L’alumnat de 3r d’ESO va al teatre i visita la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

El divendres 26 de febrer, les dues classes de 3r d’ESO de l’Institut Mollerussa IV, vam gaudir d’una excursió a Barcelona per anar a veure l’obra de teatre El Mètode Grönholm, de Jordi Galceran, i visitar la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. 

Vam sortir ben d’hora de Mollerussa i vam arribar a les 10.30 h, aproximadament. L’autobús ens va deixar a plaça Catalunya, des d’on vam partir caminant cap a la Rambla, direcció al Teatre Poliorama. 

Les aglomeracions que vam veure eren més de gavines i de coloms que de persones, ben estrany en aquesta zona tan turística de Barcelona, que gairebé tothom associa a les massificacions humanes. 

Com que les panxes ens feien soroll, vam esmorzar una mica, abans d’endinsar-nos en la màgia i l’art de l’escenificació.

El teatre era molt gran, digne de l’obra que anàvem a veure. Els tres actors i l’actriu van actuar de manera exemplar i l’obra se’ns va fer curta, ja que va ser molt entretinguda i divertida. 

Hem de dir que ens va fer especialment gràcia veure-la perquè la lectura que hem fet a l’assignatura de Llengua i creació al segon trimestre és, justament, El mètode Grönholm, i, tot i que ja coneixíem l’argument, ens va agradar molt posar cara i moviment als personatges. 

Aprofitem l’avinentesa per recomanar a altres centres educatius i famílies que, si tenen l’oportunitat, gaudeixin d’aquest espectacle.

En acabar el teatre, vam visitar la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, que es troba a la part superior del Poliorama. Sabeu què és? Doncs, d’acord amb el text dels Estatuts fundacionals, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) és una associació d’estudiosos de la Ciència i les seves aplicacions, restringida pel nombre i selecció dels seus membres, que té per finalitat actuar com a element promotor i de referència en l’àmbit de la cultura i la societat catalanes per tot el que fa a les Ciències i Arts Aplicades. 

Una de les coses que ens va cridar més l’atenció va ser que allà, fa molts anys, quan no hi havia rellotges, n’hi havia un que donava l’hora oficial de la ciutat. 

Una vegada vam acabar la visita, ja a l’hora de dinar, vam tornar a plaça Catalunya per fer-hi un mos abans de tornar a agafar l’autobús, direcció cap a Mollerussa. 

En definitiva, un dia meravellós i inoblidable, enmig d’aquesta pandèmia que ja fa massa temps que dura.

I per acabar, només ens queda dir: la cultura és segura!

Marina Ramírez, Biel Lamparero i Blau Osorio

Alumnes de 3r d’ESO B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>