LA NOSTRA ESCOLA PARTICIPARÀ EN UN PROJECTE EUROPEU DE FORMACIÓ

La nostra escola ha estat una de les seleccionades per participar al programa Erasmus +KA1 amb el projecte presentat “Learning about innovative projectes and learning practices”. Aquest projecte permetrà que membres de l’equip directiu i del professorat del centre, tant d’infantil com de primària, disposem de mobilitats que es faran en un període de divuit mesos amb la finalitat de formar-nos en metodologies innovadores.

Les diferents tipologies de formació i pràctiques educatives es portaran a terme en centres de referència i és previst que es realitzin a Finlàndia, Malta, Dublín i Itàlia. Totes encaminades a millorar la pràctica educativa, l’organització i la internalització del centre, amb el principal objectiu d’obtenir una repercussió positiva en la millora dels resultats acadèmics dels nostres alumnes.

El programa Erasmus +KA1 està finançat per fons europeus i coordinat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació, un ens que depèn del ministeri de Ciència, Innovació i Universitats de l’estat. Entre tots els projectes presentats d’arreu del país, n’han estat escollits  505, dels quals només 32 corresponents a Catalunya i la majoria corresponents a centres de secundària.

El projecte presentat pel centre ha estat liderat per un grup impulsor format per tres mestres i la direcció de l’escola i ha estat molt ben valorat per l’òrgan coordinador, situat en onzena posició dels centres catalans pel que fa a la dotació econòmica, amb un pressupost de 16.017 €.

Aquí podeu veure la notícia sortida al REGIÓ 7 el dia 25/06/19.

CARAMELLES 2019

Un any més amb la Pasqua han arribat les Caramelles. Uns quants nens i nenes de l’escola amb les seves famílies i alguns mestres han pogut cantar pels carrers de Gironella, Viladomiu Nou, Viladomiu Vell i Cal Bassacs. Aquest any hem cantat l’havanera “Plora guitarra” i la Sardana “Visca la Pasqua”.

Bona Pasqua a tothom!

(Clica sobre la foto per veure l’àlbum de fotografies)

FINAL DE CROS ESCOLAR DE CATALUNYA A REUS.

Hola! Sóc el Nil Bessa Racero de la classe de quart de la nostra escola. Em vaig classificar  per anar a la final de cros escolar de Catalunya a Reus. L’ any passat també vaig estar classificat però vaig estar malalt i no hi vaig poder anar, però aquest any sí. Tots els nens i nenes del Berguedà que ens vam classificar, anàvem a entrenar amb un entrenador que es diu Alfonso .Quan vam arribar a Reus, vam anar a un bar i després ja vam anar on havia de córrer. Més tard, vaig anar a animar als altres participants del Berguedà fins als últims 20 minuts que ens va agafar l’entrenador per anar a entrenar i llavors vam anar a la sortida on hi havien 96 nens de tot Catalunya. Primer van sortir les nenes. Quan va ser el moment de començar la cursa, al mateix temps donaven els premis dels nens que ja havien sortit abans i ens vam haver de quedar quasi una hora sota un sol “espatarrant” que ens tocava de ple. Estàvem a 26 graus (feia molta calor). Al final tots els pares i mares van venir a donar-nos aigua. Tot seguit,  van sortir les nenes, i després nosaltres. Havíem de córrer 1 km i 40 metres. Vam començar amb moltes empentes, però després, mica en mica, ens vem anar distanciant.Vaig acabar 32è de 96 nens, 3r del Berguedà i 2n per equips. Em van donar una medalla.

PREINSCRIPCIONS CURS 2019-2020

CLICA SOBRE LA FOTO PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PROCÉS.

Preinscripció

 • Oferta inicial de places escolars: 27 de març de 2019
 • Presentació de sol·licituds: del 29 de març al 9 d’abril de 2019
 • Presentació de documentació: fins al 10 d’abril de 2019
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 26 d’abril de 2019
 • Presentació de reclamacions: del 29 d’abril al 3 de maig de 2019
 • Llista de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 8 de maig de 2019
 • Sorteig del número de desempat: 9 de maig de 2019, a les 11 h, als serveis centrals del Departament d’Educació (Via Augusta, 202, Barcelona)
 • Llista ordenada definitiva: 14 de maig de 2019
 • Ampliació de petició de centres per a les sol·licituds que no han obtingut cap assignació (assignació d’ofici): del 30 de maig al 3 de juny de 2019
 • Oferta final de places escolars: 11 de juny de 2019
 • Llista d’alumnes admesos i llista d’espera: 12 de juny de 2019
 Matrícula
 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada a segon cicle d’educació infantil, educació primària i primer curs d’ESO: del 20 al 26 de juny de 2019
 • Alumnes preinscrits amb plaça assignada a 2n, 3r i 4t d’ESO: del 27 de juny al 3 de juliol de 2019

Resultat d'imatges de CARTELL PREINCRIPCIO

JA TENIM AQUÍ A LA PERLA!

Divendres de Carnestoltes intens! La Perla ens porta la disbauxa a les escoles i podem gaudir d’un dia ben lluït!!! Aquí podeu veure “Els herois i les heroïnes del reciclatge” acompanyats dels que posen ritme a la festa: “Els batucaires”!!! Que la festa no pari!!!! 🥳🥳🥳

Gràcies a tothom que ha fet que un any més aquest dia hagi estat possible!

SORTIDA AL MUSEU MOLÍ PAPERER

Avui hem anat d’excursió al Museu Molí Paperer de Capellades.

Clica a la foto per veure l’àlbum de la sortida.

El Museu Molí Paperer de Capellades, està situat en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat “Molí de la Vila”, és un edifici amb una superfície de 2.200 m2 i consta de quatre plantes i soterrani. Al costat del Molí s’hi troba La Bassa; font natural d’on brolla un cabal de 12 milions de litres diaris, utilitzats com a energia per al funcionament dels 16 molins paperers que treballaven en aquesta zona. Gràcies a dita abundància hídrica i a la situació geogràfica – propera a grans nuclis de població i amb bones comunicacions entre ells – Capellades i el seu entorn: La Pobla de Claramunt, Carme, Sant Pere de Riudebitlles…, varen constituir un dels centres paperers més importants d’Espanya durant els segles XVIII i XIX. El paper d’aquesta zona, en especial el paper de barba i el paper de fumar, es venia a gran part del mercat espanyol i a les colònies d’Amèrica. Del període de finals de segle XVIII provenen els cognoms de paperers tan coneguts com Sorteras, Romeu o Guarro, destacant entre ells els Serra i els Romaní, les marques papereres dels quals adquiriren renom internacional.
El museu compta amb una sala d’exposició permanent sobre el paper i els sistemes d’impressió on es ressegueixen els vincles d’una història que va en paral·lel.

MOLT BONES FESTES!

Des de l’escola Sant Marc us desitgem unes BONES FESTES i un FELIÇ ANY 2019.

Poder compartir i gaudir del Pessebre vivent tots junts ha estat un dels millors regals per finalitzar l’any! “Que per aquest any nou ens envaeixi la inspiració per realitzar tots els nostres projectes i somnis, aconseguir l’èxit i la felicitat per fer un món millor.”

FELICITACIÓ NADAL 2018 ESCOLA SANT MARC

(clica a sobre de “felicitació” per veure el vídeo)

CASTANYADA REMULLADA!

Prepareu-vos que arriben el Josepet i companyia a repartir castanyes!! Però de les que ens en llepem els dits! Avui els de CS hem anat a fer jugar a les classes amb jocs tradicionals barrejats amb tocs de castanyada.

Feliç Castanyada a tots!