Sortida al Museu del les Cultures del Món

El passat dijous 10 de desembre l’alumnat de 2n d’ ESO del nostre institut va visitar el Museu de les Cultures del Món de Barcelona. La sortida correspon al projecte que estem treballant actualment:  Antigues civilitzacions: del nord al sud i de l’est fins a l’oest.

Tal i com estem aprenent en aquest projecte, vam veure que totes les cultures tenen maneres d’afrontar els cicles de la vida: el naixement, l’adolescència, l’edat adulta, el matrimoni i fins i tot la mort. Cada poble ha desenvolupat unes manifestacions socials que, en forma de ritus de pas, envolten i fan especials aquests moments de transició en la vida de l’individu. Mitjançant una visita pel diferents àmbits del museu, vam poder descobrir objectes propis de les cerimònies d’iniciació. També vam veure figures que incorporen marques físiques, com ara escarificacions i tatuatges, així com la indumentària emprada en les mateixes cerimònies.

En resum, vam poder gaudir de la diversitat artística i cultural de diferents pobles d`Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

Aquí us deixem unes imatges de la sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>