Una de les preguntes que ens vam fer era: Per què necessitem congelar el menjar?
Vam fer una llista d’aliments que acostumem a guardar a fora, a la nevera i al congelador. en vam seleccionar 4 de cada lloc i vam fer l’experiment de posar-los tots a la nevera, a la classe i al congelador. Vam pensar què passaria amb cada aliment, i vam comprovar què havia passat realment.
Les conclusions que vam treure son:
- AL CONGELADOR ES CONSERVEN MILLOR TOTS ELS ALIMENTS
- A FORA ÉS ON ES CONSERVEN PITJOR
- A FORA I A LA NEVERA S’HAN FLORIT ALGUNS ALIMENTS, AL CONGLEADOR NO.
- A FORA PODEM GUARDAR ALIMENTS SECS, SENSE AIGUA (fruits secs, galetes, macarrons, …)
- ELS ALIMENTS QUE COMPREM EN CONSERVA ELS PODEM GUARDAR A FORA. QUAN ELS OBRIM ES COMENCEN A FER MALBÉ (LLET, TONYINA, …)
- ELS OUS NO ES PODEN CONGELAR (el rovell es queda com una esfera i no es desfà! Amb textura com de patata bullida)
SABEM QUE:
- ELS MICROORGANISMES ES MOUEN AMB L’AIRE I NECESSITEN L’AIGUA DELS ALIMENTS PER VIURE. PER AIXÒ AL CONGELADOR ES CONSERVEN MILLOR ELS ALIMENTS, PERQUÈ L’AIGUA DEL MENJAR ES CONGELA I ELS MICROORGANISMES NO ACTUEN.
- LA TEMPERATURA IDEAL DEL CONGELADOR ÉS -18º, PERQUÈ EL MENJAR ES CONGELA MÉS RÀPID I ES FAN CRISTALLS D’AIGUA PETITS. SI ELS CRISTALLS ES FAN GRANS (A TEMPERATURES MES ALTES) ES TRENQUEN ELS TEIXITS DE L’ALIMENT.