Visita al Cosmo Caixa

Hem anat al Museu de la Ciència amb els grups de GES 1 i GES 2 i hem assistit a la projecció “POSTALS D’UNS ALTRES MONS”. Hem fet un viatge fantàstic pel sistema solar i hem pogut admirar els volcans gegants de Mart, els deserts gelats dels satèl·lits Europa i Encèlad de Júpiter, els llacs de metà del satèl·lit Tità… 

Aquesta activitat ens ha servit per conèixer el nostre entorn a l’univers. També hem fet un interessant recorregut pel museu. Ens ho hem passat molt bé!

Aquí teniu unes quantes fotos de la sortida

Electrònica

Voltis, whats? Què és què? Perquè no funciona la batèria? Com funciona per saber què passa? Què és en realitat una ona, un corrent, com funciona el món? I el telèfon? I… com es monta un circuit elèctric amb una alarma? Ho podeu preguntar als alumnes de GES 2. Aquí teniu més fotos.

Sant Jordi, la música i els llibres

Diu la Vikipèdia que la sinestèsia és una condició neurològica en la qual la percepció de diferents sentits no es correspon amb el seu efecte habitual. I el dia 20 d’abril, al CFA Catalònia, tots vam poder viure sinestèsia quan l’Isaac, professor del centre, va aparèixer entre les roses per tocar el clarinet, amb Emili Blasco al piano i entre molts llibres.

El so del concert es va barrejar amb l’aroma que podíem endevinar de les roses i amb la seva suavitat. I tot això va envair els llibres que vam oferir als alumnes guanyadors del nostre certamen i cada acció tenia un sabor molt bonic que pot ser no es reflecteix a les fotos però que, creieu-me, estava per tot el centre on encara hi continua el seu ressó.

El retrat

Quants tipus de retrat hi ha? Com sortiré millor? A una litografia pot ser… Aquestes preguntes i més se les hauran fet els alumnes del CFA Catalònia, però en francès, perquè la visita era en aquest idioma.

Suis-je beau? Ces couleurs-ci me rajeunissent? Qui le sait? Qu’est-ce que tu penses?… Aneu al caixaforum a veure l’exposició del retrats… Allez-y!

Museu de la ciència

Dimecres 22, hem anat al museu de la ciència. Ha estat tant interessant que no ha hagut manera de trobar-nos tots ni per fer la foto. Que si estan a la selva mirant els animals i les plantes, que si estan fent proves amb el pes dels planetes a l’espai, que si hi ha cua per tocar una paret de gel, que si la reflexió de la llum és per fer-li fotos, que si està tan ben parit el pèndul de Foucault que és capaç de demostrar la rotació de la terra (per si quedava algun terraplanista),  que el que venen als xinos és el péndul de Newton i un munt de stands que ens van deixar amb ganes de més.

Dia de la dona

Enguany hem celebrat el dia de la dona i hem volgut rendre homenatge a les dones importants als països dels nostres alumnes. Ha estat molt interessant sentir parlar de dones increïbles de les que sentim parlar poc.

Hem pogut gràcies a ells reviure la rebel·lió de Túpac Amaru amb Micaela Bastidas, admirar la gestió de la batalla de Cochabamba, conèxer una mica a Matilde Hidalgo de Procel i moltíssimes altres i nosaltres hem mostrat les nostres dones cèlebres.

 

 

Podeu veure algunes fotos aquí.

Tour en anglès pel casc antic de Barcelona.

Divendres, 25 de novembre, els grups d’anglès del CFA Catalònia van seguir la ruta guiada en anglès pel centre de Barcelona. Van gaudir de cada pas del recorregut i van practicar l’idioma alhora. El recorregut començà a les Rambles, circumval·là les runes romanes, arribà a Santa Maria del Pi i veié els estralls de la guerra civil que encara hi són. Passà per la plaça de Sant Felip Neri per arribar al museu Picasso, sense oblidar a Miró, i arribà a la Catedral gaudint del barri gòtic per acabar a la plaça del Rei observant tradicions nadalenques i tot això… escoltant llegendes nadalenques i fitant els llocs amagats que el guia ens feu descobrir.

