Aquest any ens hem portat molt bé

Aquests any 2018, els Reis Mags a Sant Quirze Safaja ens han portat un munt de regals a tots els nens i nenes de l’escola. Al tornar el dia 8 lo primer que vam fer, va ser obrir tots els regals i començar a gaudir d’ells. Estem molt contents i contentes, i aprofitarem molt aquestes cosetes que ens han portat. Tot juts han arribat, i ja tenim ganes de que arribi el gener vinent.

  

    

    

Commemoració del 75è aniversari de la mort de Màrius Torres

El divendres 29 de desembre va ser el dia de la commemoració del 75è. aniversari de la mort del Doctor i poeta Màrius Torres a la població de Sant Quirze Safaja. Durant aquest any a Sant Quirze Safaja s’han fet diferents actes recordatoris a la memòria d’en Màrius Torres, i l’escola a participat activament a totes elles. El divendres 29 per finalitzar aquest cicle d’actes de commemoració es van presentar dues escultures dedicades a Màrius Torres i una exposició de diferents tanques educatives que han realitzat els alumnes de l’escola de Sant Quirze Safaja durant el primer trimestre del curs 2017/2018.

 

Les Caixes de Poesia

Els nens i nenes de la classe dels AVIONS hem fet capses de poesia. Hem treballat un poema de Màrius Torres que es titula ABRIL.

Abans de fer les capses de poesia vam llegir el poema i vam fer un dibuix del que deia cada estrofa del poema.  I a partir dels dibuixos vam poder dissenyar les capses.

Per fer-les, vam pintar quatre capses de sabates de colors verd, lila, rosa i groc. Com que no quedaven ben pintades, després les vam folrar amb papers dels mateix color.

A la capsa verda vam posar un dibuix de lliris morats que els va fer la taula dels Jumbos: la  Isabel, l’Ivan,  en Rubén i l’Alèxia.

Per a  la capsa rosa vam fer uns arbres de l’amor o de Judea, fets amb cartró i les flors de paper de seda rosa. També vam fer coloms de papiroflèxia. Aquesta capsa la vam fer la taula dels Flyers: l’Aroa, l’Ona, en David, en Roc i l’ Izan.

Per a  la capsa lila  vam fer orenetes de cartolina negra. Cada nen i nena de la classe va retallar una oreneta.

Per a la capsa groga vam fer un sol ben gran.

Va ser un treball una mica complicat, però, un cop acabades,  ens agraden molt les capses de poesia.

Tot aquest treball ho vam fer per a la inauguració de la biblioteca Màrius Torres i la celebració que fa l’Ajuntament de Sant Quirze  el dia 29 de desembre.

Us deixem el poema i unes fotos de les caixes de poesia.

ABRIL

Lliris morats, prada de trèvol,

Núvols de neu, cel matinal.

Fulloles noves s’emmirallen a l’

Estany d’aigua verge, benèvol.

 

És càndid el vol dels coloms.

Sàvia, la primavera crea

l’ombra rosa dels arbres de Judea,

l’ombra grisa dels cinamoms.

 

S’han acabat les violetes.

cap al tard, la boira s’esmuny.

xopes de blau, arribaran de lluny,

un vespre càlid orenetes.

 

El sol, un vell sense esperança,

tímid com un infant s’acosta;

i cada tarda, quan se’n va la posta

té una mica més de recança.

 

Esperem que us agradin.

Isabel, Alexia, Aroa, Ona, Elsa , Rubén,

la classe dels avions.

 

AVIONS AMB MOTOR

Els nens i nenes de la classe dels avions de cicle inicial de l’escola de Sant Quirze Safaja hem estant estudiant perquè volen els avions i hem fet avions amb motor que alguns han volat 29 segons.

Per fer aquest avions hem utilitzat el següent material:

  • porexpan,
  • 1 palleta,
  • 2 pals de brotxetes,
  • 2 gomes elàstiques,
  • 2 botons,
  • cola
  • paper groc,

Per fer volar els avions, primer hem de fer girar l’hèlix unes quantes vegades ( deu o més), llavors la goma es  cargola. En deixar anar l’avió la goma es descargola fent  que l’hèlix giri tota sola.

El gir de l’hèlix fa la força d’empenyiment que necessita l’avió per volar tot sol al deixar-lo anar.

 

Roc Echevarria, Ivan García i la classe dels AVIONS

L’ENTORN DE SANT QUIRZE SAFAJA, ESPAI D’APRENENTATGE

a

Aquest curs tenim com objectiu gaudir de l’aprenentatge que ens proporciona l’entorn proper exclusiu de Sant Quirze Safaja. Els nostres alumnes poden arrelar el seu desenvolupament de forma vivencial en contacte amb la natura. La gran majoria de productes que fem servir per treballar la tardor, els van cercar en una de les sortides d’aquests dies. Aquest divendres una mare ens va acompanyar a la font de l’Era, un lloc espectacular, que ens va ajudar a carregar piles pel cap de setmana.

LA VIOLÈNCIA FORA DE L’HUMANITAT

A Catalunya aquest cap de setmana s’han viscut unes situacions molt poc afortunades, a on la violència ha interromput la convivència pacífica de les persones.  Des de l’escola de Sant Quirze Safaja treballem amb els nostres alumnes per a que siguin persones del present i del futur: Creatives, Amoroses, Pacífiques i Autònomes. Per aquest motiu hem exteriortizat  les emocions internes de tota la comunitat amb aquest a pancarta reclamant  LA NO VIOLÈNCIA.

No hi ha camí per a LA PAU,  LA PAU és el camí (Mahatma Gandhi)

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

DESPRÉS DE POC MÉS D’UNA SETMANA TOT COMENÇA A GIRAR SOBRE RODES

A Educació Física s’ha de tenir consciència del nostre cos i el dels altres per poder arribar tots més lluny.

Aquest curs els i les alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior van junts en bici o patinet des de l’escola fins el Centre Cívic al Parc de l’Aigua, una manera divertida de fer Educació Física, i aprendre seguretat vial de forma pràctica. Una vegada al Centre Cívic, a fer estiraments i començar les activitats físiques i cooperatives d’en Carles.

 

 

L’escola està tancada, però s’hi treballa

Encara que en aquestes dates en principi l’escola hauria d’estar tancada, hi ha persones treballant. L’Andrés de la brigada està acabant de pintar la cuina i algun espai més que li va quedar de l’any passat. També ha acabat de renovar la il·luminació amb una millora de l’eficiència energètica a les dues últimes aules que faltaven per canviar. Però això no acaba aquí, hi ha previstes a molt curt termini més feines de millora de dins i fora de les aules per part de l’ajuntament, l’escola i l’AMPA, que seran de molt bona acollida per part d’alumnes, mestres i famílies. Poc a poc i amb una trajectòria ascendents d’aquests últims anys, estem fent entre tots els que han passat, passem i passaran, que l’escola de Sant Quirze Safaja sigui un centre referent de bona qualitat educativa a la comarca. El curs 2017-2018 amb 41 alumnes que ompliran l’escola, tornarà a ser un nou repte a assolir entre tots plegats dia a dia. Avui els mestres oficialment marxem de vacances, per això us volem desitjar a tots i totes BONES VACANCES!!!!!!

   LA CUINA TAMBÉ AGAFA COLOR, ARA JA TOTA L’ESCOLA

   ABANS

DESPRÉS