Fem manuscrits i els enquadernem!

En el marc del projecte «Comunitats de coneixement» de 2n d’ESO hem fet una aproximació a la vida en aquestes comunitats que van desenvolupar-se a l’Edat Mitjana. A banda de visitar els monestirs de Santes Creus i el de Poblet hem intentat reproduir algunes de les activitats que es feien en aquestes comunitats. Així, hem creat o buscat alguna història o conte relacionat amb l’època (per exemple, la llegenda de Sant Jordi) i n’hem fet un manuscrit utilitzant plumilles i tintes, imitant l’època.

manuscrit_01Un cop hem tingut els manuscrits acabats ens hem dedicat a fer la enquadernació dels llibres. Per fer-ho hem relligat els llibrets que hem fet del manuscrit. Això vol dir que abans d’escriure hem hagut de pensar quantes pàgines ens sortirien i distribuir-les en llibrets de tres fulls cada llibret. Cada llibret l’hem lligat i els hem unit tots junts. Al final hem encolat els lloms. Tot seguit, hem preparat uns cartrons gruixuts de la mida dels fulls i els hem folrat amb paper entelat.

Quan hem tingut les peces preparades les hem ajuntat i aquest és el resultat  de la nostra feina. Renoi quina feinada tenien en aquestes comunitats per recollir tot el que recollien en els llibres que ens han arribat!

Esperem que en gaudiu tant com nosaltres n’hem gaudit fent-los!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>