1001 llibres per al Xaloc

Al Xaloc volem omplir amb 1.001 llibres la Biblioteca
A l’institut Xaloc cada dia els nostres alumnes llegeixen. I els agrada fer-ho. I necessiten fer-ho perquè els fa competents no sols en lectura, en totes les matèries que estudien. Però perquè puguin seguir gaudint d’aquest espai… Llegeix més»

Premi Josep Lluís Palacios

El 27 de novembre es van lliurar els premis Josep Lluís Palacios d’Òminum Cultural que van guardonar els nostres alumnes de 2on ESO, Eric Lorca, Eric Sabrià i Alejandro Gallego pel seu estudi “Antics pobladors del Garraf”. L’acte també va reconèixer el seu tutor, Enric García, en la seva tasca de coordinació de treball i es va celebrar a les 19h de la tarda a la Vinya d’en Petaca de Roquetes. L’Enhorabona als premiats per aquest treball que ha merescut un reconeixement per part d’aquesta entitat cultural.

 

 

Finestres obertes i xerrada informativa sobre l’avaluació

T’agradaria saber què està aprenent el teu fill/a a l’Institut? Tens algun dubte sobre l’avaluació? 

Si la teva resposta es sí, t’esperem el dilluns 17 de desembre a les 17h juntament amb els vostres fills i filles a la jornada de portes obertes on podreu compartir plegats els aprenentatges duts a terme des dels diferents nivells i matèries. A més a més, aprofitarem l’ocasió per explicar la informació que hi haurà al butlletí.

Per tot plegat creiem que és un dia important per ser-hi i us deixem aquest document, que els vostres fills i filles han rebut en mà, on podreu confirmar l’assistència, gràcies i fins aviat!

Lècxit

Ets exalumne o exalumna, pare o mare d’algun alumne del Xaloc?
T’agrada la lectura?
Ets conscient de tots els beneficis que ens aporten la comprensió i la fluïdesa lectora?
Si vols contribuir a que els nens i nenes de primària millorin i s’interessin més per la lectura, ara pots fer-ho; el programa Lècxit posa en contacte pares, mares i exalumnes del centre amb nens i nenes de primària que necessiten la teva ajuda. Necessitem voluntaris i voluntàries compromesos que puguin dedicar una hora setmanal a l’assistència lectora. Telefona, escriu-nos, o vine a consultar-nos per obtenir-ne més informació.

 

Institut Xaloc
c. Guifré el Pilós, s/n
08812 Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)
Telèfon: 93 893 08 27

Presentació de la Turuta a l’Institut

El dijous dia 15 de novembre vam tenim el plaer de rebre a l’institut al Ton Dalmau, uns dels promotors de l’organització de la Turuta.
A l’inici de la xerrada en Ton ens va explicar alguns aspectes de l’economia que van influir a la ment de les persones promotores de l’organització, aspectes com per exemple el canvi climàtic, el preu del petroli i la inflació de preus.
A partir d’això va explicar el concepte de “banc del temps”, on va aconseguir que l’alumnat participés i es mostrés interessat per entendre el concepte. Un cop entès ja va explicar que a Vilanova s’ha dut un pas més enllà i s’ha format l’organització a la qual ell pertany.
Cal destacar que als alumnes els hi ha despertat cert neguit, han valorat positivament la xerrada i van sortir amb diferents inquietuds respecte com poden aconseguir això. Per tot plegat, volem agrair al Ton la seva visita i la seva implicació per aconseguir un nou model de societat.

Visita al magatzem de construcció SUMCO

L’alumnat de Tecnologia de 4t ESO van anar el dilluns 12 de novembre al magatzem de construcció SUMCO. Aquesta visita els permet seguir construint la competència del coneixement d’objectes tecnològics de la vida quotidiana com és l’habitatge i els materials de la construcció, així com aprendre el seu funcionament bàsic i, a més a més, els permet projectar-la amb l’entorn immediat.

Conferència Art i Ciència i visita al museu Víctor Balaguer

Els alumnes de primer a quart més versats en la ciència i les arts han tingut l’oportunitat d’anar a escoltar una conferència a la UPC que els ha fet veure que les arts i les ciències, dos conceptes normalment molt separats, estan íntimament relacionats i que junts poden arribar ben lluny!
Finalment han pogut gaudir d’una visita guiada al museu Víctor Balaguer on han pogut veure, a través de la pintura, com es vivia fa molts anys en el seu municipi.

Visita al Planetari 1er ESO

Què hi ha més enllà de l’atmosfera? I del sistema solar? Fins on arriben els límits del conegut i comença allò desconegut? Estem sols en l’Univers? Els alumnes de primer han tingut l’oportunitat de respondre totes aquestes preguntes en el planetari de les Roquetes a l’Ajuntament del municipi.

La qüestió és, s’han respost les preguntes o se n’han generat de noves?

