CRÈDIT SÍNTESI DE TERCER D’ESO CURS 2015-2016
els alumnes de tercer d’ESO estan desenvolupant el treball de final de trimestre, que és el crèdit de síntesi.
La metodologia cooperativa i enguany la proposta consisteix en planificar una empresa fictícia e fabricació de mató/iogurt. Per poder desenvolupar el pla d’empresa cal conèixer com aconseguir un bon producte i per això avui tots els alumnes han participat en un taller de fabricació de mató.
Aquest l’hem fet a la mateixa aula.
El procediment que hem seguit és el següent:
- s’ han escalfat 9 litres de llet de vaca natural a 85ºC. Aproximafdament hem tardat una hora per assolir aquesta temperatura.
- tot seguit s’ha deixa refredar la llet durant 15 minuts fins assolir la temperatura aproximada de 75ºC
- hi hem afegit 36 mL de cloirur de calci i 27 mL de qual biològic, sense deixar de remenar amb una escumadora
- ho han filtrat i envasat fent servir una gassa de cotó per separar el coàgul del sèrum ( xirigota)
- finalment on hem envasat fent servir una cullereta
S’han obtingut 35 vasos de 30 mL cadascun, que un cop ensucrats s’han pogut menjar.