CANVI DE PORTAL WEB

Estem canviant d'adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.

Sereu redirigits al nou lloc en 10 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.

SORTIDA A BARCELONA 3r ESO URBANISME

Els dies 9 i 16 d’abril els alumnes de tercer van tenir Barcelona als peus.

Després d’esmorzar al pati d’armes, d’infausta memòria, del castell de Montjuïc varen pujar al terrat i contemplar la ciutat.  Amb mapa i brúixola localitzaren les principals icones arquitectòniques del poder, econòmic, civil i religiós, que malden per sobresortir sobre la trama urbana. 

A mig matí,  i amb l’autocar, feren els honors a l’il·lustre centellenc Ildefons Cerdà (que també reposa a Montjuïc) resseguint alguns carrers de l’Eixample fins a Plaça Catalunya.

Havent dinat, es varen endinsar a Ciutat Vella, i  amb un plànol a la mà es mogueren pels laberíntics carrers de la Barcelona medieval i romana.

Cinc minuts de silenci

Amb motiu dels  tràgics fets ocorreguts ahir a l’Institut Joan Fuster de Barcelona,  per tal d'expressar el nostre condol i el nostre  suport a familiars, amics i comunitat educativa, així com el nostre rebuig a la violència, farem cinc minuts de silenci avui, 21 d'abril, a les 11h, al carrer de davant del centre. 

Comunitat escolar Ins Pere Barnils

Foto Edicions El Portal

Acte de lliurament de premis i actuacions musicals

Casal Francesc Macià, 23 d’abril, 11.45 h

     SALUTACIÓ

     ACTUACIÓ MUSICAL  (Vaig aprendre d’El petit príncep)  

     LLIURAMENT DE PREMIS CONCURS LITERARI

     ACTUACIÓ MUSICAL  (American idiot de Green Day)

     LECTURA DEL POEMA Els amants de V. Andrés Estellés

     ACTUACIÓ MUSICAL  (Body percussion)

     LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE FOTOMATES

     ACTUACIÓ MUSICAL(I’m not the only one de Sam Smith /Can’t hold us de Macklemore)

     COREOGRAFIA  

     LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE PASTISSOS  

     ACTUACIÓ MUSICAL (Canon de Pachelbel)

     LLIURAMENT DE PREMI CONCURS DE DISSENY SAMARRETA 4t ESO  

     ACTUACIÓ MUSICAL  (Popurri)   

 

Sortida a l’UAB Introducció a l' Espectroscòspia infraroja (2n Bat) 14/04/15

L'objectiu d'aquesta sessió és reforçar els coneixements de l'alumnat sobre la interacció entre la radiació electromagnètica i la matèria. El punt de partida és un fenomen tan conegut com és l'efecte hivernacle, que ens porta a plantejar la pregunta: com podem explicar, des d'un punt de vista químic i a partir de 
l'estructura mol·lecular, la diferència entre els gasos que provoquen efecte hivernacle i els que no ho fan.

Presentació pública de Treballs de recerca a l’institut Pere Barnils de Centelles

Des que es van començar a elaborar, l'institut Pere Barnils, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Centelles i últimament també d'altres municipis com Aiguafreda i Balenyà,   ha volgut divulgar l'elaboració d'aquests treballs de batxillerat. Per això,  anualment s'organitza una presentació pública d'una selecció dels millors treballs de l'alumnat de 2n de batxillerat del centre. És una excel·lent mostra del treball d'investigació de futurs estudiants universitaris i, alhora, un reconeixement pel seu esforç i per l'interès despertat.

Aquest any va tenir lloc el passat  19 de març, a la sala d’actes del centre i amb una important presència de públic.  Més de 60 persones (alumnes companys, professorat, famílies, amics, públic en general, amb la presència així mateix de dos alcaldes -Balenyà i Centelles- i de tres regidors d'educació -Aiguafreda, Balenyà, Centelles-) van assistir-hi. Després de la presentació de l’acte a càrrec de l’alcalde de Centelles, Miquel Arisa, i del director del centre, Joan Brussosa, es van anar exposant cada un dels treballs:  Estudi de l’atur a Centelles, per Maria Font i Cristina Puigdomènech; Estudi de la reducció del nitrogen en les dejeccions porcines mitjançant l'alimentació,  per Laia Nadal i Bernat Prat; L'impacte emocional de les malalties, casos reals i intervenció del personal sanitari, per Marta Parella;  El servei en el tennis. Estudi de l’ensenyament d’aquest cop en alumnes d’iniciació,  per Miquel Salvans;  Evolució urbanística de Centelles (de 1940 a l’actualitat), per Aina Molist. Els professors tutors de cada treball van fer una breu presentació cada vegada. 

