INSCRIPCIONS COLÒNIES CENTRE ESPLAI

★ INSCRIPCIONS COLÒNIES LA CLOSA 2018 ★
★ 04 NOVEMBRE 2017 ★
Famílies ha arribat el dia de conèixer quina serà la casa de colònies on viurem la setmana més màgica del 2018: LA CLOSA!!! Es troba a la comarca del Bergedà, prop de Castellà de N’hug, al parc natural del Cadí Moixeró. I té una peculiaritat: 25 places estan situades a l’exterior, en tenda de campanya.
Per tal d’adaptar-nos, els joves de 3r i 4t d’ESO acompanyats dels seus monitors/es viuran l’aventura de dormir en tenda de campanya cada dia de la setmana!! De ben segur aquest valor afegit ens dóna mil i una situacions divertides per explicar!!
Així doncs, ens veiem el dia 4 de novembre per rebre les inscripcions dels infants i joves que vulguin venir a La Closa!
L’horari serà de 17h a 18h pels nous participants i de 18h a 19h rebrem les inscripcions d’aquells qui van venir a Can Solà 2017. Fins aviat família!!

Centre Esplai Gaspar de Portolà

Participació a la Milla Balaguer 2017

Dissabte 30 de setembre es va celebrar la setena edició de la Milla urbana ciutat de Balaguer. La pluja, però, no va fer tirar enrere als nens i nenes de l’escola que hi van participar. Ens va fer il·lusió  també poder veure córrer exalumnes de l’escola.

Gràcies pel vostre esforç i la vostra participació.

L’escola dins l’App Guia Balaguer.

Primera novetat del curs! Podeu rebre tota la informació de l’escola Gaspar de Portolà al vostre mòbil.

Cal descarregar-vos l’App Guia Comercial de Balaguer.  Per a rebre les notificacions cal realitzar els següents passos:

  1. Descarrega’t l’App Guia Balaguer al teu mòbil.
  2. Accedeix a l’opció “social” del menú inferior.
  3. Al cercador buscar “Gaspar de Portolà” i prèmer cercar.

Ara ja teniu les notificacions activades. Recordar que cal acceptar quan ens demana si volem rebre notificacions.

Benvinguts al nou curs escolar 2017-18

Benvolgudes famílies,

Des de l’escola Gaspar de Portolà volem donar-vos la benvinguda al nou curs escolar 2017-2018. Un curs on són molts els reptes educatius  plantejats a fi d’aconseguir els millors èxits educatius dels  vostres fills i filles. Estem molt il·lusionats i esperem també la vostra col·laboració i implicació; només així aconseguirem els millors resultats desitjats.

Us avancem les dates de reunions de pares a fi de tenir un primer contacte i informar-vos de la dinàmica i funcionament dels diferents nivells per part de l’equip de mestres de cada cicle i dels projectes previstos d’aplicar aquest curs per part de l’equip directiu del centre. Donada la importància dels temes a tractar esperem la vostra assistència.

Salutacions i fins aviat

Reunions de pares:

  • P3-P4-P5: dia 27/09/17 a les 16:40 h.
  • 1r i 2n: dia 26/09/17  a les  16:40 h.
  • 3r i 4rt:  dia 28/09/17  a les  16:40 h.
  • 5è i 6è: dia 02/10/17  a les 16:40 h.

Setmana de la ciència a Gaspar de Portolà

Del 15 al 19 de maig, s’ha celebrat la Setmana de la Ciència a l’escola Gaspar de Portolà. Professorat i alumnat han realitzat i compartit un ampli ventall d’experiències científiques al llarg de la setmana. A educació infantil han treballat la descomposició dels colors i a educació primària reaccions químiques, pressió atmosfèrica ,evaporació, gravetat, màquines i forces, així com tota una sèrie de tallers (tinta invisible, pega amb farina, inflar globus al buit, volcans, …).Ha estat una setmana on els alumnes han pogut observar i participar activament aconseguint uns  aprenentatges i reflexions científiques força interessants. Aquestes activitats formen part del treball curricular interdisciplinar i fomenten l’observació i l’experimentació ajudant els alumnes a comprendre el com i el perquè es produeixen determinats fenòmens físics i científics.Setmana de la Ciència

Dia mundial de l’activitat física

Aquest dijous, dia 6 d’Abril, els alumnes i professorat de l’escola Gaspar de Portolà han celebrat el Dia Mundial de l’Activitat Física al pati de l’escola amb el lema Gent Activa = Gent Feliç.

Durant una hora, aproximadament, cada classe ha fet dues rotllanes i s’han fet passar una anella dels uns als altres per tot els cos sense desenganxar-se de les mans mentres sonaven diferents músiques. Després s’ha fet el recompte pels diferents grups i hi hagut veritables rècords.

Finalment, un alumne de sisè ha llegit el manifest “L’activitat física-esportiva, clau per una vida feliç”. Activitats com aquesta pretenen conscienciar als nens i nenes de la importància beneficiosa que l’activitat física i esportiva té en la millora del benestar emocional, del rendiment acadèmic i del treball dels valors personals i socials.

Els escriptors Josep Vallverdú i Gisela Pou visiten l’escola

El fòrum amb els autors és una molt bona experiència literària que permet el contacte directe entre lectors i escriptors.

Dins del pla lector i entre moltes altres actuacions que fem a l’escola pel foment de la lectura, ens agrada que els nens i nenes puguin compartir amb els autors les seves inquietuds, comentaris i preguntes  dels llibres que han llegit. Així va ser el  8 de març, quan l’escriptora i guionista Gisela Pou va estar amb els nens i nenes de 3r i 4t que han llegit les peripècies de la Sara Pegues.

