LA RUTA DEL PA

Aquest trimestre estem treballant el projecte sobre l’alimentació i una de les activitats programades és “La RUTA DEL PA”.

Per aquest motiu el dimecres 2 de novembre va venir en Miquel del Mas Terricabres a explicar-nos una mica com és el seu dia a dia a la masia; com s’alimenten les vaques de pastura i les truges, com conrea els camps, quina gestió fa del bosc.

L’objectiu de la visita era per conèixer com és el blat de forment, recuperat al Lluçanès, que ell cultiva i quina diferència hi ha amb la resta de varietats i de cereals. Vam poder veure i tocar el gra i la farina, comparant-lo amb el de l’altre blat. Ens va regalar una canya de beure feta amb la tija d’aquest tipus de blat.

A més a més la setmana següent , el dimecres 9 de novembre vam anar a visitar el Forn de pa de Sant Adjutori. Allà vam poder tocar quatre tipus de farines diferents (blat forment, espelta, integral i farina blanca). Ens van explicar quins eren els ingredients es fan servir per fer el pa, vam veure la màquina de pastar, la massa mare que utilitza per fer el pa (té més de 50 anys d’antiguitat.). També vam poder observar el forn antic de llenya on es couen tots els pans i ens va explicar que pot arribar a més de 250ºC. de temperatura.

Han sigut uns tallers molt enriquidors per a tots nosaltres.

Per veure les imatges cliqueu aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>