JORNADES PORTES OBERTES VIRTUALS

Aquest any la jornada de portes obertes tindrà un format virtual a través de 4 trobades virtuals per Google Meet i que tindrà un aforament limitat a 15 famílies com a màxim per tal de poder-vos atendre correctament i resoldre els possibles dubtes. Paral.lelament anirem penjant al web i a les xarxes socials @elluchabrera documentació visual per què us pugueu endinsar en el dia a dia a l’escola.

Hem acordat aquest format amb la resta d’escoles d’Abrera ateses les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia:

  • Tenim un pla d’organització que no permet fer trobades presencials al centre i no estem deixant entrar a les famílies a no ser que sigui essencial.
  • No es pot garantir un servei de desinfecció cada cop que es fes una visita.
  • Volem garantir les màximes mesures de seguretat enfront de la Covid.

En el cas de l’Escola Ernest Lluch les dates de les portes obertes virtuals són les següents:

  • Dimecres, 3 de març a les 15.10h
  • Dijous, 4 de març a les 11h
  • Dimarts, 9 de març a les 15.10h
  • Divendres, 12 de març a les 10h

Per tal de fer la inscripció a les portes obertes virtuals, cal que envieu un correu a l’escola (a8059822@xtec.cat), truqueu a l’escola (937701213) o ompliu el següent formulari.

PROJECTE EMOCIONART

Al llarg de la història de la humanitat, les facetes de l’art aplicat en els humans han estat diverses.

L’art es considera que permet atendre i connectar amb aquella part més íntima de les persones i servir com a vincle amb allò social (Mundet, Beltrán y Moreno, 2015). En aquest punt, permet que sentim i ens connectem amb el nostre ser, ja que crea espais on vivim i sentim qui som, posant en joc les nostres estratègies per relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres (Lima, López i Rodríguez, 2004). L’art facilita la integració dels dos hemisferis cerebrals que permet que el nen faci, pensi i senti “en” el mateix moment i aquestes tres dimensions es consideren bàsiques per poder créixer de manera positiva.

Aquest curs escolar, l’escola desenvolupa el projecte “EMOCIONART: L’emoció de l’art” i avui us volem presentar la transformació de l’escola en una galeria artística amb les creacions que heu fet en família.

 

CONFINAMENT DE GRUPS-CLASSE

Benvolgudes famílies,

Iniciem el 2n trimestre amb un context sanitari complicat. La primera setmana de retorn a l’escola la vam finalitzar amb un total de 4 casos positius que ens han obligat a confinar els grups de P3A, 3rB i 5èA. Aquests grups han començat el confinament i les videotrobades amb els mestres segons el pla establert.

En tot moment, l’escola actua en coordinació amb les autoritats sanitàries i d’acord amb les seves directrius tal i com estableixen els protocols del Departament de Salut i d’Educació.  En aquest sentit, són l’ABS Abrera i el servei epidemiològic, si escau, els encarregats d’estudiar cada cas i determinar les actuacions i la Direcció està en contacte permanent amb ells per tal d’aplicar les directrius rebudes tant pel que fa a les PCR com als confinaments de grup.

Per tal d’identificar els casos de forma més ràpida i iniciar les actuacions necessàries de forma immediata, si detecteu un cas positiu fora de l’horari lectiu, envieu un dinantia a l’Administrador o un correu a l’escola.

També us demanem màxima rigurositat en complir les quarentenes i, davant de qualsevol símptoma i/o contacte amb positius per COVID-19 i/o possibles positius que estan a l’espera de resultats, no porteu al vostre fill/a a l’escola i, si és necessari, truqueu a l’ABS Abrera.

Agraïm la vostra col.laboració. Aquests dies estan sent molt complicats, cuideu-vos!

INICI 2n TRIMESTRE

Benvolgudes famílies,

Esperem que estigueu tots bé i que hagueu gaudit d’ua bona entrada d’any. Ens posem en contacte amb vosaltres per tal de comunicar-vos una sèrie d’informacions i recordatoris relatius a l’inici del 2n trimestre el dilluns, 11 de gener.

-Certificats de desplaçament: Dins de les mesures vigents de la Generalitat de Catalunya hi ha el confinament municipal per a tots els dies de la setmana fins, actualment, el 17 de gener. Així doncs, us recordem que totes les famílies que us desplaceu des de fora d’Abrera haureu de dur el certificat de desplaçament que podeu generar a través de ConfinApp.

-Ventilació: La ventilació de les aules és important per la regeneració de l’aire com a mesura de prevenció. Tenint en compte les baixes temperatures previstes per a les properes setmanes, us recordem de la importància de dur roba d’àbric en diferents capes que facilitin l’ajust de la temperatura de cada un dels alumnes.

