PROJECTE PESA I PENSA

Mentre una bona part de la població mundial ha de viure amb escassetat de recursos, a casa nostra llencem una important quantitat d’aliments aprofitables.

Llençar menjar, a més malbaratar els recursos naturals, tècnics i humans necessaris per a la seva producció, implica la generació de residus, així com el seu impacte i els costos afegits del seu tractament. Així doncs, a l’hora de prevenir el malbaratament parlem de molt més que de desaprofitar menjar. Parlem d’una actitud responsable i crítica en el consum i d’un esforç en reduir la generació de residus.

Entenem l’estona de menjador a les escoles com a una oportunitat educativa per a l’assoliment d’uns hàbits alimentaris saludables i d’habilitats socials. Tenim l’ocasió de sensibilitzar les generacions futures en l’adopció de models sostenibles. Per això, hem considerat l’oportunitat per a posar en marxa el projecte Pesa i Pensa com a una eina pel desenvolupament d’una consciència crítica envers el consum d’aliments i d’una actitud proactiva en la reducció del malbaratament alimentari i la generació de residus.

Es va dur a terme una prova pilot del gener al juny de 2014. A partir del segon mes i de manera sostinguda,  vam aconseguir una reducció del 35% en el malbaratament d’aliments i d’un 50% en la generació de residus. Des de llavors el projecte s’ha implantat a escoles de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>