El mateix dia, l’escriptor Josep Vallverdú, Premi d’Honor de les Lletres Catalanesi molt recentment nomenat fill adoptiu de Balaguer, molt amablement,  ens va apropar encara més als personatges del seu famós llibre Rovelló .

Més informació

Nou bloc GEP (Grup d’experimentació per al plurilingüisme)

L’Escola Gaspar de Portolà  amb l’objectiu de millorar la competència lingüística plurilingüe, participem durant els dos propers cursos, 2016-2017 i 2017-2018, en un Programa GEP (Grups d’Experimentació Plurilingües) que organitza el Departament d’Ensenyament i que ens ha seleccionat per dur-lo a terme. Aquest suposarà un increment de l’ús de les llengües, sobretot de l’anglesa, en àrees no lingüístiques( visual i plàstica, coneixement del medi social i natural, treballs interdisciplinars,…).S’aplicarà als nivells de cicle mitjà i cicle superior. Dues profesores del centre, especialistes de llengua anglesa,han fet i faran formació durant aquests  dos cursos a fi d’aplicar el programa, millorar la competència comunicativa  i fer la difusió corresponent de les pràctiques i activitats realitzades pels alumnes.

Al web de l’escola (bloc GEP)  anirem informant de les diferents actuacions que implementem al llarg d’aquest i d’altres cursos envers aquest programa.

gep

Celebració del dia de la Pau i la no violència a Gaspar de Portolà

Avui dilluns, dia 30 de gener de 2017, a l’escola Gaspar de Portolà hem celebrat el Dia de la Pau i la No- Violència. Al pati de l’escola, s’ha adreçat als alumnes un missatge de reflexió  vers el tema de la crisi de refugiats i, posteriorment, dos alumnes de cada curs han llegit missatges de pau escrits per ells a les respectives classes. Anteriorment, s’havia treballat el tema de la pau a les diferents classes emprant diferents audiovisuals i debats. Després tot el professorat i l’alumnat hem cantat una cançó sobre la pau i s’han enlairat coloms missatgers com a símbol de la pau. Per a concloure els actes, els nens i nenes han penjat en un mural de la seva escala els missatges escrits que havien elaborat a fi que tots puguin llegir-los durant els propers dies i ens ajudin a reflexionar sobre la no-violència.

Arribada dels patges a l’escola

Aquesta tarda de dimecres ens han visitat els patges reials per tal de que els nens i nenes de l’escola els hi puguin entregar les cartes que han escrit per als reis mags d’Orient amb molta il·lusió. Un cop han saludat als nens i nenes de tota l’escola, educació infantil i cicle inicial els han donat personalment la carta al gimnàs i han cantat tots junts nadales i per cursos han recitat el poema de Nadal.

Reconeixement a la senyoreta Provi

Enguany la cantada de nadales al teatre ha tingut un acabament molt especial .La senyoreta Provi es jubila i hem volgut fer un petit acomiadament de la nostra companya aprofitant la presència de pares i mares. El director del centre ha agraït la tasca docent de la nostra companya desenvolupada durant més de vint anys a la nostra escola fent palès  el reconeixement per la feina ben feta.

GRÀCIES PEL TEU MESTRATGE SENYORETA PROVI

Concert de Nadal 2016

Els nens i nenes de l’escola han protagonitzat el concert de Nadal al teatre municipal de la ciutat. El concert s’ha realitzat en dos dies, dijous 15 i divendres 16, per tal de que tots els familiars tinguessin cabuda al teatre. Moltes gràcies per la vostra assistència i moltes felicitats a tots els artistes de l’escola i als que ho han fet possible, especialment la senyoreta Marga.

15542186_10211464553187264_7220459824921542222_n

Més fotografies

L’Escola de Gaspar amb la Marató de TV

Dimecres 14 l’escola de Gaspar es va unir en els actes que es celebren a favor de la Marató de TV3. Aquest any va adreçada a l’ictus i les lesions medul·lar i cerebrals traumàtiques.

L’AMPA va organitzar un seguit d’actes per commemorar el 25è aniversari de la Marató, on alumnes i professors van realitzar un mosaic on es podia veure el número 25. Seguidament, dues exalumnes de l’escola Clàudia i Andrea ens van fer ballar tota la tarda per una bona causa. Gràcies a tots per participar-hi.

Més informació

http://www.balaguer.tv/gaspar-de-portola-fa-un-mural-per-la-marato/

Dia internacional de la discapacitat.

Avui dia 3 desembre és el dia internacional de la discapacitat. Per aquest motiu volem compartir la cançó que Maria Jacobs ha escrit i que va dedicada a tots els nens i nenes que pateixen alguna malaltia o discapacitat. El videoclip està gravat a Tarragona, a l’escola La Muntanyeta. Senzillament t’estimo.

Fira de Santa Llúcia 2016

Avui podeu trobar als nens i nenes de 5è i 6è en una paradeta a la fira de Santa Llúcia a Balaguer.

Seguint amb el projecte d’emprenedoria que porten realitzant tots els i les alumnes de cicle superior des de principi de curs, durant els últims dies han estat realitzant petites manualitats que exposen i venen en una paradeta ubicada al carrer Major..

Encara hi sou a temps d’anar-hi! Estaran encantats de saludar-vos i ensenyar-vos allò que han preparat.