Podeu veure algunes de les fotos aquí.

Ruta urbana per l’Hospitalet antic

El dia 27 d’octubre vam poder reprendre el tradicional acte Inaugural de curs 2022-23 amb una passejada urbana pel casc antic de l’Hospitalet. En aquesta visita guiada, vam gaudir de les explicacions d’en Josep Maria Solias, cap de patrimoni de l’Ajuntament i director del Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat. Durant la caminada, ens va mostrar diferents racons i ens va explicar retalls de la història de la nostra ciutat.
Per concloure la visita, tots plegats vam prendre un refrigeri al restaurant Mononas.

Podeu gaudir de les fotos de la sortida a través de l’enllaç Resum fotos de la Ruta urbana per l’Hospitalet antic

SORTIDA GES – Auditori Barradas

Els alumnes de GES de la tarda van assistir a una conferència sobre magnetisme a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet.

MAGNÈTICA BELLESA a càrrec de Marc Boada

Els imants ens han captivat des de sempre i des de ben petits. Però mes enllà de la sorpresa i fascinació que ens produeixen, apareixen tot un seguit de preguntes d’allò mes interessants: Com es van descobrir les propietats magnètiques de la matèria? Com era la primera brúixola construïda fa mes de mil anys? Per què els imants són essencials per a la nostra civilització?

En aquesta conferència experimental els alumnes van poder descobrir minerals magnètics, i endinsar-se en la historia del magnetisme i sorprendres amb les aplicacions dels imants permanents.

Sortida Alumnes Anglès a Tarragona

El passat 1 de juny de 2022 els alumnes d’anglès del nostre centre van anar d’excursió a la ciutat de Tarragona. Van realitzar una visita guiada en anglès a la Tarraco Romana, amb el següent itinerari:

– Visita de la Maqueta de Tàrraco

– Visita de les Muralles romanes – Passeig Arqueològic

– Visita del Circ romà

– Visita de l’Amfiteatre romà

Sortida GES 2 Mati – Exposició: Menja, Actua, Impacta

Sortida dels alumnes de Ges2 Matí a l’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA, una invitació a formar part d’un canvi.

L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari. Durant el recorregut de l’exposició es plantegen els grans reptes de l’alimentació sostenible: el malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per la salut del consum d’ultraprocessats i la reducció del consum d’envasos, especialment del plàstic.

El programa proposa visites adaptades a l’exposició i tallers amb propostes  d’experimentació, jocs i enigmes centrats en descobrir aspectes de l’alimentació que van des de la salut, la ciència, l’art, etc.

10 de maig de 2022

VISITA GUIADA EN ANGLÈS AL CAIXAFORUM

 

VISITA GUIADA EN ANGLÈS  A L’EXPOSICIÓ LA MÀQUINA MAGRITTE AL CAIXAFORUM

El dilluns 25 d’abril , amb els alumnes d’anglès,  vam realitzar una sortida al Caixaforum per  conèixer l’obra del pintor belga René Magritte. Vam gaudir d’allò més ja que a part de l’excel·lència dels quadres de l’autor,  el guia que ens va conduir al llarg de tot el recorregut amb una explicació molt dinàmica , entenedora i didàctica.

La” Màquina Magritte” és una exposició monogràfica dedicada a l’obra de René Magritte, (Lessines, 1898 – Brussel·les, 1967) el cèlebre artista belga del segle xx. La mostra aplega prop de 65 pintures procedents de museus i col·leccions de diversos països, juntament amb una selecció de fotografies i de pel·lícules casolanes fetes i filmades per l’artista.

El 1950, en col·laboració amb alguns amics, Magritte va escriure el prospecte La Manufacture de Poésie, un catàleg de productes imaginaris entre els que destaca la “Màquina Universal per fer quadres”. Aquesta màquina faria possible compondre de manera pràctica una quantitat il·limitada de quadres pensants. L’exposició parteix de la hipòtesi que la Màquina Magritte existeix i que consta de diversos dispositius interconnectats que corresponen a conceptes recurrents en l’obra de l’artista, com ara el mimetisme i la megalomania.

