Visita a la Facultat d’Informàtica (UPC), Barcelona Supercomputing Centre i museu de la Informàtica

El dimecres 27 de març, alumnat de 4t ESO de la matèria d’informàtica i de 2n de Batxillerat tecnològic han tingut l’oportunitat de visitar les instal·lacions de la Facultat d’Informàtica de la UPC a Barcelona i conèixer detalls del seu funcionament gràcies a les explicacions de la Laia Igelmo Amorós.També vam poder visitar el Museu de la Informàtica, dins les mateixes instal·lacions, on s’hi recullen veritables “relíquies” dels inicis de la informàtica, començant des dels àbacs xinès o rus, fins a equipaments no tan llunyans en el temps, tot seguint les explicacions i anècdotes compartits amb nosaltres per la Laia.

Vam visitar també el Barcelona Supercomputing Centre, amb el seu superordinador Mare Nostrum, un dels més potents a nivell mundial, contribueix a la recerca en camps molt diversos de la ciència. Hem pogut veure la instal·lació que comporta aquest equipament i algunes utilitats que pot tenir.

Moltes gràcies a la UPC i al BSC per la seva predisposició i deixar-nos visitar-los!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>