ZER Baix Montseny

 

Benvinguts a la ZER Baix Montseny!

Aquí trobareu totes les activitats/documents generals relacionats amb la ZER.

Si voleu saber activitats concretes de cada escola us heu de dirigir a l’enllaç directe de cada escola.

30 anys de ZER

Enguany es celebrarà que fa 30 anys que es van unir les escoles rurals de la zona i van formar la ZER Baix Montseny, la única ZER del Maresme-Vallès Oriental.

Però no serà fins 4 anys més tard, el 2022, que es va oficialitzar a través del  DOGC 1579-6.4.1992. Exactament, el 17 de març de 1992.

En els seus inicis, la ZER comptava amb Villalba Saserra, Gualba, Campins, Santa Maria de Palautordera ( Pont Trencat), Montseny, Sant Pere de Vilamajor, Cànoves i Samalús. Amb els anys aquests municipis van anar creixent, i amb ells les escoles , que es van anar fent grans i van deixar de ser rurals amb aules multinivells. Actualment, queden 3 escoles: Alzinar ( Campins), Puig Drau ( Montseny) i Pont Trencat ( Santa Maria de Palautordera).

Així doncs, tot i que no són 30 anys oficials sí ho són de constància, esforç, treball i il·lusions i el proper 25 de maig de 2019 es portarà a terme una celebració a l’envelat de Santa Maria de Palautordera. Val a dir, que al 2022 farem l’acte oficial i convidarem a tothom qui ha estat Amb la ZER i ha viscut un bocí d’aquesta petita però gran història.

Durant la primera part de la festa, la ZER  farà una cantata juntament amb l’escola la Forja ( Alpens). Es farà una mitja part on s’oferirà berenar per part de les AFA’S i AMPA de les escoles i tot seguit i haurà una actuació musical, els Leftovers.

La cantata és el treball final d’un projecte compartit de  ZER, (  la música ens uneix) subvencionat pels 3 ajuntaments ( Campins, Montseny i Santa Maria de Palautordera) i de la mà dels meravellosos músics de l’escola de música de Santa Maria de Palautordera. Serà un dia meravellós i inoblidable!

30 ANYS DE ZER BAIX MONTSENY

Aquest curs 18/19  fa 30 anys que es van unir les escoles rurals  d’aquesta zona i es van formar com una  ZER.
El nom de la ZER significa Zona Escolar Rural.La intenció era agrupar-se per poder-se ajudar i tenir més recursos.
Primer hi havien 9 escoles rurals… Llegeix més»

ZER Baix Montseny, gaudint de la música

ZER Baix Montseny, gaudint de la música
 
 
El projecte Musicop-Escola de música de Palautordera, té un projecte central amb l’objectiu d’aprendre a  tocar instruments ( vent,corda i percussió), fer música corporal com el SASA , aprendre les notes de l’escala musical, treballar un cançoner divers tot… Llegeix més»

Aprenem compartint

Durant aquest curs els mestres de la ZER Baix Montseny estem realitzant unes trobades molt interessants.
Ens reunim a una de les tres escoles i COMPARTIM.
Compartim coneixements, maneres d’ensenyar, d’aprendre…
També compartim somriures.
Són trobades molt interessants perquè alhora que aprenem els uns dels altres, també ens anem… Llegeix més»