 

SANT JORDI 2022

Aquest any per commemorar la diada de Sant Jordi, hem celebrat un Certamen Literari, així com un Concurs Fotogràfic. Amb els textos elaborats pels alumnes hem fet un mural al passadís de l’escola. Podeu accedir a alguns dels textos del mural a través del següent enllaç: CERTAMEN LITERARI

Pel que fa al Certamen Fotogràfic, el tema del concurs era: ‘Vida a Santa Eulàlia’. Tot l’alumnat del centre ha participat activament. Amb les fotografies presentades a concurs hem elaborat un mural al vestíbul del centre. Podeu accedir a les fotos del mural a través del següent enllaç: CERTAMEN FOTOGRÀFIC

Els guanyadors d’aquest primer certamen fotogràfic són:

1r PREMI: ‘Al caure la tarda’ – Mercè Albiol Noguera

2n PREMI: ‘Connexions’ – Maria Ester Escudero Grao

3r PREMI: ‘Bouquet o ram de Coloms’ – Armine Grigoryan

Taller Fotografia Creativa Amb Mòbil

El passat més de març es va realitzar un Taller de Fotografia Creativa amb Mòbil a través del programa FLIPART amb els alumnes de GES del nostre centre. El taller va tenir una durada de 3 sessions i va comptar amb les artistes: Marta Soley i Núria Nia.

El monogràfic de fotografia creativa amb mòbil proposa un espai per experimentar, jugar i imaginar a través d’un procés artístic i
de la pràctica de les tècniques de fotografia mòbil del moment. Durant aquest monogràfic es va elaborar un projecte fotogràfic tot
treballant l’expressió visual, la composició, el retoc i els conceptes fotogràfics bàsics.
Les sessions van consistir en:
– Introducció i pràctica del procés creatiu de la fotografia
– Pràctica de les tècniques de composició fotogràfica
– Pràctica de les tècniques de fotografia mòbil i edició
– Projecte final: la teva fotografia creativa
Aquest monogràfic ofereix la possibilitat als alumnes de crear un projecte artístic mitjançant eines quotidianes i accessibles, a banda de ser un motor amb què es pot reflexionar sobre temes d’interès, ja siguin personals o globals, i sobre com es poden representar.

Podeu accedir a la resta de les fotografies realitzades pels alumnes a través del següent enllaç: ENLLAÇ FOTOGRAFIES

GES – Activitat Open Arms

El passat dilluns 21 de febrer, hem tingut la visita d’una activista/educadora d’Open Arms en el nostre centre. Ens ha mostrat imatges i el relat del que està passant al Mediterrani Central des de ja fa masses anys i que continua sense que es produeixi una resposta clara per part dels estats i organitzacions internacionals a la situació de crisi migratòria actual.

Sortida GES 2 – Museu d’Història de la Immigració de Catalunya

Els dies 18 i 25 els alumnes de GES 2 matí i tarda han pogut visitar el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya en el marc de l’assignatura de Moviments Migratoris.

En aquesta sortida hem indagat una miqueta més en els fets migratoris tant externs (entre països) com interns (dins d’un mateix país). A més hem pogut entendre les condicions en les que van haver de venir moltes persones que migraven des de diferents parts d’Espanya a Catalunya ja que vam poder pujar a un vagó de “El Sevillano”, un tren que portava gent des d’Andalusia aquí.
Va ser una experiència enriquidora en la que vam extreure nous aprenentatges.
Aquí us deixem un recull visual de l’excursió: ENLLAÇ FOTOS I VIDEOS SORTIDA

Vols practicar català?

