3a Ronda de TALLER DE LLUM NEGRA

En aquesta ronda de  taller hi havia vàries propostes a escollir:
– Composició lliure amb gomets fluorescents.
– Experimentació amb espuma i globus fluorescents.
– Fem creacions artístiques amb temperes fluorescents.
– Modelatge amb plastilina fluorescent.
– Juguem a les bitlles fluorescents.
– I maquillatge de cara entre companys/es o automaquillatge… Llegeix més»

EXPERIMENTS A CICLE INICIAL

EXPERIMENT 1

Els nens i les nenes de la classe del científics estem investigant sobre les nostres dents: com són, quan ens surten i quan ens cauen, si són totes iguals i com es diuen, què passa si no ens raspallem les dents…

Hem pogut aprendre moltes coses relacionades amb aquest tema i el Ramon, ens ha proposat diferents experiments relacionats.

Per poder ser conscients del mal que pot fer a les nostres dents el fet de no raspallar-nos vam fer un experiment amb un ou i vinagre.

L’ou simulava la nostra dent, ja que com ella està format per diferents capes, i el vinagre simulava l’àcid de la nostra saliva barrejada amb restes de menjar. Abans de veure el resultat de l’experiment vam exposar les nostres hipòtesis a la resta de la classe.

El primer resultat el vam poder veure’l el mateix dia. L’ou va començar a trencar-se i a perdre una capa molt primeta de la closca. Però ens vam preguntar: què passa si no ens rentem les dents durant molt temps? Vam decidir deixar l’ou dins el pot de vinagre fins l’endemà… El resultat ens va deixar impressionats! L’ou va esquerdar-se encara més i la closca va tornar-se tova!

Algunes de les hipòtesis que havíem fet es van complir!

Vam arribar a la conclusió que si no ens rentem les dents, l’àcid de la nostra saliva barrejat amb les restes de menjar provoca que la primera capa anomenada esmalt comenci a deteriorar-se i així successivament amb la resta de capes (dentina i polpa) fins arribar al nervi que com sabem és quan ens farà més mal.

EXPERIMENT 2

El Ramon ens ha sorprès amb un experiment molt divertit!

Ens va enviar una carta on ens va dir que si volíem fer-lo, havíem de portar el nostre raspall de dents i pasta. Ens va proposar comprovar si sabíem raspallar-nos correctament les nostres dents i si ens queden netes després de fer-ho. El Ramon ens va portar unes pastilles màgiques que el que fan és revelar la placa que tenim a les nostres dents, ja que a simple vista és difícil de veure.

De seguida vam poder veure els resultats! Ens pensàvem que ens raspallem les dents correctament, però ràpidament vam poder veure que hi ha parts de la boca en les que cal que insistim més a l’hora del raspallat, ja que és en aquestes on s’acumula més placa i on se’ns poden formar càries.

ART SALUDABLE

Els alumnes de cicle Mitjà estem treballant l’art vinculat a l’hàbit saludable del consum de fruita. Cadascú de nosaltres s’encarrega de treballar una fruita: pera, cirera, plàtan,… i, mitjançant diferents tècniques, creem aquest mural tan bonic i saludable.

Sabríeu trobar totes les fruites treballades?

TALLER DE CREACIÓ DE POESIA

El passat divendres 8 de febrer vam tenir la sort de comptar amb una reconeguda poeta: la María Teresa Bravo. La María Teresa té una llarga experiència com a dinamitzadora de biblioteques escolars i és professora de tallers de creativitat literària i divulgació de la… Llegeix més»