Castalloween 2018

El dia 31 d’octubre al Xaloc es va celebrar la Castalloween. Al començament del dia vam fer una lectura de contes i uns curts de terror, que va deixar l’alumnat més espantat que el dia de les notes! Posteriorment vam anar al pavelló i vam jugar els alumnes de TP amb el seu tutor a voleibol, transmetent així els valors de l’esport d’equip. Els guanyadors van ser l’equip de l’Enric, a primer cicle, i del Jordi, a segon cicle. Finalment es va lliurar el premi de la decoració d’aules on al primer cicle van guanyar els alumnes tutorats de la Mari Carmen i la Pilar, i a segon cicle, els alumnes tutorats de l’Eva i la Blanca. El concurs de fotografia de la tardor el va guanyar l’Ainhoa Ortiz de 2on A.

Tot plegat va ser un dia diferent, un bon dia per fer germanor!

Colònies a la Granja 1er ESO

Després d’allotjar-nos fem el primer àpat. Tot flueix i els alumnes gaudeixen d’un dia de sol amb la companyia dels monitors i les mestres!

Sortida exposició “Turbulències”

El divendres 19 d’octubre els alumnes de 4t ESO vam anar al Caixaforum per veure l’exposició d’art contemporani “Turbulències”. Les obres que vam veure han sigut un detonant capaç d’obrir-nos els ulls davant els conflictes del món actual.

Sortida a l’ajuntament de Les Roquetes

El dilluns passat, 15 d’octubre, els alumnes de Tecnologia de 4t ESO vam anar a l’ajuntament de les Roquetes. Allí vam ser atesos a la secció d’Atenció ciutadana i vam demanar les gestions necessàries per poder fer unes obres d’ampliació a l’Institut Xaloc. Aquesta visita està emmarcada dins de la competència del coneixement d’objectes tecnològics de la vida quotidiana com és l’habitatge i els materials de la construcció i el seu funcionament bàsic, el que ens ha permès projectar-la amb l’entorn immediat.

IV Concurs de fotografia : La Tardor

Objectius:

Aquest concurs pretén fomentar la creativitat de l’alumnat. Veiem la fotografia com una eina útil per interpretar la vida real i el seu entorn més immediat i comunicar-ho a la comunitat educativa.

Amb aquesta activitat es potencia també l’ús de les noves tecnologies i concretament les competències comunicatives, metodològiques i personals.

Com participar:

• Cada participant podrà presentar una fotografia en arxius digitals en format JPG, sense marques d’aigua, afegits de marcs, vores o peus de foto.

• La grandària màxima: 3 Mb aprox.

• Les obres s’enviaran per correu electrònic com arxiu adjunt dirigit a: mvillanueva@institutxaloc.com

• El nom de l’arxiu serà el pseudònim que trieu.• En l’assumpte del correu electrònic s’indicarà únicament “CONCURS DE FOTOGRAFIA TARDOR” i en el cos del missatge s’indicaran nom i cognoms de l’autor,curs, títol de l’obra i pseudònim.

Bases:

1. Totes les obres sempre seran propietat dels seus autors. Cada participant només podrà presentar una fotografia que haurà de ser original i inèdita.

2. Les fotografies han de ser realitzades per l’alumne/a en el entorn proper (Comarca) amb qualsevol dispositiu: càmera, mòbil, tableta.

3. La presa de fotografies haurà d’estar d’acord amb el codi ètic d’AEFONA, consultable a: http://www.fonamad.org/recordemos-el-codigo-etico-del-fotografo-de-naturaleza/ i el de http://imagenenaccion.org/codigo-etico-para-el-uso-de-las-imagenes/.

4. De cada una de les fotografies es valorarà cada un dels ítems següents:

• La relació de l’ésser humà i la natura.
• Aspectes relatius al paisatge de la comarca del Garraf i al seu patrimoni natural.
• Qualitat tècnica.
• Qualitat artística.

5. El jurat estarà format per l’AMPA, professorat del claustre de l’Institut i fotògrafs aficionats.

6. Els participants cedeixen els drets de publicació de les fotografies a l’Institut Xaloc, que podran ser reproduïdes en catàlegs, cartells o qualsevol suport de promoció del concurs citant l’autor. L’Organització podrà disposar de les obres presentades, amb la finalitat de divulgar, sense ànim de lucre, el concurs de l’Institut.

7. Divendres 31 d’octubre d’enguany, es lliuraran els premis, un per nivell educatiu, dins dels actes previstos per la jornada.

8. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases.

9. L’ùltim dia d’entrega serà el dimarts 30 d’octubre fins les 14:30h.

Premi:
-El premi consta d’un diploma, un rellotge i una carcasa de mòbil personalitzada amb la teva fotografía.
-El lliurament del mateix es realitzarà el dia de la Castanyada.
-A més a més, juntament amb les fotos guanyadores, es farà una exposició de les 10 fotos més votades.

Adjuntem una presentació que ús ajudarà a millorar les vostres composicions fotogràfiques: apren a mirar