-Cribatges massius al personal de l’escola: El Departament de Salut i Educació van anunciar la realització d’automostres PCR a tots els professionals dels centres educatius. En el nostre cas, l’automostra voluntària es farà el proper dilluns, 11 de gener.

-Comunicació PCR i casos positus: Us demanem, tal i com ja heu fet durant el 1r trimestre, que en el cas que estigueu pendents d’una PCR, estigueu confinats, …. ho comuniqueu a l’escola per tal de fer un seguiment i registrar-ho al Traçacovid. També us recordem que, en el cas que un convivent estigui pendent de PCR, heu estat contacte amb un positiu i/o es presenti possible simptomatologia compatible amb el COVID-19, ens aviseu i no porteu al vostre fill/a a l’escola i seguiu les recomanacions que es van donar a inici de curs i al llarg del 1r trimestre.

-Entrades i sortides: A partir de dilluns reprenem l’activitat lectiva i és molt important mantenir de forma estricta la distribució i horari de les entrades i sortides per tal d’evitar aglomeracions als diferents accessos. També us recordem que només pot accedir al recinte de la comunitat de petits i mitjans un adult a recollir a cada alumne/a.

-Mascaretes: Us recordem que l’ús de la mascareta és obligatori en els alumnes d’Ed.Primària i que és molt important que sempre portin una mascareta de recanvi per si se’ls trenca, embruta,… al llarg del dia.

Esperem que acabeu de gaudir del diumentge amb molta prudència i que dilluns ens puguem retrobar a les aules per iniciar un nou trimestre. Continuarem treballant i posarem tots els esforços possibles per continuar fent de l’escola un espai el màxim segur i compartir-lo el dia a dia amb l’alumnat.

Cordialment,

L’escola

DES DE L’ESCOLA US DESITGEM BONES FESTES!

Bones festes de part de tota l’escola a tots els que heu fet possible l’impossible!
En breu deixarem enrere el 2020, un any atípic i en el qual ens ha tocat aprendre a reinventar-nos, a conviure amb la incertesa,… i a valorar la importància d’agrair l’esforç i responsabilitat de totes i totes. Hem passat dies i setmanes molt dificils però ha estat també una experiència increïble poder veure com aquesta adversitat ens ha unit més com escola! Tot i que ara no ens podem veure la cara al descobert, sabem que darrere de cada mascareta hi ha el major dels somriure al poder tornar a l’escola cada dia. Som perquè hi siguin i continuarem endavant en el 2021!
Salut,
L’ESCOLA

CONCERTS D’HIVERN VIRTUAL

Els infants de tota l’escola i l’Equip Docent, malgrat la pandèmia que estem vivint, no hem volgut deixar de fer els concerts d’hivern tot i que han estat diferents. Tots els grups-classe han fet la gravació al gimnàs de l’escola per tal que els pugueu gaudir des de casa com a regal de festes.

Així doncs, us animem a clicar en aquest enllaç i a visualitzar els vídeos de tots els grups-classe que us compartim com a regal per a totes les famílies de l’escola.

Aprofitem per desitjar-vos unes Bones Festes!!!

ELS PATGES REIALS VISITEN L’ESCOLA

Avui hem tingut una visita molt especial…..els patges reials!!! Ha estat un matí ple de nervis, il•lusió, alegria,…… Hem pogut parlar amb ells i també els hem lliurat les cartes de grup! Fins i tot, alguns grups han preparat alguna cosa especial per a la seva rebuda!!!! Moltes gràcies a l’AMPA de l’escola per fer possible tanta magia!

 

HORARI ÚLTIM DIA DE TRIMESTRE

Us recordem que el proper dilluns, 21 de desembre és el darrer dia de trimestres i es fa jornada intensiva.

Així doncs, us informem dels horaris de sortida dels alumnes:

-Els grups classe que cada dia surten a les 12:20h, el dilluns 21 de desembre sortiran a les 12:50h.

-Els grups classe que cada dia surten a les 12:30h, el dilluns 21 de desembre sortiran a les 13h.

-Els grups classe que cada dia surten a les 12:40h, el dilluns 21 de desembre sortiran a les 13:10h.

En el cas dels alumnes que es queden al menjador, els alumnes sortiran pels accessos habituals en aquest horari:

-Els grups classe de P4, 3r i 6è a les 15:20h.

-Els grups classe de P3A, P5A, 2n i 5è a les 15:30h.

-Els grups classe de P3B, P5B, 1r i 4t a les 15:40h.

 

PROJECTE APADRINEM EL PATRIMONI -2B-

Avui els nens i nenes de 2nB hem anat a conèixer la riera Magarola que dóna nom a la nostra classe dins del projecte “Apadrinem el nostre patrimoni”. També hem vist el riu Llobregat i tota la vegetació de l’entorn. Ha estat un matí molt bonic! Volem donar les gràcies a ANDA per haver-nos acompanyat en aquesta sortida!