Món Científic (petits)

Els nens i nenes d’Educació Infantil, a l’espai de món científic, es troben amb propostes on tenen l’oportunitat d’experimentar amb diferents materials, manipular, descobrir, tocar, olorar, classificar i comunicar.

Les textures: sorra, gel, cigrons, mongetes, arròs. La natura: el món vegetal, els hàbitats dels animals, la física: Les rampes, el vent. La química: dissolucions, barreges.

L’obrador de sorra és un espai de joc on els infants lliurement, manipulen i investiguen a través de la sorra, delicadament preparada per l’ocasió. És un lloc molt visitat on quasi sempre el perfil culinari està a ple rendiment. No hi ha dia que no s’estigui elaborant un pastís amb els més increïbles ingredients i si a més coincideix amb aniversaris, també sentim les cançons.

Els infants amants dels animals gaudeixen molt a l’hàbitat dels animals: del bosc, de la sabana, del fred o dinosaures. Quina sorpresa quan es troben amb una altra especie, sento paraules plenes d’alegria. Fan joc simbòlic, formen famílies, classifiquen, els donen menjar, juguen. Ara estan els animals del fred. “Hielo, És hielo de verdad”!, cridava entusiasmada la S. de P5. Com saps que és gel?, “porque a mi se me ha enganchado” diu l’A. de P5.

Podem veure la fascinació a les seves cares quan vénen a cuidar la seva mongeta i descobreixen que ja ha crescut. També la sorpresa de veure com la”vareta màgica”atrapa els tresors amagats a l’arròs.

Qué es una hoja,y  sus colores, sus tamaños, sus formas, su textura, sus detalles y olores, su crepitar diferente cuando se rompen… son lo que el niño mejor aprende y  graba teniendo él mismo la realidad de la hoja en sus manos”. Francisco Mora

 

Feu clic a la fotografia per veure tot l’àlbum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>