Curs 2014-2015

Sortida "Activitats recreatives a la platja" CAFEMN x 3r ESO

ACTIVITATS RECREATIVES A LA PLATJA
Sant Vicenç de Montalt, el Mareme
dijous, 10 d'abril

Activitat conjunta dels alumnes de 3r ESO amb els alumnes del cicle formatiu de nivell mitjà CAFEMN. S'ha tractat de pràctiques  d'activitat física de caràcter recreatiu a la platja: jocs i esports adaptats a les característiques de l'entorn natural. Una bona matinal d'esport a l'aire lliure!

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ ENVERS ELS DISCAPACITATS


Dies 7, 9 i 11 d’abril

Els alumnes del cicle formatiu CAFEMN de l’institut Pere Barnils, dins del currículum del crèdit d’activitat física per a discapacitats, han organitzat unes jornades de jocs i esports per a tothom adreçades als alumnes de 1r i 4t d’ESO així com 1r de batxillerat.

L’activitat principal de la jornada consisteix a organitzar una gimcana per mostrar i practicar diferents jocs i esports adaptats per a les persones que presenten algun tipus de discapacitat. 


Concurs Cristal·lografia 2014

ALUMNES DE 4t ESO de l'institut han participat al III Concurs de Cristal·lització a l'Escola

Prop de 1.250 alumnes de 52 centres de tot Catalunya han participat en el III Concurs de Cristal·lització a l’Escola, una proposta de divulgació científica sobre el món de la cristal·lografia organitzada per la UB, la UAB i la URV i dirigida a professors i alumnes de segon cicle d’educació secundària obligatòria i de batxillerat.

El 2014, Any Internacional de la Cristal·lografia
El divendres 4 d’abril, el Pati de Lletres de l’Edifici Històric de la UB va acollir la jornada final del certamen i el lliurament de premis als guanyadors, en una sessió que enguany coincideix amb la celebració de l’Any Internacional de la Cristal·lografia. Durant la jornada, els alumnes participants van mostrar els treballs cristal·logràfics que havien dut a terme i van presentar, mitjançant pòsters científics, tot el procés que havien seguit per obtenir-los. Finalment, el jurat va determinar els guanyadors de les diferents categories (cristall únic, composició cristal·lina, millor metodologia de treball i presentació, votació popular i millor filmació).

Sortida d'alumnes de 2n de Batxillerat a la UAB

Treball experimental d'espectropia infraroja per part dels alumnes de 2n de batxillerat de química en el marc del projecte Revir de la UAB.


Tallers de primers auxilis a 4t ESO

Acampada cicle Formatiu al Montseny 25 i 26 de març

XIX PROVES CANGUR

Avui, 20 de març de 2014, s’han realitzat les proves Cangur a l’institut Pere Barnils de Centelles.

Aquest curs hi ha hagut la participació de 113 alumnes de l’institut Pere Barnils i de l’Escola Sagrats Cors. Aquests alumnes cursen 3r d’ESO, 4t d’ESO i batxillerat.

Aquesta prova, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

L'associació internacional Le Kangourou sans Frontières prepara els enunciats de les proves en una reunió anual. Per al Cangur-2014, aquesta reunió es va celebrar a Edimburg (Escòcia), i Catalunya, com sempre, hi ha participat amb una representació nacional pròpia. En les proves Cangur, als estudiants participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món se’ls plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per resoldre'ls.

http://www.cangur.org/

Departament de Matemàtiques

Institut Pere Barnils

TREBALLS DE RECERCA 2014

DATES DE LA PREINSCRIPCIÓ, DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA I CRITERIS

Documentació

Màrius Torres

Sortida de 2n d'ESO al Museu Episcopal i al Casc antic de Vic el dia 26 de febrer de 2014

Sortida al Museu Olímpic i de l'esport 1r ESO Febrer de 2014

CONCURS LITERARI

Bases del concurs  

CONCURS FOTOMATES 2014

Sortida 4t Arrel . Manlleu 23 de gener de 2014

Xerrades

Moment de la conferència per a pares i mares dedicada al tema de l'adolescència i l'alcohol. Institut Pere Barnils, 16-1-14.

INSTIGAG 2013. GUANYADORS

Després d'una difícil deliberació, el Jurat decideix donar per guanyadors els següents grups: 

1r ESO B 
2n ESO C
3r ESO B
4t ESO C i 4t ESO Arrel (ex aequo)
1r batx B 

A més d'aquests grups, el Jurat també vol felicitar a tots els participants per les seves bones actuacions i la iniciativa i esforç demostrats.

TNC


Un grup de 55 alumnes de batxillerat  al Teatre Nacional de Catalunya, Sala Gran, a veure La rosa tatuada, de Tennessee Williams, amb Clara Segura i Bruno Oro.

(dijous 19-12-13)


Vols fer-te Planet Fan?

 Els alumnes de 4t d’ESO som Planet Fans!!

Venem productes educatius i respectuosos amb el medi ambient que estalvien residus, ens ajuden a tenir cura del nostre entorn i és, a més, una manera d’aconseguir diners per al viatge del Projecte de Recerca.

Ho venem a les hores del pati a partir del dilluns 16 de desembre i també muntem parada al mercat d’Hostalets de Balenyà i al de Centelles.


"El reporter gràfic"

El dilluns 23 d'octubre de 2013, per iniciativa d'una alumna, va venir a fer una xerrada sobre "El reporter gràfic" el fotògraf Josep Mª Oliver que, no exercint professionalment aquesta feina, sí col·labora habitualment amb el diari digital Osona.com i el bisetmanari El 9 Nou. La seva especialitat és la foto de motor, cotxes i 4x4, en curses o ral.lis que es facin a la comarca. Ha publicat també en revistes especialitzades de motor.

La xerrada va consistir en una mostra/comentari de fotos en relació a la importància de l'enquadrament per explicar un fet o una història. Va mostrar als alumnes una càmera professional i els va comentar les seves prestacions i ús. Al final de la xerrada va fer una foto improvisada de cada grup.

 ipb2013.

ACTIVITAT AL JUTJAT DE VIC. 4t ESO

 29 d'octubre de 2013

Aquesta és la fotografia de 4t B que ens van fer abans d'entrar al Jutjat Degà de Vic, on vam assistir al Programa d'Assistència d'escoles i instituts a judicis de faltes a Vic. Va  estar molt interessant i es va  establir un diàleg molt planer amb el jutge i la fiscal tant sobre els judicis als quals vam assistir com sobre els sistema judicial en general.

Jutjats de Vic Octubre de 2013

 

Sortides de Tutoria 2013-2014

 2n ESO Núria

3r ESO Palau de Gel del FCB

4t ESO Sitges


Aquesta maqueta és una versió preliminar d'una intranet de centre. La intranet que heu instal·lat prové de la versió 2.0 de la maqueta muntada sobre la versió 1.1.1 del Zikula Application Framework.

Si teniu dubtes sobre el funcionament de la maqueta o voleu fer algun suggeriment, us podeu dirigir a la web de suport: http://phobos.xtec.cat/intraweb/.