XERRADA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC

Els nens i nenes de 6è vam rebre la visita del Pere Losantos, un professor de Secundària i de la Universitat Autònoma, que és expert en el canvi climàtic perquè li preocupa i ha investigat sobre això.

Ens va demanar que ens ordenéssim segons l’edat dels nostres avis o àvies, de manera que qui tenia avis més grans anava al davant i el més jove al darrere. Els hi havíem d’haver preguntat si abans el temps era igual que ara i vam comprovar que no ho era. Abans plovia més sovint i no tan fort i, a més a més, nevava més. Els estius eren més suaus i els hiverns també, és a dir, que les temperatures ara són més extremes.

Després ens va explicar l’origen de la Terra per demostrar-nos que als inicis ja hi havia carboni, que és un element químic molt important per la vida i que genera diòxid de carboni que també és molt important per l’atmosfera, entre altres gasos. Això ho va explicar per mitjà d’un conte LA GAIA I EN CARBONI en què la Terra demanava al carboni que li fes una capa per protegir-la del fred que feia a fora i que li permetés estar calenteta i tenir vida dins. El problema és que aquesta es va escalfant més cada cop i si hi ha massa calor potser ja no hi podrem viure. Així que va sortir el que era l’efecte hivernacle i el que el provocava que són les emissions de gasos de la crema de combustible fòssil.

Al final vam fer 3 grups i vam preparar una petita representació en la qual un grup havia de fer com seria un dia de la vida al final de l’edat mitjana, un altre grup de com ho seria a l’època de la industrialització i l’últim grup en l’actualitat. Mentre ho fèiem va tocar diferents instruments: a l’edat mitjana la flauta, a l’època industrial l’acordió i en l’actualitat va posar una cançó de la Shakira del mòbil.

Amb això vam veure que abans es vivia més tranquil. Les feines eren més costoses, però no gastàvem tanta electricitat com ara i, per tant, tampoc cremaven tant combustible. Aquest és un altre dels factors que influeixen en el canvi climàtic.

Al principi ens va semblar una mica teòric, però al final vam gaudir-la perquè ens va semblar divertida i vam aprendre coses noves.

Martina, Laura i Pau

 

 

2 comentaris

  1. Gemma

    Hola Montse!!

    Ja hem llegit el blog del Pere i ens ha agradat molt.

    Gràcies per llegir els nostres articles encara que estuguis jubilada 😛

    Els nens i nenes de 6è

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>