EXPERIMENT DELS CONGELADORS

Una de les preguntes que ens vam fer era: Per què necessitem congelar el menjar?

Vam fer una llista d’aliments que acostumem a guardar a fora, a la nevera i al congelador. en vam seleccionar 4 de cada lloc i vam fer l’experiment de posar-los tots a la nevera, a la classe i al congelador. Vam pensar què passaria amb cada aliment, i vam comprovar què havia passat realment.

Les conclusions que vam treure son:

  • AL CONGELADOR ES CONSERVEN MILLOR TOTS ELS ALIMENTS
  • A FORA ÉS ON ES CONSERVEN PITJOR
  • A FORA I A LA NEVERA S’HAN FLORIT ALGUNS ALIMENTS, AL CONGLEADOR NO.
  • A FORA PODEM GUARDAR ALIMENTS SECS, SENSE AIGUA (fruits secs, galetes, macarrons, …)
  • ELS ALIMENTS QUE COMPREM EN CONSERVA ELS PODEM GUARDAR A FORA. QUAN ELS OBRIM ES COMENCEN A FER MALBÉ (LLET, TONYINA, …)
  • ELS OUS NO ES PODEN CONGELAR (el rovell es queda com una esfera i no es desfà! Amb textura com de patata bullida)

SABEM QUE:

  • ELS MICROORGANISMES ES MOUEN AMB L’AIRE I NECESSITEN L’AIGUA DELS ALIMENTS PER VIURE. PER AIXÒ AL CONGELADOR ES CONSERVEN MILLOR ELS ALIMENTS, PERQUÈ L’AIGUA DEL MENJAR ES CONGELA I ELS MICROORGANISMES NO ACTUEN.
  • LA TEMPERATURA IDEAL DEL CONGELADOR ÉS -18º, PERQUÈ EL MENJAR ES CONGELA MÉS RÀPID I ES FAN CRISTALLS D’AIGUA PETITS. SI ELS CRISTALLS ES FAN GRANS (A TEMPERATURES MES ALTES) ES TRENQUEN ELS TEIXITS DE L’ALIMENT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>