Diverses activitats dels alumnes de 5è

Durant aquest curs 2017/18, els alumnes han fet diverses activitats, i tenen diverses fotos per mostrar-vos, així que cliqueu als enllaços següents…

Bàdminton: Durant el primer trimestre, vam treballar la unitat didàctica del bàdminton. La nostra escola està inclosa dins del programa nacional de bàdminton+.

Expressió corporal: Des de l’àrea d’educació física treballem l’expressió corporal. Aquí vam organitzar unes petites coreografies a partir d’unes músiques que van triar els/les mateixos/es alumnes.

Besalú: En el segon trimestre vam fer una sortida a Besalú. Vam conèixer com vivien i s’organitzaven les persones a l’edat mitjana a través d’unes activitats en grup, i també vam fer una visita guiada per la vila.

Sortida Endesa: Vam anar a visitar les oficines d’Endesa a Barcelona i vam participar en unes activitats relacionades amb l’energia i l’estalvi energètic.

Palau de la Música: Al segon trimestre vam anar a veure un espectable musical molt interessant on no hi havien instruments. La base musical la feien els solistes amb les seves pròpies veus.

YOMO: Es tracta d’un projecte per incentivar i millorar el coneixement per la ciència i la tecnologia entre l’alumnat.

Coca de Sant Joan

Dins del projecte de Santa Cecília, als grups de 4t ens va tocar representar la dansa de “La nit de Sant Joan” de Jaume Sisa. És per això que, tot i que vam fer la dansa el trimestre passat, aquesta setmana hem tingut la visita de la mare de la Laia Roca per ensenyar-nos a fer una coca de Sant Joan. Ens ho hem passat genial i el resultat ha estat impressionant!!

Visita d’en Jordi Amorós

El dijous 18 de gener a la tarda vam tenir la visita del tiet d’en Ramon, en Jordi Amorós. Només entrar per la porta ja ens vam adonar que seria una persona molt maca, i la primera impressió no va fallar.

Va començar a fer-nos una classe de matemàtiques i ens va proposar aprendre perímetres i àrees a partir de geoplans i treballant amb grups mixtes. Va ser genial!

?

Ens va ensenyar una forma diferent d’entendre les mates, va ser una classe molt oral, sense gairebé utilitzar la pissarra, i vam aprendre geometria sense utilitzar regles ni compassos.

En Jordi s’explicava molt bé i era molt amable i simpàtic. Ens deixava equivocar i després apreníem del nostre error. Vam estar manipulant molta estona partint d’un material tan simple com les “gomes de pollastre” i els geoplans, i vam aprendre diferents formes i noms com dòminos, triòminos, tetròminos, …

Ens ho vam passar genial. El treball en equip fa que ho entenguem tot més bé, i amb material tot és més visual i ens entra millor. Junts ho aconseguim tot!

Gràcies Jordi per la teva visita.