LA PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES I ELS CAFÈS PEDAGÒGICS…

La transformació de l’educació  

Els xiquets i les xiquetes, la manera d’aprendre i ensenyar, les normatives, etc. ESTAN CANVIANT! L’evolució digital està removent les nostres vides, però també, els fonaments de l’educació… Aquest canvi de paradigma (o aquesta nova realitat) va ser la que va empènyer  la ZER, el juliol del 2020, a formar part del PAcTE (Programa d’Acceleració de la Transformació Educativa – Projecte d’innovació del departament d’educació). 

Aquesta transformació educativa (entesa com una evolució i no pas una revolució) passa per la reflexió conjunta entre docents, alumnes, famílies i entitats.

Per aquest motiu volem REACTIVAR els CAFÈS PEDAGÒGICS, que són un espai de debat informal que busca millorar l’educació, però sobretot fomentar la participació i implicació de tots els agents de la comunitat educativa.

Aquest any ja hem fet aquests debats pedagògics entre els i les mestres i també entre l’alumnat de la ZER… Ara, però, ens feu falta vosaltres!

Així doncs, necessitem famílies voluntàries per fer  CAFÈS PEDAGÒGICS on debatre allò que preocupa, que sentim o que voldríem suggerir.

Reflexió del primer cafè pedagògic

Gràcies al primer cafè pedagògic, on van participar 3 famílies de Ginestar i 3 famílies de Rasquera realitzat a l’escola Pàmies, vam extreure moltes idees per millorar l’escola. Fruit d’aquesta conversa hem anat fent canvis: continuar i ampliar la proposta STEAM a altres àrees de coneixement (medi social), optimitzar els recursos humans i materials vinculats a l’educació especial, formació docent per la personalització dels aprenentatges (DUA i inclusió), redacció d’un tríptic explicatiu dels projectes que es fan a nivell de ZER, formació docent en l’àmbit digital, reforçar les entitats on els alumnes poden participar i fomentar la ciutadania: consell de petits i gran, consell verd i juntes d’emprenedoria (COPROES i FER)… 

Com funcionarà?

Són reunions on es parla de l’educació en termes globals. 

El debat es genera a partir de 5 preguntes inicials genèriques ja establertes pel propi programa PAcTE que formularà una mare/pare un membre voluntari del mateix col·lectiu que hi participa i que assumirà el paper de mediador.

Són reunions d’entre 8 – 12 persones (entre els dos centres).

Dura 1:15 h i serà gravada (sempre que tothom s’hi avingui). Aquesta conversa/gravació restarà en anonimat. Les gravacions no tenen altre objectiu que servir de base per a la posterior anàlisi, elaboració de conclusions i accions de millora.

Durant el cafè no hi haurà cap mestre ni directiu. Només les famílies. 

S’ha d’intentar que els voluntaris siguin representatius de l’heterogeneïtat de famílies (diferent cicle, procedència, etc.).

El cafè pedagògic de les famílies està previst pel dia 20 d’abril de 2023 de 19:15h a 20:30 h a l’escola les Eres de Rasquera. 

I què passarà després? De les reflexions extretes de tots els grups de discussió es plantejaran, de nou, possibles canvis organitzatius o pedagògics que puguin satisfer les diverses mirades i necessitats. 

Si us voleu presentar voluntaris o necessiteu més informació, podeu enviar un email a e3009394@xtec.cat, trucar o enviar un whatsapp al 634777846 o bé omplir el formulari a través del següent enllaç: FORMULARI CAFÈ PEDAGÒGIC 2023

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>