Ambients d’aprenentatge a Infantil

Fa uns anys va sorgir la idea de fer una canvi metodològic a infantil.
Va ser llavors, quan tot el cicle vam decidir treballar per ambients de lliure circulació .
Aquests,  son espais de relació i comunicació entre companys, on presentem diferents propostes d’aprenentatge perquè cada infant, al seu ritme i amb l’acompanyament de l’adult, vagi desenvolupant les seves capacitats.

Els nostres ambients son:

Ambient d’experimentació 

Durant aquests mesos del curs hem pogut gaudir de moltes i diverses propostes a l’ambient d’experimentació. En aquest podem observar, manipular, classificar, comparar, … diferents tipus de materials, prenent consciència de les diferents propietats que ens ofereixen. També aprenem moltes coses sobre la vida natural i anem entenent la importància de cuidar del nostre entorn. Tot ho fem a través del joc i, és per això, que ens ho passem tant bé! 

Us deixem algunes fotos perquè veieu tot el que hem treballat!

Ambient de plàstica

L’aula de plàstica, és un espai on  els nens i nenes tenen al seu abast material per poder realitzar les diferents propostes de manera lliure i crear les seves pròpies composicions. En aquest ambient, els nostres infants  es comuniquen i es relacionen entre ells, aprenent  uns dels altres i experimentant amb les diferents tècniques; 

 • PINTURA :Pintura de dits, aquarel·la, estampat, pintura amb pinzell, vernís,…..
 • DIBUIX:Llapis, guixos, colors de fusta, ceres, retoladors, plastidecors,….
 • TÈCNIQUES DE PAPER: Esquinçat, arrugat,picat,retallat,….
 • COLLAGE
 • MODELATGE plastilina, fang, pasta de sal,…….
 • MANUALITATS amb materials de rebuig, materials naturals

Aquí teniu un recull de fotos per veure!

Ambient de construcció

A l’ambient de Construïm les nenes i nens interaccionen entre ells. Al trobar-se alumnes de diferents edats es generen situacions enriquidores on petits aprenen dels grans. S’ofereixen diversitat de jocs i materials amb els quals els alumnes treballen la seva creativitat, iniciativa, atenció, observació, capacitat de decisió (ja que ells trien què volen fer, dintre de les propostes que hi ha) i també valors com  compartir i tenir cura entre tots dels materials.             

És un espai lúdic gràcies al qual els nens i nenes van aprenent al seu ritme, amb la guia de la mestra.

Us deixem unes quantes fotos per a què ho pogueu veure  

Ambient Joc Simbòlic 

Els nens i nenes d’infantil han pogut, realitzar el rol de l’adult en diverses situacions de la nostra vida quotidiana: anar a comprar a la botigueta, cuinar un bon menjar, parar la taula, pentinar-se a la perruqueria, anar al metge,… 

Tot aquest Joc Simbòlic surt de manera espontània desenvolupant les seves capacitat motrius, fisiològiques i cognoscitives. 

Sabem que JUGANT  és la manera natural i sana en com els infants es desenvolupen, creixen i van interioritzant i representant els seus aprenentatges.

Mireu, mireu com ho fan ….                                                              

Ambient de pati

A l’ambient de pati trobem una serie d’espais i materials  on els nens i nenes poden desenvolumpar les seves habilitats psicomotrius i socials.

Els espais son:

 • l’espai de pilota
 • Rocodrom
 • Zona d’equilibri ( troncs, cordes, slackline,….)
 • espai de rampes
 • zona de cuineta
 • el sorral
 • pissarra,….

Si voleu veure que be s’ho passen, mireu les fotos!