Aprenem a fer roques de xocolata!

Com ja sabeu,  “Sense Your City, Taste Its Sights” te com a principal objectiu promoure el patrimoni cultural de les quatre ciutats que hi participen en aquest projecte. Això, com ja imaginareu, implica intercanviar tots aquells aspectes que defineixen i fan úniques a Gdynia, Agios Nikolaos, Tarragona i Barcelos per tal de donar a conèixer tot allò que les caracteritza i, de pas, analitzar què ens diferencia i què tenim en comú.

El patrimoni cultural  de les nostres ciutats està constituït per tots els béns i valors culturals que són expressió de la seva identitat, com ara les tradicions,  els costums i els hàbits, així com el conjunt de béns immaterials  i materials que tenen un especial interès històric, artístic, estètic, plàstic, arquitectònic, urbà, arqueològic, ambiental, ecològic, lingüístic, sonor, musical, audiovisual, fílmic, científic, testimonial, documental, literari, bibliogràfic, museològic, antropològic i les manifestacions, els productes i les representacions de la cultura popular.

Tenint en compte tot això, un dels nostres objectius és compartir bocinets de la nostra gastronomia, comparar els productes emprats tradicionalment en les cuines dels diferents països, intercanviar receptes i, és clar, tastar-les! Al cap i a la fi, aquest projecte vol portar-nos de viatge per Europa i volem que aquest viatge sigui a través dels sentits… Treballem el sentit del gust!

Durant el proper intercanvi a  Barcelos (Portugal) els quatre instituts cuinarem conjuntament les receptes que hem acordat i que s’inclouran en el receptari electrònic. Grècia s’encarrega dels entrants, Polònia i Portugal dels plats principals i nosaltres de les postres. “Roques de músic a les tres xocolates” és la creació amb la qual volem ensucrar un àpat que de ben segur serà fantàstic. Amb la nostra aportació volem evocar el nostre territori amb uns dolços amb gust d’avellana, ametlla, taronja, carquinyoli…  Però abans de viatjar, l’equip Erasmus ha volgut practicar la recepta organitzant un taller de cuina a l’institut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>