Projecte sobre escacs durant el 3r Trimestre

Al Joan Solà hem realitzat un projecte transversal, coordinat des de l’optativa de 2n ESO d’enigmes, per a treballar el joc dels escacs.

Aquest joc permet desenvolupar múltiples habilitats: treballar la presa de decisions i les conseqüències abans de fer els actes; treballar la codificació i l’abstracció (anotació de jugades, lectura de partides i textos); despertar la imaginació; afavorir la capacitat de concentració; reforçar les actituds de silenci, tranquil·litat, quietud; reforçar les actituds personals de respecte davant el comany/a i el material necessari per al joc ( tauler, peces, mobiliari, rellotge…); treballar la igualtat de sexes, cultures,..: és un joc que es practica a diferents cultures, països, estrats socials, sexes, edats..; desenvolupa la paciència i la perseverança; incrementa l’atenció i l’autoestima.

En concret, en el projecte els alumnes han fabricat ells mateixos les peces del joc, per ser conscients de les diferents etapes que són necessàries per aconseguir-lo, i per entendre que tot allò que comprem ve d’algun lloc i no surt del no res. En podeu veure imatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>