Projecte artístic “cadàvers exquisits” entre diferents instituts catalans

Els alumnes del Taller Artístic de la SINS Cardener participen aquest curs, en un dels projectes col·laboratius del grup Espurna, de l’ICE de la Universitat Autònoma de Bellaterra. Aquest és un projecte innovador, col·laboratiu i de co-creació, és a dir, s’arriba als productes finals a partir del treball col·laboratiu entre diferents instituts de secundària.

El cadàver exquisit és un joc inventat pels surrealistes consistent en la creació i invenció col·lectiva. El seu origen es troba a un joc de saló on els participants escrivien una part del relat i el passaven a un altre perquè aquest el continués.

Segons la definició que dona el Dictionnaire abrégé du surréalisme: és un « joc que consisteix a compondre una frase o un dibuix per diverses persones sense que cap d’elles tingués en compte la col·laboració dels anteriors participants.

L’exemple, que ha esdevingut clàssic, i que dona nom al mateix joc, ve d’una de les primeres frases obtingudes amb la tècnica: “Le cadavre – exquis – boira – le vin – nouveau” (“El cadàver exquisit beurà el vi nou”)».

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>