Cartes amb el cor

Benvolgudes famílies, 

Esperem que estigueu passant un confinament agradable, malgrat tot.

Us volem presentar una iniciativa del Departament d’Educació, juntament amb el Departament de Salut, que neix en unes circumstàncies molt especials i en uns moments molt difícils per a tothom: CARTES amb COR, un projecte adreçada als nens i nenes de les escoles, als nois i noies dels instituts. 

I en què consisteix? 

Doncs els nois i noies que voluntàriament ho decideixin, i fins i tot les famílies que ho vulgueu compartir plegades, podreu redactar una carta, escriure un poema, fer un dibuix, cantar una cançó, gravar un vídeo… per fer-lo arribar a les persones que hi ha ingressades en els centres hospitalaris i al personal sanitari. I és que, amb els seus esforços els sanitaris estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda. És per això que us animem a què participeu en aquesta iniciativa; per donar ànims i encoratjar-los davant una situació emocionalment dolorosa i difícil, tant pels sanitaris com pels afectats. 

I per què és important?

Els avis a les residències i les persones ingressades estan vivint aquest procés de confinament des de la solitud. Pensem que el tractament dels pacients en els centres hospitalaris passa per l’aïllament, estan separats i incomunicats físicament de la família. 

El personal sanitari està realitzant una tasca de servei amb la seva implicació i compromís. Són molts esforços que estan invertint, moltes hores de treball, i ho estan vivint des d’emocions extremes com l’angoixa, la tensió, la por… Però sense defallir i sempre estant al peu del canó.

En aquest moments, cal més que mai la implicació social per acompanyar càlidament a tots els afectats, per fer-los treure un somriure perquè #totaniràbé

 

I quin és el paper dels nostres joves, i també de les famílies?

Sensibilitzar-se en aquest tipus d’activitats és una manera de què els nostres nois i noies puguin fer, des del seu lloc, una petita-gran contribució a nivell social, a nivell personal, posant en marxa tots aquells valors que tenen inherents i exercint així una ciutadania activa i de canvi, cap a una societat més humil, generosa, altruista i compassiva. D’aquesta manera, els nois i noies poden posar els seus valors a disposició d’una causa gran i bonica, i poden posar el seu cor al servei de la comunitat.  

I com ho farem? 

Doncs molt senzill: adreçant-nos als correus electrònics dels diferents hospitals i centres de salut de la demarcació de Tarragona. 

Però ho farem pas per pas:

  1. Escriu una carta, un poema, o fes un dibuix o un vídeo per animar i donar suport al personal sanitari i els malalts en la llengua que vulguis.
  2. Envia la teva creació als correus electrònics dels següents centres hospitalaris 
  1. Si vols que ho publiquem a la web del centre i a les nostres xarxes socials, envia’ns la teva creació a: cartesambelcor@institumiami.cat

 

El claustre de l’Institut Miami us enviem una abraçada ben forta i molts d’ànims. Us trobem a faltar i tenim moltes ganes de veure-us i retrobar-nos. I perquè això sigui possible, ens hem de quedar a casa. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>