Inscripció curs premonitors

A tots aquells interessats i interessades en el curs de premonitors us informem que cal fer la inscripció en aquest enllaç:

http://www.escolaelsol.org/oferta-formativa/mg-252/19-curs-de-pre-monitor/a-d-activitats-d-educacio-en-el-lleure.htm

Recordem que el curs serà de l’1 al 5 de juliol i us animem a participar-hi ja que és una bona oportunitat per aprendre junts, passar-ho bé i al mateix temps ampliar la formació i el currículum.

Qualsevol dubte podeu trucar a l’institut (938930827) o enviar un correu a mtorrents@institutxaloc.com.

Agrairíem que un feta la inscripció envieu un correu avisant

Moltes gràcies i fins aviat!

Ens visiten actrius de la sèrie Merlí

Tenim el plaer de tenir entre nosaltres la Laura Bono i la Candela Anton, dues professionals de les arts escèniques les quals ens fan reflexionar sobre la interpretació. Gràcies i molta sort en la nova aventura!

 

Finalització de les pràctiques

L’alumnat del Xaloc dins del programa IESL han realitzat pràctiques a empreses i escoles del municipi. Una oportunitat inmillorable per iniciar-se al món laboral i assolir els objectius generals de l’educació secundària obligàtoria.

Moltes gràcies a les escoles Mediterrània, Santa Eulàlia i Les Roquetes i a les empreseses Norauto i cafeteria Karisma.

 

Aprendre a mirar una fotografia

El dilluns 10 de juny els alumnes de 4t van gaudir d’un taller molt interessant a l’institut, “aprendre a mirar una fotografia” gràcies a l’associació xerrades del món. Els hi van mostrar el seu treball com a periodistes fotogràfics, principalment en llocs on malviuen els refugiats que han hagut d’abandonar el seu país. També van analitzar obres fotogràfiques premiades de grans reporters, els quals a vegades han posat en perill la seva vida per captar algun moment significatiu i ensenyar-ho al món. En general, podem dir, que han après una barreja d’història, geografia i anàlisi fotogràfic a través de l’art, per tal que puguin interpretar correctament les imatges que diàriament veuen i consumeixen i també millorar la seva tècnica alhora de fer fotografies.

 

 

Exposició TIS

L’alumnat del recurs TIS han realitzat durant tot l’any escolar diferents projectes que han quedat reflectits en una exposició fotogràfica que podeu veure a l’institut fins a final de curs.

 

 

Colònies 3r

Els alumnes de 3r també gaudeixen de les seves colònies enmig de la natura. Descobrir i aprendre la fauna i la flora a través d’una experiència que mai oblidaran.

Colònies 2n

Els alumnes de 2n estan aquests dies de colònies al Delta de l’Ebre. Avui han fet una volta ciclista a la Bassa de l’Encanyissada, també han tingut un espai dedicat a aprendre sobre les llacunes del Delta i temps per l’esbarjo. Aprenent i gaudint!

Seguim treballant amb normalitat!

Benvolgudes famílies,
Els dies 5, 6 i 7 de juny seguim treballant amb normalitat i segons l’horari habitual.
Alguns alumnes de 2n i 3r seràn de colònies, l’alumnat que no hi assisteix ha de venir al centre. Seguirem fent activitats de reforç, consolidació i ampliació segons les… Llegeix més»

Sortida a l’aquàrium

Els alumnes de primer van anar el dijous 30 de maig a l’aquàrium de Barcelona per treballar els ecosistemes de la mediterrània. Una bona forma de posar en pràctica els coneixements adquirits amb el projecte SOS espècies en perill d’extinció.

 

Projecte Reacciona

Els alumnes de 3r del projecte Reacciona van poder veure el dijous 23 de maig reflectit a la gran pantalla del cinema de Ribes tot l’esforç i dedicació que varen fer durant la setmana de síntesi. Una molt bona experiència amb la qual han gaudit i que segur volen tornar a repetir!

Jornada d’esport a Ribes Roges

El dijous 23 de maig els alumnes de 1r van anar a la platja de Ribes Roges a gaudir, juntament amb nens i nenes d’altres instituts, d’uns esports nous pels nostres alumnes tals com el colpbol, ultimate, shootbal i voleibol. Ha sigut una jornada esportiva genial i els nostres alumnes ho van fer perfecte. Felicitats nois i noies!

Cloenda Lècxit

Ahir dimecres 22 de maig va tenir lloc l’acte de cloenda del projecte LÈCXIT 2018-2019 a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes. El programa ha estat un èxit. Hi han participat tots els centres públics de primària i secundària de la localitat. Moltes gràcies a totes i a tots per fer-ho possible.

Ens visita una enginyera!

Ahir van poder tenir entre nosaltres la Tania la qual ens va explicar què és i en què consisteix la feina d’un enginyer/a. Ens diu: “no tingueu por de fer aquests estudis!”

Murs que comuniquen: del romànic a les xarxes socials

L’alumnat de 2on va visitar el passat divendres 17 maig el MNAC on van poder endinsar-se en l’art medieval a partir d’una mirada des de la contemporaneïtat. Van analitzar els mitjans amb què ens comuniquem nosaltres avui per entendre la funció de les imatges pintades en diferents suport a les esglésies en època medieval. Va ser una bona ocasió per reflexionar què tenen en comú i que tenen de diferent un mural romànic i una pàgina d’Instagram, amb la intenció de descobrir la capacitat comunicativa de les imatges.