Dones que han fet història!

En el marc del dia internacional de la dona científica (11 de febrer) i del dia de la dona treballadora (8 de març), des de l’escola hem estat duent a terme diferents activitats relacionades amb el paper de la dona al llarg del temps. 

Des d’infantil a secundària s’han dut a terme treballs per donar a conèixer referents femenins, per visibilitzar feines feminitzades i per remarcar la importància de posar en valor i de compartir les tasques reproductives i de cures.

INFANTIL

A infantil s’han treballat biografies de dones i contes de referents femenins: contes en paper, titelles, algun conte online… A més de visualitzacions de curtmetratges que ha portat a lareflexió sobre a què es volen dedicar de grans. Han sortit converses molt interessants que cada infant ha plasmat amb dibuixos molt creatius. 

 

 

 

 

 

 

CICLE INICIAL I MITJÀ 

A cicle inicial i mitjà vam treballar la guia per a aconseguir la igualtat des de l’escola, el qui fa què. Ho vam fer a través d’imatges que es podrien considerar sexistes tot reflexionant i despertant el sentit crític dels infants.

També vam investigar sobre diferents dones rellevants, que es van recollir en un puzle on totes i cadascuna de les peces anava encaixant fins a fer un mural al nostre passadís. 

 

 

SUPERIOR I SECUNDÀRIA

 A 5è, 6è i 1ESO l’alumnat ha estat investigant sobre dones que han destacat al llarg de la història. Des de referents més actuals i propers a dones de temps més llunyans però que van significar un avenç important. 

Totes aquestes informacions s’han recollit en format visual per poder fer una exposició al replà de l’escola, i així, compartir-ho amb tots els nens i nenes dels altres cursos.

Share