Servei a la comunitat a 4t d’ESO amb el projecte “Acompanyem els Avis del municipi”. Tots som Mestres i tots som Aprenents!

Aquest curs 2018-2019, a 4t d’ESO hem engegat dins la proposta curricular d’aprenentatge-servei el projecte “Acompanyem els Avis del municipi”, un projecte que pretén humilment fer un procés d’acompanyament als avis i àvies de Miami Platja que viuen sols al seu domicili, tot creant vincles intergeneracionals amb els joves de l’institut.

Aquesta iniciativa l’estem duent a terme juntament amb els Serveis Socials de l’ajuntament de Miami Platja i amb la col·laboració del Casal d’Avis Sant Jaume.

Amb aquesta activitat pretenem poder obrir-nos a la comunitat i aprendre plegats, poder crear vincles i sinèrgies entre dues generacions, entre dues etapes vitals de la vida de les persones i poder generar en els alumnes el desenvolupament de valors com l’altruisme, la generositat, l’empatia, el compromís, la compassió i l’escolta.

Podeu veure les imatges d’aquell dia en aquest recopilatori:

El passat dijous, vam acabar la primera fase del projecte, al llarg de la qual l’alumnat va rebre una formació específica de la mà de Joan Martí, formació relacionada amb aquelles actituds i valors que els seran d’utilitat en aquests tasca d’acompanyament. Al llarg d’aquesta formació, en algunes de les sessions van pujar avis del casal que també els acompanyaran en la seva activitat d’acompanyament;  en una altra sessió, ens va visitar la Johana, la treballadora familiar dels Serveis Socials, qui amb la seva sessió va tocar el cor de l’alumnat. I en una última sessió, els alumnes van visitar el Casal St. Jaume, on la Miracle i la Lucia els van fer de guies i els van presentar els serveis i activitats que s’hi oferien.

Després de les vacances de Nadal començarem la segona fase del projecte, en què els joves i els avis començaran a compartir i aprendre plegats, a crear vincles, a teixir xarxes.

 

 

1 comentari

  1. Gloria Vargas

    Me parece genial que los jóvenes se relacionen con los mayores. Seguro que tienen mucho que aprender los unos de los otros 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>