venir a explicar-nos coses sobre els llevats.
Ens va dir que hi ha llevats bons i dolents. Els bons serveixen per fer pa i alguns altres ens poden fer mal a la llengua, a la panxa, a la vulva, als peus…
Els llevats mengen sucre.
Vam fer un experiment.
-2 ampolles amb una mica d’aigua tèbia.
-2 globus.
-2 trossos de llevat.
-sucre.
Què vam fer:
Vam posar 1 tros de llevat a cada ampolla.
Vam posar sucre només a una de les ampolles. Les vam tapar cadascuna amb un globus.
Què va passar:
El globus de l’ampolla que tenia sucre es va inflar perquè el llevat es menja el sucre i fa gas.
També vam mirar llevats al microscopi.
Ens va agradar moltíssim el que ens va explicar!!!
Heu fet un molt bon reportatge, l’experiment està molt ben explicat.
M’ho vaig passar molt bé amb tots vosaltres, els mitjans petits sou molt espabilats!
Estaré encantada de tornar a col·laborar amb tots vosaltres.
Adéu,
Maria (La tieta del Feliu)
Hola Maria. Gràcies per haver vingut. Ens ha agradat molt aquest comentari. Hem après moltes coses sobre els llevats i moltes coses no ho sabíem, estem molt contents d’haver-te conegut i de que hagis vingut. Ens ha agradat molt que hagis vingut i tot el que ens has explicat. I ens ha agradat l’experiment. Moltes gràcies per les explicacions!