Som finalistes

La classe de 1r i de 2n s’han presentat al concurs del gust per la lectura i són finalistes. Demà, dia 16/05 d’11h a 12h, s’emetran en directe els premis .(Transmissió)

LA LLISTA D’ANIVERSARI…DIFERENT

La Tribu de l’Aigua es presenta al concurs del Gust per la Lectura amb el llibre: La llista d’aniversari.

Hem volgut posar èmfasi en el temps d’oci compartit en família o amistats, un aspecte que de vegades, no valorem prou. Des de la classe ens hem convertit en els i les protagonistes d’aquesta història i hem pensat què ens agradaria aprendre dels nostres familiars.

Volem fer un reconeixement a tot el que aprenem des de petits gràcies a les persones que són al nostre voltant: mares, pares, avis, àvies, tiets, tietes, veïns, etc.

Així doncs, presentem un vídeo amb les activitats realitzades en família i les reflexions de l’alumnat.

Desitgem que el gaudiu de la mateixa manera que ho fem fet nosaltres amb la seva realització.

 

Ajuts individuals de menjador escolar curs 21/22 – Consell Comarcal Alt Penedès

Del 12 d’abril al 7 de maig s’inicia la convocatòria d’ajuts individuals de menjador escolar del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
El termini per l’alumnat de P3 i noves matriculacions va de l’1 de Juliol al 30 de setembre de 2021

Aquí us deixem la documentació necessària per qui la vulgui tramitar:

INFORMACIÓ Convocatòria 21_22
FORMACIÓ CENTRES ESCOLARS
BASES AJUTS MENJADOR 2021_2022
GUIA_COM TRAMITAR SOL·LICITUDS ONLINE

Dia de la No-violència i la Pau a l’escola

El dia 30 de gener de cada any, des de 1964 (any de la mort de Mahatma Ganghi), és celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau arreu del món. L’objectiu d’aquesta diada és promoure la cultura de la pau, la no-violència i la resolució pacífica dels conflictes entre els infants i joves. A  l’escola treballem la pau en el nostre dia a dia i promovem valors com la solidaritat, el respecte, la tolerància i el diàleg. Enguany hem fet una pancarta que penjarem a l’entrada de l’escola i un petit vídeo on l’alumnat ha expressa sentiments i emocions sobre la diada.

Projecte POEFA: Desenvolupem-nos sense límits!

Tot i ser inicis del segon trimestre, el Montanyans no para i a partir de la setmana que ve, comencem el projecte “Desenvolupem-nos sense límits!” en coordinació amb l’escola de música  Contrapunt.

L’activitat la realitzarà l’alumnat de 2n a 5è i consisteix en aprendre a tocar els instruments del violí, la viola i el violoncel i conèixer les seves característiques. Tot això ho farem amb la nostra mestra de música, la Mireia i la Yúlia, una especialista d’instruments de corda de l’escola contrapunt.

L’objectiu principal de l’activitat és crear un espai d’aprenentatge musical significatiu per l’alumnat i treballar les competències artístiques musicals a partir dels instruments. Per altra banda, també busquem adquirir les habilitats motrius necessàries per tocar els instruments i fomentar la responsabilitat a partir de la cura de l’instrument i finalment oferir la possibilitat d’utilitzar els instruments a tot l’alumnat.

Aquest projecte ha estat possible realitzar-lo gràcies a l’aportació econòmica: Projectes amb oportunitats d’èxit educatiu a favor de l’alumnat en centres educatius públics ( #POEFA ). Per altra banda, amb col·laboració a l’AFA podem disposar dels següents instruments de corda: 5 violins, 3 violes i 2 violoncels.

“Programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançat pel Fons Social Europeu”

Petit espectacle del Bibliobús

Al compte d’Instagram @bibliobuscastellot<https://www.instagram.com/bibliobuscastellot/> podeu veure fins diumenge dia 29 de novembre, un petit espectacle familiar a càrrec de la Companyia Sgratta.

“Sol amb la lluna” Què pot passar si de sobte es troben el dia i la nit? El sol veu les coses clares com la llum del dia, però a la lluna ningú s’atreveix a enganyar-la… Així que junts, s’explicaran una pila d’històries…

Guanyadors del Premi emove festival pel curt MORTANYANS

L’alumnat de 5è i 6è del curs 19-20 amb la cooperativa COOPEM han estat guanyadors del primer premi en la categoria de Cicle Superior en l’emove festival . Aquest festival pretén incorporar d’una manera activa, mitjançant la producció d’obres audiovisuals, l’educació en valors en el projecte curricular de cada escola, fomentar l’afició per les arts com enriquiment cultural i motivar la creativitat.

Estem molt contents ja que va ser una experiència molt maca per l’alumnat i un aprenentatge molt significatiu. La feina ben feta dóna els seus fruits i des de l’escola felicitem a tots els i les participants.

Si voleu veure el Curt MORTANYANS aquí us el deixem.