Val la pena d'afegir que els dos treballs de tema més local, el de l'atur i el de l'evolució urbanística es poden consultar a la biblioteca de Centelles.

[Les fotos són gentilesa de les Edicions El Portal, de Centelles]

21 de març, dia mundial de la poesia

VISITA AL SERVEI DE MICROSCÒPIA ELECTRÒNICA DE LA UAB

Els alumnes de Biologia de 1r de batxillerat van visitar el  dimecres 18 de març de 2015 el  Servei de microscòpia electrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.
Durant la visita, després d'haver rebut una classe on es van explicar i repassar els fonaments bàsics dels tipus de microscopis i les seves aplicacions, els alumnes van poder posar-se davant dels microscopis per observar diverses mostres i organismes. Els alumnes, en tot moment, van estar acompanyats i assessorats per tècnics i científics del mateix Servei de microscòpia.

Eclipsi solar

Durant 2 hores i 20 minuts, fins a les 11.27 aproximadament, la Terra, la Lluna i el Sol estaran alineats. El moment de màxima ocultació serà a les 10.16 h. Tot i que no es farà de nit, el matí serà una mica més fosc de l’habitual, com si el cel estigués ennuvolat. L’espectacle és únic, coincideixen els experts. No es tornarà a produir un altre eclipsi de Sol important fins a l’agost del 2026, quan es preveu un eclipsi que des de Barcelona serà pràcticament total, amb un 95% del Sol amagat per la Lluna.

A simple vista, amb protecció

Els experts recomanen no mirar directament el sol sense protecció. No valen les ulleres de sol, les radiografies, els negatius, els vidres fumats o els telescopis sense lents adequades, ja que l’ull pot patir lesions greus i irreversibles.

"Ni que fos un eclipsi total, mai es pot mirar sense protecció",  "Cada any hi ha gent que pateix problemes greus de vista per mirar directament un eclipsi, i el que cal tenir més en compte és que els efectes no es noten fins que les lesions ja s'han produït"

Es pot veure en directe :

http://eclipsi2015.ub.edu/

Font: Diari ARA.

Eclipsi observació 20/03/15

XX PROVES CANGUR

Societat Catalana de Matemàtiques

Institut d’Estudis Catalans

Avui, 19 de març de 2015, s’han realitzat les proves Cangur a l’Institut Pere Barnils de Centelles.

Aquest curs hi ha hagut la participació de 129 alumnes de l’institut Pere Barnils i de l’Escola Sagrats Cors. Aquests alumnes cursen 3r d’ESO, 4t d’ESO i batxillerat. Els alumnes d’ESO han fet les proves a la sala gran d’exàmens; els de batxillerat, a la sala d’actes.

Fixeu-vos en la màgia dels nombres: dels 129 alumnes, 37 pertanyen al Col·legi dels Sagrats Cors i 92 a l’Institut Pere Barnils. Així mateix, dels 129 alumnes, 37 són de batxillerat i 92 d’ESO.

Aquesta prova, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

L'associació internacional Le Kangourou sans Frontières prepara els enunciats de les proves en una reunió anual. Per al Cangur-2015, aquesta reunió es va celebrar a San Juan de Puerto Rico, del 13 al 16 de novembre passat. Catalunya, com sempre, hi ha participat amb una representació nacional pròpia. En les proves Cangur, als estudiants participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món se’ls plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per resoldre'ls.

Segons fonts de l’organització, la prova la fan més de 6 milions d'alumnes al món, 30.000 dels quals sota l’organització de la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques), en centres de secundària de Catalunya, el País Valencià i les Balears.

http://www.cangur.org/

Departament de Matemàtiques

Institut Pere Barnils

CONCURS FOTOMATES 2015

Tots els grups de 1r  d'ESO han anat al pati a fer fotos per preparar el concurs de fotografia matemàtica i han dibuixat. 12-03-15

CF CAFEMN Estada a la Cerdanya

Activitats d'aprenentatge a la neu. Del 4 al 6 de març.

