PROJECTE DE CONVIVÈNCIA

Imatges de l’obra de teatre “Jo sóc en Pau”

PROJECTE DE CONVIVÈNCIA

Benvolgudes famílies, estem arribant a final de curs i volem compartir amb vosaltres aquelles actuacions que es desprenen de l’aplicació del nostre projecte de convivència que centra la mirada en la gestió i la resolució positiva dels conflictes.

Us presentem les línies de treball implementades pel claustre:

  1. S’ha revisat el PAT (pla d’acció tutorial) per millorar l’acompanyament de l’infant a l’inici de curs. També hem millorat els mecanismes per la detecció de necessitats del grup classe.
  2. Aportacions de la comissió de convivència i la comissió de coeducació. Per potenciar l’acció tutorial s’ha portat a terme una programació vertical. Les dues comissions han treballat tot el curs per oferir aquesta programació. Les propostes d’activitats s’han afegit a les propostes dels tutors i tutores per conèixer els valors de la diversitat, convivència i resolució de conflictes.
  3. Programa d’escoles per la igualtat i la diversitat (formació de claustre): TALLERS amb els infants i activitats proposades pel programa.
    Aquest programa consta de dos cursos. Entre altres coses, ens ofereix la possibilitat de demanar uns tallers per portar a les aules conceptes amb relació als eixos del programa. Aquests tallers els han fet diferents entitats adherides i el curs 21-22 per a P4, 1r, 3r i 5è

Eixos del programa:

      • Diversitat afectiva sexual i de gènere
      • Diversitat d’origen
      • Diversitat funcional

4.  Espai de migdia: Alcoes ha format al seu equip en la resolució positiva de conflictes i actualitzat els seus protocols d’informació amb les famílies.
5.  Escola de famílies: xerrada sobre resolució positiva de conflictes
6.  Aula oberta. Al maig s’ha representat l’obra de teatre “Jo sóc en Pau” portada a terme per “El Rampell” (grup de teatre de les famílies), adreçada a la comunitat de grans. L’obra intenta posar la mirada en el grup classe i el seu empoderament davant d’un conflicte greu a l’aula.