MIGUEL RÍOS

Miguel Ríos Campanya, més conegut com a Miguel Ríos, és un cantant de rock espanyol nascut a Granada el dia 7 de juny de 1944 i un dels pioners d’aquesta música a Espanya.

Sent el menor de set germans d’una família molt humil, amb setze anys es desplaçà des de la seva ciutat natal a Madrid, on va poder editar el seu primer EP de quatre cançons l’any 1962, treball pel que guanyà tres mil pessetes.

L’any 1969 grava el que va ser el major èxit de vendes de la seva carrera, l’Himne a la alegria, una adaptació de l’últim moviment de la novena simfonia de Beethoven, arranjada i dirigida per l’argentí Waldo de los Ríos, amb el que aconseguí unes vendes de déu milions de còpies, arribant a les primeres posicions de països com Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, Espanya i Regne Unit.

A finals dels setanta inicia una sèrie de grans gires que suposen una modernització del panorama musical espanyol. Entre elles destaquen el Rock and Ríos,El rock de una noche de verano i Rock en el Ruedo.

Aquestes són les cançons que mes ens agraden:

– Santa Lucia, cliqueu aquí.

– Bienvenidos, cliqueu aquí.

Taller Bloc Cicle Superior. Clara, Aina i Josep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>