Taller de recerca. Estada al CdA Monestirs del Cister. Dia 16 de novembre.

Ja és l’últim dia. Avui baixem amb les maletes fetes i l’habitació neta i endreçada com no ho ha estat en tots aquests dies. Com que les pluges d’aquestes darreres setmanes han esborrat tots els rastres d’animals farem una activitat a la teixeda del Tillar.

Agafem el bus a les 9,30 i ens porta fins a la casa dels forestals del Tillar. Allí iniciem la marxa i quan arribem a la teixeda fem una mesura de les condicions ambientals (temperatura i humitat). Després identifiquem els teixos i els classifiquem en joves, vells i de replantació. Unim les dades de tots els grups i elaborem un petit estudi estadístic. Ja de tornada identifiquem una colla d’espècies vegetals amb l’ajut, com no podria ser d’altra manera, d’una clau dicotòmica.

Finalment, es fa l’hora de tornar cap a casa. Arribem a Torreforta sans i estalvis, això sí esgotats.

Volem agrair a tot el personal del CdA, de l’alberg, forestals i comunitat de monjos de Poblet la seva professionalitat, el tarannà afable i la paciència que han tingut més d’una vegada. Moltes gràcies a tots per haver convertit aquesta estada en una experiència inoblidable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>