Aquí us deixem un seguit de recursos de diverses pàgines web que us serviran per practicar el català des de casa:

Galí: El Galí en línia ofereix materials basats en el programa JClic destinats a l’aprenentatge interactiu de les llengües catalana i occitana, especialment recomanat per als alumnes nouvinguts a Catalunya incorporats tardanament al sistema educatiu. (Instrumental i Català 1)

Català a l’atac: activitats en línia sobre comprensió lectora. (Català 1 i 2)

Parla.cat: és un espai virtual d’aprenentatge amb materials didàctics per aprendre la llengua catalana. Disposa de cursos de diferents nivells d’aprenentatge i que es poden fer seguint la modalitat lliure.

Llegir per parlar, llegir per aprendre: El material consta d’una guia didàctica i 76 lectures que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa. (Català 2 i 3)

4cats: 20 capítols per aprendre català  (Fundació Ramon Llull).

Dictats en línia: Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure! (Català 3)

Enxaneta: activitats sobre gramàtica i ortografia catalana en línia. (Català 3)

Visita guiada en anglès a la Seu Vella de Lleida

El dimecres 16 de juny vam anar d’excursió a les terres de Ponent amb els alumnes d’anglès 1, 2 i 3. L’Eli, la guia de la visita, ens explicà de manera molt didàctica els orígens, l’evolució i l’estat actual de tots els monuments situats al turó. Tot seguit, els més intrèpids, van pujar les dues-centes trenta-vuit escales que condueixen al cim del campanar. Des d’allí, les vistes de la plana lleidatana i de la ciutat als peus són realment magnífiques. I després, un bon plat de caragols a la llauna!!!!

Sortida Francès – Barri Gòtic (juny 2021)

Dijous 3 de juny vam fer una sortida amb els 3 grups de francès del CFA Catalònia: una visita guiada pel barri Gòtic de Barcelona. De la mà de la Sílvia, la nostra guia (de Cultruta – www.cultruta.com), vam descobrir secrets i llegendes que amaga el Gòtic de la ciutat… en francès! Totes les explicacions molt amenes i adaptades al nostre francès, ho vam comprendre tot i vam aprendre un munt de curiositats de Barcelona que molts de nosaltres ni sabíem!
Una experiència fantàstica!

Aquí us deixem un tast amb algunes de les imatges de la ruta. Enllaç a les imatges

CAM – Human Bodies – Març 2021

L’alumnat del Curs d’Accés a Grau Mitjà (CAM) va fer una sortida el dilluns 22 de març de 2021, relacionada amb el temari de ciències naturals, per visitar l’exposició “Human Bodies” al CC Arenas.
Aquesta exposició ens mostra l’anatomia dels éssers humans d’una forma diferent i impactant. Fou una experiència molt enriquidora.

Podeu accedir a les imatges de la sortida a través del següent enllaç: HUMAN BODIES

Moviments migratoris – GES 2 Tarda

Aquesta és una mostra d’ alguns dels treballs de l’alumnat de Moviments migratoris de GES2 Tarda.

L’objectiu era que cada alumne investigués con havien estat els moviments migratoris a un municipi de Catalunya. Utilitzant la Wikipedia per a dades generales del municipi i l’IDESCAT -Institut d’Estadistica de Catalunya- per a les dades gràfiques i estadístiques han estat les fonts d’informació bàsiques. Però la seva interpretació ha estat personal amb el suport dels apunts treballats a classe durant el trimestre. L’alumnat ha crear unes presentacions visuals amb l’eina digital www.canva.es amb aquests resultats visualment eficaços.

Podeu accedir a alguns dels treballs a través d’aquest enllaç: MOVIMENTS MIGRATORIS

8 de març dia Internacional de les dones – Mural Col·lectiu

Els alumnes de les diferents classes han elaborat unes fitxes de dones importants en el món del saber, tant en el mon cientific, litelari, artístic,… Hem donat a coneixer la gran tasca d’aquestes dones i la gran aportació realitzada en tots els àmbits al llarg dels anys. En el següent enllaç podeu accedir a les fotos del Mural Col·lectiu realitzat al centre: ENLLAÇ MURAL