Participació al MHM

Alumnes voluntaris de la matèria optativa d’informàtica de 4t d’ESO han participat en la tercera edició dels  premis   Mobile Learning Awards 2015 dins del programa MSchools, aquest  concurs l’ organitza cada any des del 2013 l’associació Mobile Word Capital Barcelona juntament amb la GSMA,  el Departament d’Ensenyament   i l’Ajuntament de Barcelona.

 El resultat ha estat una aportació a l’aplicació per  a mòbils MHM  i que es pot veure a traves del lloc web i en mòbils a través de l’App MHM .

Els guanyadors de la tercera edició que es va celebrar enguany van rebre els premis el dia 26 de febrer  com a part dels actes  inagurals del Mobile World Congres que s’ha celebrat a BCN  del 2 al 5 de març. 

             

Agraiments:

   

Judith Mateu ( per cedir imatges), Enric Nogué d'Au Fènix ( Per les imatges aerees), Iolanda Martín de la revista " EL PORTAL", Markus'Sperling (per cedir imatges),Joan Duran ( galejador),Arcadi Giol (músic , galejador i ex-alumne)Marc Llorens ( per cedir imatges), Sergi Solà ( tècnic de só i alumne de 2n de Batxillerat),Bonobos ( per cedir un tema musical), Frederic Sardà ( per cedir imatges de vídeo)Neus Hidalgo ( professora d'anglès)

Laboratori 2n ESO

Recull gràfic d'algunes de les pràctiques realitzades al laboratori durant aquest curs amb els alumnes de 2n d''ESO

SANT JORDI 2015

Orientació acadèmica i professional 4t d’ESO i Batxillerat

A punt d’acabar els estudis que esteu cursant us posem a l’abast un seguit d’eines que us informaran i ajudaran a decidir la millor opció per cada un de vosaltres. 

DOCUMENT INFORMATIU  

Grup d'habilitats socials

Aquest dimarts dia 17 els alumnes del Grup d'habilitats socials han fet: Broquetes de fruita amb xocolata i nata.  BONÍSSIMES.

Sortida de 1r de Batxillerat a la UVic

El passat divendres 6 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat van anar a la universitat de Vic a fer uns tallers relacionats amb algunes de les especialitats que s'hi imparteixen.

MODALITAT          TALLERS

Economia

Habilitats per l’emprenedoria: creativació

Economia con un joc

Ciències

El misteriós món de les proteïnes 

Química en colors

Un tast amargant de bioinformàtica

Tecnologia

Mecatrònica: automàtica i robòtica

Android amb App Inventor

Humanitats

Tastet d’interpretació

Taller de ràdio


Durant el desenvolupament de les activitats, impartides pels mateixos professors universitaris, els nois i noies van tenir l'oportunitat de viure un dia a la universitat, en una experiència que pot ser enriquidora per ajudar a decidir els estudis que voldran cursar en el futur.

Sortida al Museu Olímpic 1er ESO

Sortida al Museu Olímpic i de l'Esport  (MOE)

5 de febrer de 2015 

Sortida a la neu 1er BAT

Sortida els dies 26 i 27 de gener de 2015.

Queixans, Masella, Les Angles. 

DISSECCIÓ D'ULL 3r ESO

Els alumnes de 3r han treballat el sistema nerviós i els òrgans dels sentits.Al laboratori van fer la dissecció d'un ull de xai, així van observar-ne la morfologia externa i van identificar les estructures internes, semblants a les de l'ull humà. 


Taller de cuina

 Les noies i els nois del grup d'habilitats socials, fem un taller de cuina. Avui ha tocat pizza !!!


Visita jutjats de Vic 4t ESO - Gener de 2015-

Xerrada Alcohol i societat

Notícies

redireccio

Enviada per admin el 23/Abr/2015 - 00:07
Hem canviat d'adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.


Sereu redirigits al nou lloc en 5 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.


Nou WEB

Enviada per admin el 22/Abr/2015 - 23:56
Hem canviat d'adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.


Sereu redirigits al nou lloc en 5 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.


Pel que fa a aquesta versió de la intranet

Enviada per admin el 08/Set/2008 - 16:38

Aquesta maqueta és una versió preliminar d'una intranet de centre. La intranet que heu instal·lat prové de la versió 2.0 de la maqueta muntada sobre la versió 1.1.1 del Zikula Application Framework.

Si teniu dubtes sobre el funcionament de la maqueta o voleu fer algun suggeriment, us podeu dirigir a la web de suport: http://phobos.xtec.cat/intraweb/.