Què vol dir que un producte tingui “Denominació d’Origen”?

Un dels objectius del nostre projecte és fomentar el consum, no només saludable, sinó també responsable d’aliments. Hem anat a conèixer en persona a alguns productors i empreses de casa nostra, per tal de saber quin és el cicle d’un producte des del seu origen fins a la seva presentació final. I això també ho hem fet als països dels nostres instituts associats, Grècia i Portugal. Hem explorat conceptes com ara “consum de proximitat”, “productes amb km.0” i també hem aprés què significa realment que un producte tingui denominació d’origen. De fet, moltes vegades quan diem que uns determinats productes (formatges, vins, embotits, etc.) tenen Denominació d’Origen entenem que hi ha implícita una millor qualitat que els que no en tenen. Però… què és exactament una Denominació d’Origen?

Després d’un taller sobre aquesta última qüestió  impartit per la professora d’Emprenedoria, els alumnes de l’equip Erasmus+ han tingut la possibilitat d’entrevistar el Sr. Xavier Pié, President de la denominació d’origen Catalunya, qui els ha explicat tot el que comporta consumir productes amb una D.O.

No us perdeu el vídeo de l’entrevista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>