Menú Horitzontal

Curs escolar 2015/16

Un any més comença el curs escolar. La Directora del centre direigeix a tota la Comunitat educativa aquesta carta de benvinguda.  

A partir del dia 9 de setembre es podran consultar als suros del Hall i Secretaria les notes de setembre.

El dia 14 de setembre  tots els alumnes d´ESO i BAT s´incorporaran a les seves aules. Recordeu que el primer dia de classe l´horari serà de 8,50h a 13h. Al Hall del centre hi haurà tots els llistats per tal que tothom pugui consultar el seu grup de tutoria i la seva aula.

 

Matricula't als cicles formatius de l'INS Priorat!

El Priorat inicia la formació professional dualL’escola d’Enologia Jaume Ciurana de l’Institut Priorat, amb una trajectòria de 35 anys, va ser el primer centre de Catalunya a oferir estudis de “la vinya i el vi”. Ara, una vegada més, en el seu afany d’oferir als seus alumnes una formació actual i innovadora, ofereix per al proper curs 2015-2016 el cicle formatiu de grau mitjà d’Elaboració d’Olis i Vins en modalitat DUAL. En l’FP DUAL,  l’alumne rep una part de la formació en el centre de formació professional. L’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. Continuar llegint. 

Matricula't a l'EOI Ribera d'EbreEl termini de preinscripció de nous alumnes és el següent: de l'1 al 4 de setembre en modalitat online i el 4 de setembre presencial.

Més informació a eoiriberadebre.cat

Exàmens de recuperació del setembre

En el següent document trobareu el calendari de les proves de recuperació del curs 14-15 que tindran lloc al setembre, aixi com les recuperacions de cursos anteriors.

Llibres pel curs 2015-16

1r ESO 2n ESO 3r ESO Aula oberta 4t ESO 1r BAT 2n BAT

Tasques d'estiu

1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO

Futurs alumnes de 3r d'ESO del curs 15-16

Fins que no feu la tria d'optatives i es tingui un llistat d'aquells alumnes que cursaran l'optativa de Francès, la professora de la matèria demana que no es compri el llibre.

Video de l'intercanvi 2015

Alumnes de 3r d'ESO han fet un video sobre les sevesvivències en l'intercanvi d'enguany. Podeu veure'l aquí

Fotos i videos de la festa de fi de curs 2014-15

Ja tenim disponibles fotos i videos de la festa de fi de curs 2014-15.

Fotos de les jornades culturals

Ja tenim disponibles les fotos de les Jornades culturals del curs 2014-15.
Busqueu-vos i gaudiu-les!

Fotos de l'intercanvi

Ja tenim disponibles algunes fotos de l'intercanvi amb Holanda!

Notícies

L'Escola d'Enologia Jaume Ciurana rep el premi Montsant!

Enviada per oarnau el 15/Jun/2015 - 10:10

En la Primera Edició dels Premis Montsant, l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana rep el premi "Coneixement". Enhorabona a tots els professors que han format i formen part de l'Escola perquè aquest premi també és d'ells¡¡¡

L'Escola d'Enologia Jaume Ciuranaa de Falset forma professional de de fa més de 30 anys, assumint un papeer fonamental en el desenvolupament del sector vitivinícola de la nostra comarca. Sense l'Escola d'Enologia, sense els joves que hi han cursat i hi cursen estudis, a la història de qui som li faltaria un camítol i al futur de qui volem ser un pilar bàsic en el que recolzar-se. Molts són els cellers que han trobat i troben en professionals formats a l'escola treballadors capacitats per afrontar des de la viticultura fins a l'elaboració del vi.


L'INS Priorat rep de la consellera d'educació el diploma de certificació en qualitat

Enviada per oarnau el 15/Jun/2015 - 10:08

L’Institut Priorat està ja fent les darreres passes per tal d’assolir la certificació ISO 9001 de gestió de la qualitat.
El dijous 28 de maig, es va passar la segona part de l’auditoria de certificació, la que afecta més personal del centre, amb força èxit. Ens queda presentar -i que ens acceptin- un pla d’actuació per corregir les tres no conformitats menors que ens van detectar. Superat aquest petit escull, l’empresa certificadora ens expedirà el certificat oficial.
De mentre, però, el dijous dia 11 de juny, el Departament d’Ensenyament, va celebrar la jornada de clausura de curs del Projecte de qualitat i millora contínua. En aquesta jornada, la consellera d’educació de la Generalitat de Catalunya; Irene Rigau, va entregar un diploma als 8 centres que aquest any s’han afegit al club de centres certificats. Nosaltres, si com esperem, aconseguim finalment la certificació, serem el centre 104 de Catalunya en aconseguir-ho.
Va recollir el diploma el professor Gerard Codina, coordinador de qualitat del centre.


Rentar-se les mans és important?

