JOSEP CANELA I FARRÉ, UN GUIA DE PRIMERA !

El dimarts 9 de març, els alumnes de Cicle Mitjà vam poder gaudir d’una visita guiada per diferents espais històrics de Barbens de la mà de Josep Canela i Farré, agricultor i historiador de Barbens.

Principalment vam conèixer La Vila Closa i la seva evolució, l’Església i la descoberta d’arcs de pedra al seu interior, el motiu de la consagració de Sant Roc, entre d’altes; el Castell Templer i Hostaler en l’època i la reubicació de les seves quatre torres, espais interiors i el pou; el significat de Cimbori, el motiu dels noms d’algunes de les cases del centre i mil i una dades més de la magnífica història que ens precedeix i ens envolta.

Tot plegat dins un matí on, tot i que l’aire fresquet no defallia, vam mostrar-nos atents a les explicacions i preníem anotacions d’allò que que ens semblava rellevant; Era un treball de camp recollit per parelles que després a l’aula compartiríem amb la resta de companys i companyes per tal de situar cronològicament, en la Línia històrica de Barbens, els fets més destacats.

Aquesta ha estat la segona i darrera activitat de recerca en l’entorn que ens ha permès arrodonir el treball vinculat al projecte trimestral sobre la societat, l’entorn proper i l’ajuntament.

Agraïm al senyor Josep Canela i Farré, la seva amabilitat i flexibilitat , i l’haver-nos dedicat el seu temps i coneixements.

Adjuntem un seguit d’IMATGES per a que en pugueu gaudir.

1 comentari

  1. Josep Caselles

    Bona feina!
    Perfecte!
    Per si és el cas que no s’hagi fet amb anterioritat, cosa que desconec, em permeto suggerir-vos l’estudi de la Germandat de Sant Roc. Seria un treball pels alumnes de cicle superior!
    Endavant!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>