RECEPTA (per 10-12 pancakes; temps d’elaboració 30 minuts).
INGREDIENTS
300 ml llet, 300 g farina, 2 ous, 10 g sal, 50 g mantega, 60 g oli gira-sol, 40 g sucre, 1 cullerada sopera de llevat químic, 1 tap d’essència de vainilla o canyella, elements per decorar.
ELABORACIÓ
- Peseu la farina i passeu-la a un colador o sedàs
- Seguidament, hi afegim el llevat químic a la farina. No hi poseu tot el sobre, heu de mesurar la quantitat correcte.
- Ara, en un bol a part, trenqueu un parell d’ous i afegiu el sucre. Barregeu-ho una mica.
- Poseu la mantega a fondre dins el microones durant uns segons i afegiu la mantega als ous.
- Poseu-hi també l’oli de gira-sol i remeneu-ho una mica.
- Ara ja hi podeu posar la llet i l’aroma de vainilla.
- A continuació incorporeu la farina a la barreja i barregeu a poc a poc.
- Finalment la sal.
- Us ha de quedar una barreja líquida però amb una certa densitat. Si cal afegiu més farina.
- Quan la paella estigui calenta, posa oli amb un paper. Agafa un cullerot de massa i llença-la a la paella. Espera fins que surtin bombolles per girar-lo.
Bon profit!