21 de març, dia mundial de la poesia

VISITA AL SERVEI DE MICROSCÒPIA ELECTRÒNICA DE LA UAB

Els alumnes de Biologia de 1r de batxillerat van visitar el  dimecres 18 de març de 2015 el  Servei de microscòpia electrònica de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra.
Durant la visita, després d'haver rebut una classe on es van explicar i repassar els fonaments bàsics dels tipus de microscopis i les seves aplicacions, els alumnes van poder posar-se davant dels microscopis per observar diverses mostres i organismes. Els alumnes, en tot moment, van estar acompanyats i assessorats per tècnics i científics del mateix Servei de microscòpia.

Eclipsi solar

Durant 2 hores i 20 minuts, fins a les 11.27 aproximadament, la Terra, la Lluna i el Sol estaran alineats. El moment de màxima ocultació serà a les 10.16 h. Tot i que no es farà de nit, el matí serà una mica més fosc de l’habitual, com si el cel estigués ennuvolat. L’espectacle és únic, coincideixen els experts. No es tornarà a produir un altre eclipsi de Sol important fins a l’agost del 2026, quan es preveu un eclipsi que des de Barcelona serà pràcticament total, amb un 95% del Sol amagat per la Lluna.

A simple vista, amb protecció

Els experts recomanen no mirar directament el sol sense protecció. No valen les ulleres de sol, les radiografies, els negatius, els vidres fumats o els telescopis sense lents adequades, ja que l’ull pot patir lesions greus i irreversibles.

"Ni que fos un eclipsi total, mai es pot mirar sense protecció",  "Cada any hi ha gent que pateix problemes greus de vista per mirar directament un eclipsi, i el que cal tenir més en compte és que els efectes no es noten fins que les lesions ja s'han produït"

Es pot veure en directe :

http://eclipsi2015.ub.edu/

Font: Diari ARA.

Eclipsi observació 20/03/15

XX PROVES CANGUR

Societat Catalana de Matemàtiques

Institut d’Estudis Catalans

Avui, 19 de març de 2015, s’han realitzat les proves Cangur a l’Institut Pere Barnils de Centelles.

Aquest curs hi ha hagut la participació de 129 alumnes de l’institut Pere Barnils i de l’Escola Sagrats Cors. Aquests alumnes cursen 3r d’ESO, 4t d’ESO i batxillerat. Els alumnes d’ESO han fet les proves a la sala gran d’exàmens; els de batxillerat, a la sala d’actes.

Fixeu-vos en la màgia dels nombres: dels 129 alumnes, 37 pertanyen al Col·legi dels Sagrats Cors i 92 a l’Institut Pere Barnils. Així mateix, dels 129 alumnes, 37 són de batxillerat i 92 d’ESO.

Aquesta prova, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

L'associació internacional Le Kangourou sans Frontières prepara els enunciats de les proves en una reunió anual. Per al Cangur-2015, aquesta reunió es va celebrar a San Juan de Puerto Rico, del 13 al 16 de novembre passat. Catalunya, com sempre, hi ha participat amb una representació nacional pròpia. En les proves Cangur, als estudiants participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món se’ls plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per resoldre'ls.

Segons fonts de l’organització, la prova la fan més de 6 milions d'alumnes al món, 30.000 dels quals sota l’organització de la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques), en centres de secundària de Catalunya, el País Valencià i les Balears.

http://www.cangur.org/

Departament de Matemàtiques

Institut Pere Barnils

TREBALLS DE RECERCA 2015 PRESENTACIÓ PÚBLICA

ALUMNES DE 2n DE BATXILLERAT INSTITUT PERE BARNILS

Estudi de l’atur a Centelles per Maria Font i Cristina Puigdomènech
Evolució urbanística de Centelles (de 1940 a l’actualitat) per Aina Molist
Estudi de la reducció del nitrogen en les dejeccions porcines mitjançant l'alimentació per Laia Nadal i Bernat Prat

L'impacte emocional de les malalties, casos reals i intervenció del personal sanitari per Marta Parella
El servei en el tennis. Estudi de l’ensenyament d’aquest cop en alumnes d’iniciació per Miquel Salvans

Dijous 19 de març de 2015 a la Sala d'actes de l'institut Pere Barnils

   

CONCURS FOTOMATES 2015

Tots els grups de 1r  d'ESO han anat al pati a fer fotos per preparar el concurs de fotografia matemàtica i han dibuixat. 12-03-15

CF CAFEMN Estada a la Cerdanya

Activitats d'aprenentatge a la neu. Del 4 al 6 de març.

Participació al MHM

Alumnes voluntaris de la matèria optativa d’informàtica de 4t d’ESO han participat en la tercera edició dels  premis   Mobile Learning Awards 2015 dins del programa MSchools, aquest  concurs l’ organitza cada any des del 2013 l’associació Mobile Word Capital Barcelona juntament amb la GSMA,  el Departament d’Ensenyament   i l’Ajuntament de Barcelona.

 El resultat ha estat una aportació a l’aplicació per  a mòbils MHM  i que es pot veure a traves del lloc web i en mòbils a través de l’App MHM .

Els guanyadors de la tercera edició que es va celebrar enguany van rebre els premis el dia 26 de febrer  com a part dels actes  inagurals del Mobile World Congres que s’ha celebrat a BCN  del 2 al 5 de març. 

