Fem gelats

El dimecres a l’assemblea va sorgir la idea de fer gelats. A totes les persones que estàvem allí reunides ens va emocionar molt aquella proposta i vam començar a pensar com podíem fer per per dur-la a terme.

Després de molt diàleg (on es treballa el saber escolar, respectar el torn de paraula, fer intervencions adients, aprendre a expressar-se, la pronuncia, vocabulari…) vam arribar a uns acords:

  • El dijous farem els gelats
  • Divendres els menjarem
  • Els gelats seran de fruita
  • Les fruites les comprarem al mercat de Vilaller
  • Hem de demanar permís a la Bea per poder utilitzar el congelador de la cuina. Ho farem mitjançant una “carta”.
  • Hem de fer un llistat de tot el que necessitem 

Així va ser com el grup – classe es va dividir en dos grups i cada grup va fer una tasca diferent: una “carta” o un llistat.

És molt enriquidor treballar en equip i més si en ell hi ha persones de diferents edats. Les més grans ajuden a les petites a agafar el llapis, a copiar les paraules, quina és la lletra que sona d’aquella determinada manera… i no solament això si no que el fet de posar-se d’acord en la distribució de la feina ja te la seva complexitat.

Un cop acabada aquesta tasca d’escriptura es va presentar a l’altre grup el que s’havia elaborat. 

A continuació es va portar la “carta” a la cuinera que ens va contestar que sí que ens deixava el congelador. Visca!!

Al dia següent vam anar a comprar al mercat, havíem pensat que faríem els gelats de maduixa i plàtan però quan hi vam arribar ja no quedaven maduixes, així que vam haver de canviar de pla. Vam haver d’arribar a un acord entre totes les persones per decidir la fruita amb la que faríem els gelats, finalment decidir comprar síndria. 

 

Un cop comprades les fruites va arribar l’hora de rentar-se molt bé les mans i pelar i trossejar la síndria i els plàtans. Com podeu veure a les fotos són els infants els que tallen la fruita, d’aquesta manera estem treballant la motricitat fina.

Finalment vam  triturar la fruita i la vam repartir als motlles de gelats.

Com que ens en va sobrar una mica no vam poder evitar tastar-la…

Va arribar el moment de congelar els motlles plens de fruita i esperar al dia següent per assaborir els gelats.

Per fi va arribar el divendres i el moment de tastar els gelats… dir que estaven boníssims!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>