Enviada per oarnau el 01/Jun/2015 - 10:34


El dia 16 de març va venir la Montse Rovira a fer una xerrada als alumnes de 1r d’ESO sobre la importància de rentar-se les mans. La Montse és infermera i treballa a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Va venir a parlar-nos de la campanya “SALVA VIDES: RENTA’T LES MANS”, una campanya promoguda per l’OMS, a propòsit del Dia Mundial de la Prevenció de la Infecció Nosocomial , que posa l’èmfasi en la higiene de mans del personal assistencial .

Per fer-nos adonar de la quantitat de “brutícia” que tenim a les mans vam fer una pràctica molt senzilla. Un alumne va tocar una placa de Petri amb les mans sense haver-se-les rentat i un altre va tocar una altra placa de Petri amb les mans netes, ben rentades amb sabó. Ho vam posar a incubar en una estufa durant una setmana i … quins van ser els resultats?


Construcció de la taula a l'aula oberta

Enviada per oarnau el 28/Mai/2015 - 12:21

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Aula Oberta està treballant en una activitat interdisciplinar que consisteix en la construcció d’una taula i uns bancs d’obra que estan ubicats a la zona del pati situada davant de l’Aula Oberta. El senyor Jaume Andreu Abella, constructor jubilat de Falset, de manera voluntària està conduint tot el procés. L’activitat s’encabeix en dos cursos escolars; ha començat aquest mes de maig i continuarà el setembre vinent. L’alumnat ha emprès la tasca amb molta il·lusió.


Participació a la II Copa Cangur

Enviada per oarnau el 28/Mai/2015 - 12:15

Alumnes de 2n i 3r d'ESO van participar en la final de la II Copa Cangur, organitzada per la Societat Catlana de Matemàtiques.


Sortida de 1r de BAT a Tarraco

Enviada per oarnau el 21/Mai/2015 - 09:24

Dijous 14 de maig els alumnes de Llengües Clàssiques van fer una sortida a Tarragona per veure les restes arqueològiques de l'antiga Tarraco romana. Al llarg de la jornada els momuments visitats van ser el teatre, les muralles, el fòrum provincial, el circ i, finalment, l'amfiteatre.
Va ser una jornada calorosa, però molt ben aprofitada;  les restes lluïen engalanades amb motiu de la dissetena edició del festival de recreació històrica "Tarraco Viva", que enguany es celebrava del 4 al 17de maig.


Què es fa a l'hort de l'institut?

Enviada per oarnau el 10/Mai/2015 - 19:30


Les fabes i els tirabecs que estem comprant les darreres setmanes al centre no creixen sols! La Rosa Llusià ens ha preparat una presentació on ens explica la seva feina i la dels seus col·laboradors a l'hort de l'institut. Podeu veure-la al blog d'Escola verda de l'Institut Priorat.


Visita al Jeroni de Moragas

Enviada per oarnau el 04/Mai/2015 - 10:10

El passat divendres 24 d'abril l'alumnat de 4t ESO de l'Institut Priorat va anar al Centre d'Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d'Ebre per tal de fer una jornada de convivència entre l'alumnat d'ambdós centres. Durant tres hores tots junts van compartir diferents jocs, que els nostres alumnes havien preparat pensant en les característiques de l'alumnat d'aquest Centre d'Educació Especial. Després d'una pausa per a esmorzar es va fer un partit de futbol, en el qual es respirava companyerisme i diversió. La jornada va transcórrer en un ambient alegre i distès i en acabar tots estàvem satisfets d'haver fet la nostra contribució a la valoració i la integració social de les persones discapacitades intel·lectualment. Segur que uns i altres guardarem un bon record d'aquesta trobada; deixem la porta oberta a que en un futur es pugui repetir.


Visita al Casal de jubilats de Falset

Enviada per oarnau el 04/Mai/2015 - 10:02

Els alumnes del cicle d'Atenció a persones en situació de dependència visiten el Casal de Jubilats de Falset per llegir el poemes del Xavi Vaqué de Pradell, i el conte "El noi del costat del padrí" del darrer llibre del Jesús M. Tibau que porta el mateix nom que el conte.


Trobada de corals

Enviada per oarnau el 17/Abr/2015 - 09:19

El passat dijous 16 d’abril, l’alumnat de 4t ESO de l’Optativa de Música, va participar en la XXI Trobada de Corals de Secundària que va tenir lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-Seca, coincidint amb el 25è aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants.


L’acte que té l’objectiu de difondre l’educació musical, va comptar amb la participació de 12 Centres de Secundària, reunint 410 veus en un sol cant, gaudint d’una jornada musical d’esbarjo i d’amistat. Vàrem interpretar diverses cançons que parlaven dels drets dels nois i les noies a poder-se expressar i aspirar a un futur millor, més just i solidari.


Felicitem a tots aquells que han fet possible aquesta proposta musical per la seva implicació i treball i , especialment, als nostres alumnes que han fet possible que poguéssim participar d’aquest esdeveniment.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »