II Materials Core Shell i Nanoencapsulacions

La Nanoencapsulació és l’aïllament d’un compost a l’interior d’un altre, de manera que s’obté un material tipus Core Shell, en què el shell és la coberta i el core o nucli és el material que queda encapsulat.

L’encapsulació d’un líquid s’utilitza en la cuina gourmet per obtenir aliments líquids aïllats en esferes, les quals decoren plats i postres. Aquestes perles ajuden els cuiners a tancar gustos que mostren tota la seva intensitat quan entren a la boca.

Hi ha molts sectors en els quals es fa servir la nanoencapsulació, i té una gran importància en el camp de la medicina o indústria farmacèutica on es fa servir com a dianes terapèutiques.

 

En l’experiment realitzat pels alumnes s’ha dut a terme una nanoencapsulació amb dues dissolucions diferents.

Una amb refresc de cola i alginat de sodi i l’altra amb aigua i clorur de calci.

 

Us deixem el vídeo de les nostres experiències.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>