LA IMPORTÀNCIA DE JUGAR

El joc és l’activitat fonamental de l’infant que es dóna de forma innata, lliure i plaent en un espai i un temps determinats i afavoreix el desenvolupament de les seves capacitats motrius, cognitives, afectives i socials. El joc simbòlic  ajuda a l’infant a comprendre i a adaptar-se a l’entorn que l’envolta. Molts infants amb TEA i/o amb diversitat funcional tendeixen a no desenvolupar aquesta capacitat de la mateixa manera que ho faria un nen/a neurotipic, sobretot, en els aspectes que es refereixen al joc simbòlic. 

Però, és tan important que el meu fill/a aprengui a jugar d’aquesta manera? 

Si que ho és, estimular la imaginació i aprendre a jugar els ajudarà a transformar la realitat, a entendre situacions de causa i efecte, a expressar emocions, a exercir diferents rols, a adquirir vocabulari, a compartir materials, a relacionar-se amb els seus iguals i també a començar a entendre valors d’identitat cultural.

I com ho farem?

Us donem algunes pautes introductòries importants

  • Respectant el seus ritmes d’aprenentatge 
  • Creant un entorn on es trobi segur.
  • No sobre estimulant l’espai de joc. 
  • Provocant l’ús i la comprensió del llenguatge mitjançant accions de joc senzilles acompanyades de material visual. 
  • Creant rutines de joc estimulants i divertides.

Us convidem a que des de l’àmbit domèstic, on els vostres fills i filles es senten més segurs/es, pugueu practicar aquesta metodologia que hem dissenyat per a vosaltres i   que, tots junts, puguem assolir el gran repte de ser feliços jugant i sobretot aprofitar per gaudir de les bones pràctiques amb els nostres nens i nenes.

Clicant a Juguem a casa! Metodologia trobareu instruccions més específiques que us ajudaran a desenvolupar la sessió. 

També  us deixem uns vídeos fantàstics, que han dissenyat des de l’espai Aprenem Signes  de la nostra escola, per presentar-vos el vocabulari dels diferents racons de joc simbòlic que podeu practicar i un altre on es mostra un exemple de pràctica real de la metodologia.

 

 

També podreu clicar a l’enllaç on trobareu totes les accions amb pictogrames visuals, que son les que acompanyaran a les vostres sessions de joc per estimular llenguatge i ajudar a estructurar l’activitat.

Per últim, us deixem un vídeo resum, a mode d’exemple, aquí el teniu!

 

Bé, doncs ara només ens queda…. Jugaaaaaaar!!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>