Proves Cangur

La SINS Cardener prepara un equip de 10 alumnes, nois i noies de 3r d’ESO, per participar a les proves Cangur. L’edició d’enguany és la XXena convocatòria. Les Cangur són unes proves per alumnat de 3r a 2n de Batxillerat.

Les proves Cangur (altrament dites International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans frontières) és un concurs preuniversitari de matemàtiques que s’organitza en més de 30 països. La competició es porta a terme anualment el mes de març. Segons l’opinió dels organitzadors, les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

 A Catalunya és la Societat Catalana de Matemàtiques l’entitat responsable de l’organització i desenvolupament de les proves. La competició consisteix en un test de 30 preguntes (fins al tercer nivell, en els països en què hi ha onze nivells, només hi ha 21 preguntes). La prova s’ha de realitzar en 75 minuts (una hora i quart). Les 30 preguntes estan dividides en tres grups de deu preguntes cadascun. Les preguntes del primer grup valen 3 punts, les del segon 4 punts i les del tercer 5 punts. Cada pregunta té 5 solucions i només una és correcta. Una pregunta contestada correctament dóna els punts assignats al seu grup, si no es contesta dóna 0 punts i si es contesta malament es resta la quarta part del que valia la resposta correcta. Cada participant té 30 punts al començament (fins al tercer nivell, en alguns països, 21), per tant el mínim nombre de punts amb els quals es pot acabar és 0. La puntuació màxima és 150 punts (o en els nivells ja esmentats, 105).

Des d’aquest espai desitgem molta sort a l’alumnat que el dia 19 de març de 2015 participaran a la seu de Manresa en aquestes proves representant a la primera promoció de la SINS Cardener que participen a les CANGUR!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>