Avui 22 de novembre ens han visitat a l’escola la Laura i en Joan, protagonistes de molts contes relacionats amb recerques científiques.
Quan han arribat, se’ns han presentat i ens han dit com van començar a treballar en aquest món de la recerca i de la ciència. A més amés avui ens venien a explicar sobre la seva última recerca que era la investigació de la tecnologia alimentària. A partir de dues activitats hem hagut de descobrir quins nutrients aporta cada aliment.
La primera activitat portava per títol “L’entrepà és de pernil?”.
Aquí hem pogut descobrir a partir d’un experiment amb dos tipus de pernil de pavo, que no sempre ens mengem el què pensem i que és molt important llegir les etiquetes. Així hem descobert que de les dues mostres, una portava un 92% de carn i l’altra només un 50% i l’altre 50% eren additius, sucres, aigua, sal, conservants,…
La segona activitat es deia “Quanta vitamina C tenen els sucs comercials?”.
Aquí hem vist que la taronja realment porta vitamina C, que és antioxidant, però que els sucs comercials no porten vitamina C i que la quantitat de suc de taronja és només d’un 10%.
Per fer els experiments hem fet servir Lugol, que és un indicador d’ hidrats de carboni i també és antioxidant com la vitamina C.
Ens han dit que aquests experiments també els podem fer a casa amb iode, ja que el Lugol porta iode.
Hem fet de científics i científiques per una estona, formulant hipòtesis i remenant tubs d’assaigs!!