L’ALUMNAT SIEI visita XERIGOTS i descobrim com es TRANSFORMEN els FORMATGES!

Ahir dijous 7 de març vam anar als Xerigots, que és un lloc on afinen uns 70 tipus de formatges. Quan vam arribar ens va obrir la porta una noia molt amable anomenada Gemma.

                                               

Ella ens va explicar tot el que fan allà, com treballen, a quants graus estan les neveres, etc. També, ens va ensenyar el soterrani amb 6 sales on havien tot tipus de formatges; això si, havíem d’anar amb compte per si tocàvem un formatge i després un altre perquè es podien contaminar. En el soterrani van fer una escala perquè abans que la fessin havien de baixar per un forat que hi havia en el sostre perquè antigament era un celler on emmagatzemaven el vi i el fermentaven. Per a concloure la visita, la Gemma ens va dirigir a una taula on ens esperava un tast de 4 tipus de formatges: cabra, ovella, búfala, vaca. Estaven riquíssims!