– RESUM TASQUES 3r TRIMESTRE –

 

 

TANCAMENT DE L’ESCOLA- Important! Actualitzat a 13/7/20

A causa de l’actual situació en què ens trobem a la ciutat de Lleida per l’expansió del COVID 19, l’escola ha de romandre tancada fins a nou avís.

L’entrega dels expedients dels i les alumnes de 6è es realitzarà durant el mes de setembre. Ens posarem en contacte amb vosaltres quan pogueu realitzar aquesta recollida.

Pel que fa a la presentació de les beques, si algú encara no l’ha presentada, recordar-vos que ho podeu fer de forma telemàtica fins al dia 17 de juny. En el cas què algú no pugui presentar-la telemàticament, té l’opció de dipositar la sol·licitud de beca i la documentació complementària (impresa en paper) en un sobre dins la bústia de l’escola (situada a la vora de la porta d’entrada).

Pel que respecta a les noves matrícules que s’havien de realitzar aquesta setmana, queden suspeses les matrícules de forma presencial. Ben aviat ens posarem en contacte amb vosaltres via telefònica per a concretar els aspectes i la formalització de la matrícula.

 

Per qualsevol gestió o consulta, podeu utilitzar el correu de l’escola: c5008212@xtec.cat

Moltes gràcies.

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA 20-21

COMENÇA EL PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA PER AL CURS 2020-21!
DEL 13 AL 22 DE MAIG

Verifiqueu que les dades són correctes i si hi ha alguna errada, presenteu una reclamació per correu electrònic al correu oficial del centre:  c5008212@xtec.cat

                               Restem a la vostra disposició per a qualsevol consulta.

Ciència des de casa

Aquesta setmana, volem despertar el científic que porteu dins. Enguany Ciència al Carrer haurà de ser des de casa, però això no ens impedirà continuar gaudint de l’experimentació científica. Us proposem aquesta iniciativa adreçada als alumnes i a les famílies per compartir petits experiments científics fets a casa i, si t’animes, fer-ne tu de nous.

Feu clic aquí: Ciència des de casa

Visitem el Museu d’història de Catalunya

Aquesta setmana us proposem que feu un cop d’ull a la web del Museu d’història de Catalunya. En ella hi podreu veure les diferents exposicions permanents que s’hi fan i d’altres exposicions en línia ! També hi podeu trobar propostes per fer en família i algun joc. Esperem que us agradi ! Feu clic a la imatge

Petites històries, grans dones

El cicle “Petites històries, grans dones” és una iniciativa conjunta en què diversos museus donen a conèixer a través d’un espectacle de conta-contes teatralitzat la figura d’una dona relacionada amb el seu patrimoni.

Entre el 23 i el 31 de maig, cada dia, a les 12h, es penjarà un nou vídeo. De moment ja han publicat els següents:


ANNE BONNY – PIRATA

GERTRUDE STEIN – ESCRIPTORA

CAROLINA MONTAGNE – MODISTA

COLITA – FOTÒGRAFA

Podeu trobar les següents al canal Petites històries, grans dones

 

 

CHROME MUSIC LAB

La proposta d’aquesta setmana és molt musical. La pàgina web CHROME MUSIC LAB ens permet explorar la música i les seves múltiples connexions amb la ciència, les matemàtiques o l’art. Per exemple, en un dels apartats d’aquesta pàgina web, que s’anomena Kandinsky, podem experimentar el que deia aquest artista. Kandinsky comparava l’art de pintar amb el de fer música: qualsevol dibuix que feu (línies, cercles, triangles, quadrats… ) es convertirà en so. Us atreviu a provar-ho?  Nosaltres hem provat com sonava el nom de la nostra escola: Pràctiques II.

 

No deixeu de mirar els altres apartats de la pàgina web: podreu fer ritmes, tocar el piano o crear cançons… un gran laboratori de música. Endavant! 

enllaç pàgina web: https://musiclab.chromeexperiments.com/

 

 

 

 

A Lleida tenim activitats molt interessants per als infants!

Us volem donar a conèixer una iniciativa de participació per als infants de la ciutat:

El Consell dels Infants

I què és això? Qui hi pot formar part? Quines activitats s’hi fan? …

El Consell dels Infants és un òrgan de participació per als nens i nenes de la ciutat, per poder escoltar la seva veu. Es dóna la paraula  als infants per tal que aportin el seu parer i les seves propostes en aspectes de la ciutat, en drets humans, en temes de mediambient, de lleure… I ho fan a través de trobades amb activitats molts engrescadores i divertides.

Malgrat l’aturada pel confinament, el Consell d’Infants ha seguit proposant activitats per mantenir el contacte amb els infants. Una d’elles ha estat “Et dono el cor…”. Per dur-la a terme, els nens i nenes havien de dibuixar un cor, escriure el seu nom i un missatge a les dues meitats del cor. Finalment, van tallar-lo per la meitat i van enviar una fotografia d’ells mateixos amb cada meitat del cor.

Voleu saber quin va ser el resultat?

En aquest enllaç podeu veure les fotografies on apareixen els nenes i nenes del Consell amb la seva altra meitat del cor. Veureu també que hi apareixen dos alumnes de 6è de l’escola: en Xavier Montes i l’Enric Rabasa.

https://www.instagram.com/elplenari/

Us animem a mirar la seva pàgina; també hi trobareu informació, imatges, videos, gifts … de tot allò que fan. Ja veureu com us agrada!

El twister a casa!

Esteu preparats per divertir-vos en família? Doncs aquesta setmana us volem donar idees per elaborar el joc de Twister a casa. 

  • Podeu crear-lo tot retallant diferents formes geomètriques en fulls o cartolines de colors. Si no en teniu podeu pintar fulls en blanc dels colors que vulgueu.
  • O bé construir el Twister clàssic, usant cercles de diferents colors.
  • No us oblideu de crear el vostre rellotge amb les consignes que heu triat; formes geomètriques, cercles de colors… i les mans  i peus esquerres i drets!

Ja ho teniu tot preparat? doncs a girar l’agulla i que comenci la diversió!

 

Fem trucs de màgia

Us agrada la màgia?

Si cliqueu a la imatge descobrireu un recull de 25 tutorials que us permetran fer trucs de màgia increïbles!

Podeu fer trucs de màgia amb objectes que tingueu per casa com monedes, cartes, papers, bitllets, culleres, copes … i fins i tot amb les vostres mans.

No us ho perdeu, la diversió està assegurada! Convertiu-vos en mags i prepareu grans espectacles per tota la família.