             

Agraiments:

   

Judith Mateu ( per cedir imatges), Enric Nogué d'Au Fènix ( Per les imatges aerees), Iolanda Martín de la revista " EL PORTAL", Markus'Sperling (per cedir imatges),Joan Duran ( galejador),Arcadi Giol (músic , galejador i ex-alumne)Marc Llorens ( per cedir imatges), Sergi Solà ( tècnic de só i alumne de 2n de Batxillerat),Bonobos ( per cedir un tema musical), Frederic Sardà ( per cedir imatges de vídeo)Neus Hidalgo ( professora d'anglès)

Laboratori 2n ESO

Recull gràfic d'algunes de les pràctiques realitzades al laboratori durant aquest curs amb els alumnes de 2n d''ESO

SANT JORDI 2015

Orientació acadèmica i professional 4t d’ESO i Batxillerat

A punt d’acabar els estudis que esteu cursant us posem a l’abast un seguit d’eines que us informaran i ajudaran a decidir la millor opció per cada un de vosaltres. 

DOCUMENT INFORMATIU  

Grup d'habilitats socials

Aquest dimarts dia 17 els alumnes del Grup d'habilitats socials han fet: Broquetes de fruita amb xocolata i nata.  BONÍSSIMES.


Sortida de 1r de Batxillerat a la UVic

El passat divendres 6 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat van anar a la universitat de Vic a fer uns tallers relacionats amb algunes de les especialitats que s'hi imparteixen.

MODALITAT          TALLERS

Economia

Habilitats per l’emprenedoria: creativació

Economia con un joc

Ciències

El misteriós món de les proteïnes 

Química en colors

Un tast amargant de bioinformàtica

Tecnologia

Mecatrònica: automàtica i robòtica

Android amb App Inventor

Humanitats

Tastet d’interpretació

Taller de ràdio


Durant el desenvolupament de les activitats, impartides pels mateixos professors universitaris, els nois i noies van tenir l'oportunitat de viure un dia a la universitat, en una experiència que pot ser enriquidora per ajudar a decidir els estudis que voldran cursar en el futur.

Sortida al Museu Olímpic 1er ESO

Sortida al Museu Olímpic i de l'Esport  (MOE)

5 de febrer de 2015 

Sortida a la neu 1er BAT

Sortida els dies 26 i 27 de gener de 2015.

Queixans, Masella, Les Angles. 

DISSECCIÓ D'ULL 3r ESO

Els alumnes de 3r han treballat el sistema nerviós i els òrgans dels sentits.Al laboratori van fer la dissecció d'un ull de xai, així van observar-ne la morfologia externa i van identificar les estructures internes, semblants a les de l'ull humà. 


Taller de cuina

 Les noies i els nois del grup d'habilitats socials, fem un taller de cuina. Avui ha tocat pizza !!!


Visita jutjats de Vic 4t ESO - Gener de 2015-

Xerrada Alcohol i societat

PER NADAL TEATRE

60 alumnes de batxillerat i 4 professors, al Teatre Victòria, la nit del dijous 18, han gaudit de Mar i Cel. A la tarda, visita al jaciment del Born.

Sortida 2n ESO Córrer amb el cor

Vic, 12 de desembre de 2014

Cursa solidària per la Marató de TV3

Sortida de 4t d' ESO al MHC

12/12/2014 

Resultats votacions renovació consell escolar

Els resultats de les votacions a les candidatures del Consell Escolar produïdes el dia 26 de novembre de 2014 han estat els següents:

Alumnes

NOM

CURS

VOTS

Marina Galceran

4t ESO

347

Marc Llorens

1r Batxillerat

227

Èric Price

1r ESO

139

Pol Roca

1r ESO

149

Aaron Robledo

3r ESO

94

 Com a conseqüència són proclamats representants del sector al consell escolar de centre els candidats i candidates següents:  Marina Galceran,  Marc Llorens, Pol Roca i Èric Price.

Pares i mares

NOM

VOTS

Isabel Alonso Cantorne

39

Olga Batllés Pont

38

Eva Martínez Pardo

40

 Com a conseqüència són proclamats representants del sector al consell escolar de centre els candidats i candidates següents: Eva Martínez Pardo, Isabel Alonso Cantorne i Olga Batllés Pont.

Professorat

Com a conseqüència dels resultats són proclamats representants del sector al consell escolar de centre els candidats i candidates següents: Jordi Tantiñà (12 vots) i Eva Antonell (9 vots).

Personal d’atenció educativa
Carri Plancha ha estat elegida representant del sector PAE.

Participació
La participació ha estat la següent: alumnat 92,03%; pares i mares 6,95%; professorat 96,55%; PAE 100%.

Primer reunió
La constitució del nou consell escolar serà el dimecres 17 de desembre.

TEATRE EN ANGLÈS


El dia 18 de novembre la companyia de teatre The Pocket Oxford Theatre va venir al Casal Francesc Macià per representar dues obres de William Shakespeare, “Romeo & Juliet” per als alumnes de 1r i 2n d’ESO i “Hamlet” per als alumnes de 1r i 2n de batxillerat. En les dues ocasions, els actors van fer participar els alumnes com a actors en l’obra.

Notícies

Pel que fa a aquesta versió de la intranet

Enviada per admin el 08/Set/2008 - 16:38

Aquesta maqueta és una versió preliminar d'una intranet de centre. La intranet que heu instal·lat prové de la versió 2.0 de la maqueta muntada sobre la versió 1.1.1 del Zikula Application Framework.

Si teniu dubtes sobre el funcionament de la maqueta o voleu fer algun suggeriment, us podeu dirigir a la web de suport: http://phobos.xtec.cat/intraweb/.